Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.492
Додека бев на антидепресиви не ми помагаше
Дека се многу моќни кога не вежбаш.
Додека бев на антидепресиви не ми помагаше
Дека се многу моќни кога не вежбаш.
Ако и разговараат, зборуваат за себе и за своите проблеми, т.е. колку е неблагодарна работата со која се бават.Добро, дали некој разговара со вас, или само ви препишуваат медикамент и ве пуштаат да си одите?
Разговараат со пациентите едно минута две по два-три збора и одма се знае хелекс, диазепам, пароксетин, асентра... контрола по месец дена или по 2-3 месеца и тоа е тоа !90% од психијатриве кај нас само препишуваат. Каков разговор.. Затоа на прсти се бројат квалитетните.
Не, дефинитивно не е од анксиозност, може да е од нервоза и стрес. Исто така зависи многу и од хидратација, физичка активност и диета.Дали е анексиозност или е од нервна база, но одеднаш последно време ми се качува притисок обично ми е нормален ама последно време знае одендаш да се качи до 140 со 90-95 и тоа ме прави многу лошо да се чуствувам, имам чуство дека ке паднам во несвест, ме стега нешто позади главата и вратот и конфузен сум ... дали таквиот притисок што однеднаш се појавува и самиот се враќа на нормала е опасен?
Фала на одговорот... но исто така сакав да дознам дали треба третман со терапија или да се обидувам да сменам животен стил само... дали е опасен истиот ваквиот притисок со постојан висок притисокНе, дефинитивно не е од анксиозност, може да е од нервоза и стрес. Исто така зависи многу и од хидратација, физичка активност и диета.
Ако е на кратки интервали, не е ништо посебно страшно.....(мада зависи до колку се качува треба да мериш) ама ако останува покачен, онда е најопасната појава што може да ти се случи на долг рок.Фала на одговорот... но исто така сакав да дознам дали треба третман со терапија или да се обидувам да сменам животен стил само... дали е опасен истиот ваквиот притисок со постојан висок притисок
Фала многу за одговоритеАко е на кратки интервали, не е ништо посебно страшно.....(мада зависи до колку се качува треба да мериш) ама ако останува покачен, онда е најопасната појава што може да ти се случи на долг рок.
Најлесен начин, затоа што другите нема да сакаш да ги примениш, ти е да ги земеш овие 2 работи од аптека.
Магнезиум
Таурин
И да почнеш да пиеш чај од хибискус, по 1л на ден 2-3 пати низ денот, тоа е тоа. Од сол бегај, и од благо во големи количини исто така.
Ова ти е лесната варијанта, ако сакаш подобро да се посветиш, друго е.
Воедно и анксиозноста скроз или осетно ќе ти ја намалат.Фала многу за одговорите
Престани да ги лажеш луѓето.Од сол бегај