Анксиозност

A

AnFem

Гостин
А јас имав гаден напад вечерва. Среќа што имам стабилен човек до мене, кој ми помогна да се совземам. Не сум спиена скоро 24 часа, очите ми паѓаат, а некоја чудна напнатост не ми дава да спијам. Телото ми се штрека, рипам од сон... Умот го стабилизирав додека е буден, ама не успевам да го смирам целосно. Не ја можам состојбава веќе, ме исцрпи!

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
А јас имав гаден напад вечерва. Среќа што имам стабилен човек до мене, кој ми помогна да се совземам. Не сум спиена скоро 24 часа, очите ми паѓаат, а некоја чудна напнатост не ми дава да спијам. Телото ми се штрека, рипам од сон... Умот го стабилизирав додека е буден, ама не успевам да го смирам целосно. Не ја можам состојбава веќе, ме исцрпи!
А тоа е последица од ?

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
е истово ми се дешава и мене де од учење до касно некади до 6 сабајле, а некад и од искацање до 6 сабајле у 23часот вечер неам легнато кој знае од кога дури и не се сеќавам у последниве 3 години:гик:

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
abe so/ke praeme nie vaka jebem ga zivotnite funkcii mptivacijqta optimozmot na nula fuck it aj dak napraeme nekoja desavka i da se ispukame od debatiranje smeenje i da zabraeme sve mislam deka ke e najbolja terapija.koj e za?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Мора да има некоја причина за таква состојба,сигурно не си анксиозна без причина.Мора да е некој внатрешен конфликт или страв!

A

AnFem

Гостин
Мора да има некоја причина за таква состојба,сигурно не си анксиозна без причина.Мора да е некој внатрешен конфликт или страв!
Знам. И знам поради што е. ;) Тоа го пишав после непријатниот настан, морав да се пожалам на некој. :)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Kaj mene situacijata e obratna od AnFem...jas sum taa sto e posmirana,no neznam sto da pravam so soprugot.
Pricina ima,talkajki po drzavnive institucii 9 meseci i zavrzlami eden kup,i samiot vika deka nemoze da izdrzi poveke,ke pukne...se plasam i sekoja vecer koga ke legne vika neznam dali ke stanam....i kolku da sum smirena ne mi e seedno...trpam i se stavam na srce.
Pie lexsilium ama nesto slabo mu pomaga:(

A

AnFem

Гостин
Kaj mene situacijata e obratna od AnFem...jas sum taa sto e posmirana,no neznam sto da pravam so soprugot.
Pricina ima,talkajki po drzavnive institucii 9 meseci i zavrzlami eden kup,i samiot vika deka nemoze da izdrzi poveke,ke pukne...se plasam i sekoja vecer koga ke legne vika neznam dali ke stanam....i kolku da sum smirena ne mi e seedno...trpam i se stavam na srce.
Pie lexsilium ama nesto slabo mu pomaga:(
Мора да работи на својата психа. Знам дека не е лесно. Сите тревки, таблети и останато се само моментални, колку да ја заблажат ситуацијата. Вистинскиот лек е во него. Но Вие би можеле многу да помогнете, доколку внесувате повеќе позитива во неговиот живот. Прошетки во природа, дружба, смеење... Работи кои се бесплатни, а значат многу.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Сите вие што пишувате на темава и што се соочувате со овој проблем треба да знаете дека истиот не може да се надмине преку ноќ.
Без разлика дали ќе користите таблети, природни лекарства или ќе работите на закрепнувањето на вашата психа, ќе ви биде потребно време, барем толку колку што било потребно да се развијат симптомите до тој степен.

A

AnFem

Гостин
Сите вие што пишувате на темава и што се соочувате со овој проблем треба да знаете дека истиот не може да се надмине преку ноќ.
Без разлика дали ќе користите таблети, природни лекарства или ќе работите на закрепнувањето на вашата психа, ќе ви биде потребно време, барем толку колку што било потребно да се развијат симптомите до тој степен.
Кул! 20 години.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мора да работи на својата психа. Знам дека не е лесно. Сите тревки, таблети и останато се само моментални, колку да ја заблажат ситуацијата. Вистинскиот лек е во него. Но Вие би можеле многу да помогнете, доколку внесувате повеќе позитива во неговиот живот. Прошетки во природа, дружба, смеење... Работи кои се бесплатни, а значат многу.
Tokmu toa i go napraviv deneska ,se plasev dali ke prifati,zatoa sto MNUGU bese nervozen,mu predloziv da odime do Vodno i za sreka prifati pa posle on predlozi da odime kaj edni prijateli na kafe...
Makata mi sto problemot sto ne dovede do ovaa situcija seuste ne e zavrsen i sme non-stop pod nekoj pritisok dali ke bide ili ne:(
--- надополнето: 28 август 2013 во 23:25 ---
Eve i edna fotografija od taa prosetka:) vodno 2 003.JPG

A

AnFem

Гостин
annaja01, не знам каква му е маката, но ако може нека се бави со некаков спорт. Физичката активност помага доста.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
annaja01, не знам каква му е маката, но ако може нека се бави со некаков спорт. Физичката активност помага доста.
Makata e sto treba pod itno da zvrzi nekoj dokumenti,a sistemov vo drzavava e takov kakov sto sto e i talka me vo mesto 9 meseci.
Da bidam iskrena i otvorena kako sekogas,mu baraat mito od 2.500 e. a nie gi nemame, a mora da se zavrsi.....:( :facepalm:
Do sport ne mu e dojdeno :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom