Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

  • СДСМ

    Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

    Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

    Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

    Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

    Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

    Гласови: 23 9,7%

  • Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2009
Мислења
3.672
Поени од реакции
5.294
Да се вратат шарените, паркобраните, трансџендер краставиците и распеаните скопјанчиња.
Дарк ејџес на повидок.
Па ќе се вратат нема кај да бегаат тие, најлесна пара у живот им е таа.
Ќе бутаат режим пак :ROFLMAO:
Ехх во кој зачаран круг сме влезени само..
 
Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995
Брат, чисто информативно... Уште те интересира дали Данела има бугарски пасош? :vrtioci:
Па редно време е да кажете, има или нема сега? :icon_lol:

Кога сдс па биле компетентни за нешто добро во државата?
Друже што сакаш збори за СДСМ но факт е дека од 2002-2006 албанците не смееа да писнат, сите тн "права" од двојазичност до државни земјишта, џамии, амнестии, застапеност итн. итн. беа дадени во времето на лажниот патриот грујо кој избега како кукавица и си ги остави своите потчинети да гниjат по затвори.

За воља на вистината ова "СДСМ" не е ништо подобро во врска со тој проблем, но сето тоа раздавање почна во време грујово и ова беше само продолжение.
 
Член од
25 октомври 2012
Мислења
825
Поени од реакции
1.274

Ајде гавраните пак со црните капути и рејбан наочарите да се збираат и да гракаат колку се они уствари интелектуала, колку се они уствари различни од другите. Говна говносани дојдоа на позиции каде што требаше да бидат критички настроени и да бидат коректив, како што сереа у време грујово, за на крај да бидат обични мифки конформисти. Таксативно ќе си ги набројам сите од елитата некој ден, денес ме мрзи.
Скептичен сум дека работите нагло ќе отидат на добро со новата власт,али колку ми е само мило за ова прогресивно граѓанство и едно опшество за сите.Па каков плач и лелек ќе биде без грантовите,без џаболебарењето по општина,без советничките места по влада,оф оф оф.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.443
Поени од реакции
5.226
А што ДПНЕ да не се во некоја многу стабилна и сигурна позиција. Имаат некој 6 месеци ( до следните парламентарни) да испорачаат или поништување на одлуките на Заев или масовен, ама навистина масовен реваншизам кон СДС и ДУИ.

Ако не испорачаат ниту едното ниту другото, они и така веќе се на раб на 280 000 гласови да имаат. Така само одма ќе скокнат во на СДС групата со под 250 000 гласови. Па тогаш ќе почнат да доаѓаат дечките кои ќе испорчаат и првото и второто и тоа и проширено второ во кое е вклучено и ДПНЕ.

Секако тоа е ако успеат воопшто и да ја поминат првата пречка а тоа е да го симнат Заев и СДС од власт. Ако до нова година СДС е сеуште на власт или направи ДПНЕ каква било широка коалиција. Цената на венците за на погреб ќе порасне драматично.




Какви 4 години до следна година на предвремени имаат време, како што реков погоре ако воопшто ги бутнат СДС и ДУИ до тие избори пак ќе морааат да испорачаат една од тие две работи. Ако не испорачаат ништо, тоа е тоа. Исто така локални избори беа ова, реториката нема да биде иста за на парламентарни и ќе се вратат Преспа, Двојазичност, Рамковен, Бугарија на маса.

ДПНЕ не освоија некој 340-400 000 гласови па да кажеш се вратија се консолидираа, освоија 280 000 гласови и тоа бог знае колку од нив беа само за да го видат Заев паднат. Просторот за маневар им е нула, судбината на СДС им дише во врат.

А да не влегуваме ниту во енергетско - економската криза која виси како гилотина. Тогаш притисокот би се зголемил за х1000 пати а зошто они ветуваат брда и долини пред секој избори луѓето мислат дека се може да се реши за 1-2 години. А историски промените кои се потребни за испод 10 години не се случиле и тоа само ако се држиш за определениот пат без никакво двоумење.
Точно,ако не испорачаат нешто во првите 6 месеци после 4 години ги чека дебакл од Бранко и неговите извршители кои над 90% не излегоа на овие избори да гласаат за СДСШ а со сегашниве можат да направат над 400000 гласови,жив пример ти е Аеродром па дури и ДПНЕ да имаат 300000 гласови затоа што на наредниот конгрес Заев ќе биде сменет и на негово место ќе дојде мали Бранко евентуално има шанси и брат му бидејки ја менаџираше кампањата на Данела или пак некој од интелектуалците потиснати од Заев како на пример Зоран Јовановски економистот.
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.562
Немора многу, малце паметни да се сега од дпмне уште од денес ќе почнат со колку-толку урбанизирање на општините и средување на некој хаос. Еве незнаев јас за Кавадарци, али како шо спомна некој, повеќе асфалт се фрли во Кавадарци отколку во Скопје во последните 2-3 години. Од тука и резултатот со 12.000 гласови разлика. Уништи некоја непотребна бетонизација, засади некое дрво, придобиј ги и зелените партии и организации кои се во подем секаде во светот.

Дај му на народот, али не ко Натали шо му даваше едно време кога не лажеше Џамбазов.
Се надевам дека ќе сфатат дека само малце ни треба на нас обичните смртници да искочиме на избори и да ги гласаме.
Доволно е да асфалтираат по некоја улица, да напраат/средат веќе постоечки игралишта, паркови итн. Да не ни ја бетонизираат цела општина и буквално да не прават непотребни застои во самата општина.
Абе 80% од буџетот фрлај го за општина 20% ставај си го во џеб и 20 години ќе бидеш градоначалник.
На крај краева не боли цеф колку зимаш за тебе. Не ни го еби секојдневието и остај не да можеме нормално да си тераме животот како знаеме и умееме, подсреди нешто и доживотно ќе си градоначалник.


За Кавадарци познаници кажуваа, сите до еден се задоволни како им е среден градот, а повеќето од нив се релативно млада популација што ја боли цеф за политика.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.669
Скептичен сум дека работите нагло ќе отидат на добро со новата власт,али колку ми е само мило за ова прогресивно граѓанство и едно опшество за сите.Па каков плач и лелек ќе биде без грантовите,без џаболебарењето по општина,без советничките места по влада,оф оф оф.
Какво подобро, сеа ќе се ухлебат старо-новите за да добијат клоца и они за 4 години. Али очигледно дека мораме да пројдеме низ тој процес за конечно угинување на двете партии што го креираат мајндсетот на авериџ стојан веќе 30 години.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.782
Поени од реакции
18.393
Па редно време е да кажете, има или нема сега? :icon_lol:



Друже што сакаш збори за СДСМ но факт е дека од 2002-2006 албанците не смееа да писнат, сите тн "права" од двојазичност до државни земјишта, џамии, амнестии, застапеност итн. итн. беа дадени во времето на лажниот патриот грујо кој избега како кукавица и си ги остави своите потчинети да гникат по затвори.

За воља на вистината ова "СДСМ" не е ништо подобро во врска со тој проблем, но сето тоа раздавање почна во време грујово и ова беше само продолжение.
Само два македонски градови беа предадени, за другото си во право. Најголемиот број на џамии во Скопје чиј број може е помеѓу 20 и 50 само покрај обиколницата се изгради кога проектот Скопје 2014 беше во најголем замав. Одговорот на државата тогаш беше - ако не можеме да им забраниме да изградиме што повеќе цркви и ние во Аеродорм.
 
Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.173
Утринска доза лелекање, за ваше пријатно расположение.
Проблемот со овие сите е што немаат 1 мочан ден работно искуство. Од седење дома, по кафичи и некои групни собири, куцање на тастатура, цитирање весници и јадење гомна 24/7, друго ништо не знаат. СДС го собра цел овој џган околу себе и им исплаќаше месечен хонорар како 2 македонски плати.

И сеа ќе плачат. Вака било, така било. Назад сме се вратиле. Толку им е, ќе треба да бараат работа. Кој им ги чита тие нивните весници? Глеј го Цивил на Јутуб. Ова ли е медиум? Со 20 прегледи? Па толку се у канцеларија, они самите прегледи си праат. Ни фамилија не им ги гледа видеата.

А тој куртонот па уште пишал Северна Македонија. Ја потенцира. Што сакаш од таков чоек? Да ми е дома ќе го избркам. Да ми е татко ќе се откажам. Да ми е брат ќе го шамарам секој ден. Такви дебили имаат тешка дијагноза. Само на Балкан може такво нешто да има.

Се палат по Американците браќа им биле, па поголеми патриоти и националисти има ли од нив? Нека учат малце како се сака држава.
 

Attachments

Член од
29 ноември 2014
Мислења
998
Поени од реакции
3.999
Zaev voopšto ne ni trebaše da se nafaka da bide pretsedatel na SDSM i da stanuva premier, što mu faleše koga si beše gradonačalnik na Strumica, a voedno i lokalen biznismen, nešto što sekako ke si ostane i vo idnina. Ednostavno vo burni vreminja ja prezede partijata (2013 god.) otkako Branko se povleče od liderskata pozicija na Bihaćka, pa potoa moraše na razno-razni načini nekolku godini cvrsto da se bori so vlasta/režimot na Gruevski, pa jadeše i kotek vo sobranie na 27.april.2017 god. od razulavenata tolpa koja upadna vnatre, a vednaš otkako stana premier go fatija teški problematiki t.e. moraše da go rešava trideceniskiot spor so Grcija, nešto za što nitu eden prethoden premier nemaše hrabrost, kako i sporot so Bugarija i.t.n. Pa potoa taman se reši sporot so Grcija i zemjata malku se stabilizira dojde covid krizata koja trae veke skoro celi dve godini i ja istošti ekonomijata na državata. Kako i da e i kako i da bilo edno e fakt, a toj fakt e deka idniot premier na Makedonija nema da gi ima problemite koi gi imaše Zaev t.e. ne ke mora da rešava tricedeniski spor so Grcija, vo NATO veke sme členka, imavme uspešen popis posle celi dve decenii, covid krizata e veke vo zalez... Idniot premier na Makedonija koj i da bide ke ima mnogu pomalku glavobolii i problemi od Zaev koj vsušnost se spasi i konečno digna race i od partijata i od premierskata funkcija, neka si uživa vo životot i neka si bide raat, što da go boli glava vodejki edna propala država, koj pa političar izlegol na kraj so ovoj narod koj neznae što saka ... Kurto-Murto prikaznata, zmija ili magare, pogolemo ili pomalo zlo i se taka vrtenje vo eden magičen krug do beskonečnost !
А немој плакатиии... Смени улошка и одма ке ти биде боље
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.061
Поени од реакции
36.607
Се надевам дека ќе сфатат дека само малце ни треба на нас обичните смртници да искочиме на избори и да ги гласаме.
Еден куп примери во последните 15тина год дека ова функционира. Колку и да си ти партиски определен на крај победата на партиите ја носат луѓе на кои им е средена некоја смрдеа од канализација, или обезбедено 50 вреќи цименто во некој сокак кој пливал во кал претходно.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.669
Види ги бе еј, упорно дека народот не чинел, дека ова е збирштина сељачаана, истите луѓе што ги гласаа и што ќе треба да ги гласаат на некои идни избори (ќе си прашам куров). После ова, нема што да бара СДС на политичка сцена, и тие 100-200 упувани водњанци и внуци на КПЈ кодоши, да си се повлечат од јавен живот да не добијат по пичици пошто ова преку кур иде више и тоа зборам за луѓе што кур им чуе за партии и идеологии. Не зборам за ќосиња, рекетари од аутокоманда, дилери од велес и куманово, и разни платеници за 1000 еура што ставаат глава у торба. Тек ќе им биде каша.
 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.622
Поени од реакции
11.167
neka si uživa vo životot i neka si bide raat,
Како мислиш да си ужива и да си биде раат? Треба да изгние по затвори, а ако може таму раатот да си го најде, нека му е.
 
Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995
Само два македонски градови беа предадени, за другото си во право. Најголемиот број на џамии во Скопје чиј број може е помеѓу 20 и 50 само покрај обиколницата се изгради кога проектот Скопје 2014 беше во најголем замав. Одговорот на државата тогаш беше - ако не можеме да им забраниме да изградиме што повеќе цркви и ние во Аеродорм.
Тие градови беа "предадени" поради договорот кој беше потпишан затоа што дпмне ја загуби војната (политички) значи тоа е повторно последица од тн 'патриоти'.

И џамиите се банални во споредба со вработувањето во полиција, армија, ставање директори, правење тендери со нив итн. итн. кои почнаа да се практикуваат во време грујово.
2002-2006 се знаеше албанец или продава на битпазар или чува овци а потоа работите се изветоперија.
 
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.344
Поени од реакции
37.039
Превозбуден сум дечки, после толку години спиење, пак на сцена ќе се вратат паркобраните, распеаните скопјани, смрдливите лезбејки во шалвари, смрдливите хипици во шалвари, феминистките, борци за човекови права, борци за социјална правда, љубители на кечиња, поддржувачи на соживотот во Македонија со еден ипол другар од друга националност и адреса на живеење од Ѓорче Петров до Железничка, Ивана Туфегчиќ, анима мунди активисти за заштита на животни кои протестираат еден месец пред куќата на тој што утепал улична џукела а ги нема никаде кога ќе биде убиен Македонец од племето, шарени куртони кои не добиле ништо од сдс последниве 5 години но сепак пак се залепиле на тоа дека злото од Будимпешта се враќа, редовни посетители на бивша Менада, разни Џабир Дераловци, Сашо Ордановци, Бранко Тричковци, Неџати и Павле Богоевци повторно ќе ни парадираат низ Скопските улици барајќи правда и слобода.

Радувај се народе Македонски, шлајмот повторно се враќа на улиците, повторно е во мода да си прогресивец, интелектуалец и бањат освестен граѓанин кој ќе се бори против режимот и злото.

:love::love::love:
 
Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.111
Поени од реакции
8.387
Мене ептен ми е жал што овие од интелектуалнава партија ја изгубија Шутка и табана, да беше само Шутка и Центар.

Али најако е што плачат дека опозицијава добила многу пари од странство, а тие цела држава со се војска и полиција ја ангажираа, мизерија.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom