Анксиозност

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Pozdrav do site.Se nadevam na nekoj sovet.Bremena sum 7 mesec i sum so panicni napadi i anksioznost.Koga doznav deka sum bremena psihijatarot mi ja prekina terapujata deprozel i heleks 0.25 2*1.Dosega ajde gurav taka so polovinka heleks na den posle prvo tromesecie no kako se nablizuva denot panilive se zgolemuvaat od doma mi e strav da izlezam.aj ve molam sovet

A

AnFem

Гостин
Pozdrav do site.Se nadevam na nekoj sovet.Bremena sum 7 mesec i sum so panicni napadi i anksioznost.Koga doznav deka sum bremena psihijatarot mi ja prekina terapujata deprozel i heleks 0.25 2*1.Dosega ajde gurav taka so polovinka heleks na den posle prvo tromesecie no kako se nablizuva denot panilive se zgolemuvaat od doma mi e strav da izlezam.aj ve molam sovet
Во кој град си? (Ако ти е проблем да кажеш јавно, пиши ми пп)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
На Канал 5 најдов едно видео кое зборува за бебе кое се родило само со 600 грама телесна тежина и се бори да остане живо. И решив да го споделам со Вас кои се борите со анксиозноста за да Ви ја зацврстам довербата и волјата.
Видеото трае околу 7 минуту и веднаш ќе Ви кажам дека видеото има среќен крај - односно бебето успева да се одржи во живот.
Ете така... Тие кои веќе се родители, нека се подсетат на малите бебешки рачиња со кои ги гушкале нивните деца
А тие кои допрва ќе станат родители нека погледаат колку е убаво да бидеш родител
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=23513

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Има некој од нас што пробал хомеопатија како иљач???

Ф

Флеш

Гостин
Има некој од нас што пробал хомеопатија како иљач???
Мислиш лек ?! .... јас немам пробано,но пријатели и познаници викаат има позитивни олеснувања и последици од користење ...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Мислиш лек ?! .... јас немам пробано,но пријатели и познаници викаат има позитивни олеснувања и последици од користење ...
Мислев при вакви состојби на анксиозност, депресија, панични напади..

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Нема да верувате ама јас станувам анксиозен само на една единствена локација а тоа е фондот кај што се вадат плави картони и кај што се вадат и електронски здраствени легитимации. Кога ке ја видам таа огромна гужва и хаосот во работењето на шалтерските работници ми иде да викнам на цел глас од мука :X3:

Ф

Флеш

Гостин
Мислев при вакви состојби на анксиозност, депресија, панични напади..
значи вака .... физичко тренирање ..... најдобро кажано трчање .... јас сум болесник од социјална фобија ,така што знам најдобро низ што се поминуваме низ овој проблем ... најчесто е проблем мозокот кој постојано го притиска сјајното црвено убаво дугме за Опасност .... и постојано не предупредува дека сме во лажна опасна ситуација ...
Едноставно решение за ова е трчање ,тоес да го фокусираш мозокот , да се прилагоди на ситуациите ,дали пријатни или непријатни,да е постојано смирен во било каква ситуација ... Најчесто затоа сме акциозни или пак сме под узбуна постојано кажано кратко ... одвлечи го вниманието,мислите и направи физички вежби ... мене доста ми помогна што трчав,сега времето е катастрофа надвор,врне постојано, се концетрирам дома само,земав Орбитрек за 4500 денари или 50 евра да заокружам,секој ден врти .... ќе се смириш и ќе научиш да да држиш контрола ... батали апчиња ... :)
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 21:24 ---
Нема да верувате ама јас станувам анксиозен само на една единствена локација а тоа е фондот кај што се вадат плави картони и кај што се вадат и електронски здраствени легитимации. Кога ке ја видам таа огромна гужва и хаосот во работењето на шалтерските работници ми иде да викнам на цел глас од мука :X3:
или пак Агенција за вработување за да се пријавиш за картон :)

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
анксиозноста вака може да се третира.. значи пред да започне процесот fight or flee нешто ве исплашило.. во почести случаи се работи за страв дека ќе изгубат контрола, ќе полудат или ќе умрат... па после паничните напади човекот се затвара во себе уште повеќе и бара начин како да ги престане тие панични напади .. сега влеговме во фазата страв од стравот .. и после се се врти во круг ... пред се препорачувам да се пронајде изворот на стравот и да се рационализира проблемот .. да речеме се плашите дека ќе умрете па со рационилизрање на самиот проблем дека смртта е нешто неизбежно и да се соочите со фактот дека никој не е имун на смртта.. во повеќето случаи лугето на самите мисли им се спротиставуваат и тоа додава повеќе страв и стрес.. значи со со соочувањето на проблемот се решава се ... спортот е друга работа тоа додава поголем товар на човекот .. зошто проблемот е сеуште таму не е решен само се одложува ...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
helex se ok, e sea, bile stetni za drugo, drugoto posle, ama ja deka se zaebavam, porano piev mnogu kafe sega epten mnogu energy drinks i sakam da neam panicni napadi, abe se zaebavam i ja, inaku, gadno e panicni napadi, lesno e da se kaze, smiri se fokusiraj se na drugo, no ne ide vo praxa, ja sto ti ne probav, zemav teska rmbacija da rabotam cisto za da lecam depresija dzabe toa e pojako, na racionalno nivo se mi e jasno, ama stvarta e sto covekot vo osnova e volja i sega ideme do ona na krouli, pravi ona sto ti e volja, ama tesko, praxata pokazuva drugo, tesko e jebi ga.

Ф

Флеш

Гостин
анксиозноста вака може да се третира.. значи пред да започне процесот fight or flee нешто ве исплашило.. во почести случаи се работи за страв дека ќе изгубат контрола, ќе полудат или ќе умрат... па после паничните напади човекот се затвара во себе уште повеќе и бара начин како да ги престане тие панични напади .. сега влеговме во фазата страв од стравот .. и после се се врти во круг ... пред се препорачувам да се пронајде изворот на стравот и да се рационализира проблемот .. да речеме се плашите дека ќе умрете па со рационилизрање на самиот проблем дека смртта е нешто неизбежно и да се соочите со фактот дека никој не е имун на смртта.. во повеќето случаи лугето на самите мисли им се спротиставуваат и тоа додава повеќе страв и стрес.. значи со со соочувањето на проблемот се решава се ... спортот е друга работа тоа додава поголем товар на човекот .. зошто проблемот е сеуште таму не е решен само се одложува ...
јас го кажав кој е мојот проблем ... причината беше Луѓето ... мене тешко ми беше да започнам разговор со луѓе, мрзев кога бев со поголема група луѓе,едноставно трескав глупости колку да кажам нешто набрзина,да се направам интересен,колку да се извлечам што побрзо и да се тргнам од нив и да си одам дома , навистина гадно ми беше , дома,подобро ми беше сам да останам,изолиран,отколку со луѓе,тешко ми беше,ти доаѓа престава како да сакаш да те убијат,одиш сам на улица,се чустуваш како некој да те следи,постојано паничиш ... Тогаш мозокот ти дивее кажано,неконтролирано се однесуваш,не си разумен .... затоа реков убаво,да трча,да оди во фитнес сала .... Едноставно да се здобие со само дисциплина и брзо да научи да се фокусира и концентрира .... инаку како ќе ја контролираш паниката,стравот ... мислам доволно сум логичен ... Немаш контрола на ситуацијата, немаш ништо .... Обично коа паничиш, не си концентриран ,сто работи ти се вртат во глава и ти бега контрола ... Затоа викам да научи да се фокусира .... Не е важно ... еве ако е вљубеник и во гејминг,играње на компјутер , одлична ментална занимација и тоа е ... Кантер,БатлФилд 4 ,Пес 14 , Нба 2к14 или било која ... постоја си под штрек , но те тера да научиш да се смириш,да држиш контрола и да се ослободиш .... но сепак додади и трчање , има да му се редуцираат последиците за 50 % гарантирано :)

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
јас го кажав кој е мојот проблем ... причината беше Луѓето ... мене тешко ми беше да започнам разговор со луѓе, мрзев кога бев со поголема група луѓе,едноставно трескав глупости колку да кажам нешто набрзина,да се направам интересен,колку да се извлечам што побрзо и да се тргнам од нив и да си одам дома , навистина гадно ми беше , дома,подобро ми беше сам да останам,изолиран,отколку со луѓе,тешко ми беше,ти доаѓа престава како да сакаш да те убијат,одиш сам на улица,се чустуваш како некој да те следи,постојано паничиш ... Тогаш мозокот ти дивее кажано,неконтролирано се однесуваш,не си разумен .... затоа реков убаво,да трча,да оди во фитнес сала .... Едноставно да се здобие со само дисциплина и брзо да научи да се фокусира и концентрира .... инаку како ќе ја контролираш паниката,стравот ... мислам доволно сум логичен ... Немаш контрола на ситуацијата, немаш ништо .... Обично коа паничиш, не си концентриран ,сто работи ти се вртат во глава и ти бега контрола ... Затоа викам да научи да се фокусира .... Не е важно ... еве ако е вљубеник и во гејминг,играње на компјутер , одлична ментална занимација и тоа е ... Кантер,БатлФилд 4 ,Пес 14 , Нба 2к14 или било која ... постоја си под штрек , но те тера да научиш да се смириш,да држиш контрола и да се ослободиш .... но сепак додади и трчање , има да му се редуцираат последиците за 50 % гарантирано :)

јас не сфаќам зошто да се бега или да се инсистира да се биде интересен посакуван.. само да знаеш колку глупи и просит се луѓето нема да постапиш така.. не викам да се биде непријателски настроен туку едноставно викам да не се гази човек себеси за да импресионира други .. а тоа што викаш мозокот ти дивее оти бара начин како да се справи со тоа што ти му командуваш.. да речеме седиш и сега мислиш како да смислам нешто да бидам смешен.. се плашиш дека ќе имаш панични напади па ќе треба тоа да го решип на крај краева што да решаваш најпрвин и на компјутер да му дадеш сто команди ќе сецка затоа не зезај не треба да се оптеретува човек затоа сите сме луѓе сите сме исти сите знаеме да испаднеме глупи или да треснеме нешто само некои знаат да се истакнат и да се продават дека се подобри од тебе ..

Ф

Флеш

Гостин
јас не сфаќам зошто да се бега или да се инсистира да се биде интересен посакуван.. само да знаеш колку глупи и просит се луѓето нема да постапиш така.. не викам да се биде непријателски настроен туку едноставно викам да не се гази човек себеси за да импресионира други .. а тоа што викаш мозокот ти дивее оти бара начин како да се справи со тоа што ти му командуваш.. да речеме седиш и сега мислиш како да смислам нешто да бидам смешен.. се плашиш дека ќе имаш панични напади па ќе треба тоа да го решип на крај краева што да решаваш најпрвин и на компјутер да му дадеш сто команди ќе сецка затоа не зезај не треба да се оптеретува човек затоа сите сме луѓе сите сме исти сите знаеме да испаднеме глупи или да треснеме нешто само некои знаат да се истакнат и да се продават дека се подобри од тебе ..
друже не ме ги мешај зборовите,мислата .... Како прво ,не пишувам да се докажам , колку да земам поени ,да се направам интересен ... прво ова го пишувам со искуство и знам што е проблемот точно .... јас само мој личен совет дадов кој ми помогна и тоа доста е од мене како совет што мислам дека треба да прават ,тоа е нивна одлука понатаму , дали е добар или лош совет ... моја должност беше да дадат мое мислење за тоа што некој навистина му треба ,споделувам искуство и не гледам тука ама баш никаква негативна намера да повредам ИЛИ пак да искористам некој .... како ти го разбираш тоа,тоа е твое мислење и го прифаќам и немам намера насилно да се однесувам ...

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Кога треба негде да искочам,дали до продавница или било каде,по 2 хелекса од 0.5 и еден од 0.25,плус нормалната терапија два пати на ден хелекс од 0.5,и едвај тоа некако "делува"..
Па коа ќе почне све живо да ме пецка,челото,грбот,вратот,да ми се потат рацете,да ми жежаат ушите,срцето двеста на саат..Многу гадно чувство..
Ако немам слушалки на уши(тие што изолираат целосно),нема шанси надвор да излезам..
У последно време почнав да се мотам околу ракијата..
Бев на асентра,сега на депрозел и ансилан..
Ја незнам до кога ќе тера ова..Не сум излегол со друштво,може 5,6 години има..Сите контакти изгубени..
Ја не знам што ме одржува..
Ама пак,имам некоја надеж..Од искра оган бидува..Велат така...

Kajgana Shop

На врв Bottom