Анксиозност

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Кога треба негде да искочам,дали до продавница или било каде,по 2 хелекса од 0.5 и еден од 0.25,плус нормалната терапија два пати на ден хелекс од 0.5,и едвај тоа некако "делува"..
Па коа ќе почне све живо да ме пецка,челото,грбот,вратот,да ми се потат рацете,да ми жежаат ушите,срцето двеста на саат..Многу гадно чувство..
Ако немам слушалки на уши(тие што изолираат целосно),нема шанси надвор да излезам..
У последно време почнав да се мотам околу ракијата..
Бев на асентра,сега на депрозел и ансилан..
Ја незнам до кога ќе тера ова..Не сум излегол со друштво,може 5,6 години има..Сите контакти изгубени..
Ја не знам што ме одржува..
Ама пак,имам некоја надеж..Од искра оган бидува..Велат така...
Знаеш дека Хелексот не треба да се зема подолготрајно, нели??!!
Иначе - држ се Миле још си жив... прашање на време е кога ќе го надминеме ова.
Пиеш ракија во период кога примаш терапија ?? Одма престани .
Навистина помага.. Онака, неколку чашки во неделата.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.517
Е, не заедно... Во 8 апче во 11 ракија.;)

Зависи што апче, ако се погоди Сабота вечер пред излегување да ме заболи главата кафетинот со ракија го голтам...иначе ако е терапија плус викенд и јас ко тебе, саат-два плус-минус :cool:

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Зависи што апче, ако се погоди Сабота вечер пред излегување да ме заболи главата кафетинот со ракија го голтам...иначе ако е терапија плус викенд и јас ко тебе, саат-два плус-минус :cool:
Се работи за редовна терапија ...
Не оти сакам јас да пијам ракија, шо се вели, ама морам.. За здравје. :D
Другите алкохолни пијалоци како што се пиво и вино ми предизвикуваат тешкотии и ми се некомпатибилни со терапијата.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.517
Има некаква терапија без хемија?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.311
Поени од реакции
7.045

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.517
Љубов. Најмалку три пати на ден. :icon_mrgr:

А за Љубов е потребен нормален доток на крв во оваквото :D што е спречено о стресот, бескрајната грижа за банални работи плус благи до сериозни (ретки ама незгодни) напади на паника.
Почнав да ја читам темата од почеток па не ве замарам овде.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 18:05 ---
дете СЕ е хемија,нарочито анксиозноста то ти е хемија во организмот све

Е сеа па и ти, јесте дека е хемија ама ако спортувањето, теретана меретана, баскет и сл. знае да помогне а имам почувствувано дека помага зошто тогаш апчиња :cautious:. Јас по природава сум ама трева не помага туку влошува состојба :D

A

AnFem

Гостин
А за Љубов е потребен нормален доток на крв во оваквото :D што е спречено о стресот, бескрајната грижа за банални работи плус благи до сериозни (ретки ама незгодни) напади на паника.
Па ти не знаеш кој доживљај е да добиеш напад на паника у сред општење! :icon_lol:

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Па ти не знаеш кој доживљај е да добиеш напад на паника у сред општење! :icon_lol:
Јас нажалост сум ја имал таа "среќа" бившата да ми добие анксиозен напад и тоа среде "оние" ствари. Незаборавно искуство на Водно :)

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Во однос на анксиозноста на многу места ќе прочитате дека најдобрата стратегија и лек е прифаќањето...
Едноставно прифаќањето на стравот од одредени работи, прифаќање на фактот дека без разлика колку ќе се плашите и ќе бегате од смртта и за вас како и за сите другите е неизбежна, дека болестите се за луѓето, дека депресијата е нешто нормално што кај секого се јавува во одредени периоди од животот, дека моменталниот и подолготраен неуспех во животот не е ништо дефинитивно и работите може да тргнат на подобро во момент кога најмалку очекувате....

Ова иако може да изгледа чудно, но од лично искуство можам да кажам дека има вистина во ваквиот пристап. Најстабилните периоди следуваат после најтешките периоди на исрпеност од анксиозност, депресија и панични напади. Во еден момент ви е преку глава од се, и од анксиозност и од паника и ти е сеедно што ќе се случи. Тогаш интензитетот и појавата на ваквите состојби почнува да се намалува и почнувате да се чувствувате нормално ( и Господ рекол нели: "Блажени се тие што баш им е гајле за се" :D ).

Единствениот проблем е што не можеш засекогаш да се изолираш од грижите и одговорностите, стресот и проблемите, иако постојат и такви луѓе оперирани од срам, страв и грижа. И целата приказна може да почне одново...
Тоа е тоа празнење на негативен набој и вишок енергија, и иако може да биде неверојатно забавно за партнерот не би рекол дека истото се однесува и за оној кој има паничен напад во тој момент..
АЉи сепак Е терапија..:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom