Каква мината недела цело лето си носи по некое камионче си работи. Значи зимаш рушиш затрупуваш со земја, садиш дрва ставаш клупи ајт у три лепе. А не да се зезаме ај денес ај не утре. Ај па остај вака со тараби на сред Даме Груев, што има везе нека цркнат глупациве што возат од тука, па ај ова дупкава остај ја на сред улица покрија со некој лим нека искинат гуми. Каков српче бе каков успех не ме заебавајте, дечкото искористи шанса за да може да отиде на две три вечери кај Вучич и руска парада, којзнае како му се продавал на Вучич у четири очи.
Строгиот центар на градот не бил позапуштен никад. Ебан џандар не шета низ него за да одржува ред. Џепароши и лопови на секој чекар, пијаници, цигани на лепак, сумњиви шконови на шетња до рамсторе, затворени дуќани, прљави улици, фрлени канти. Дете да не пуштиш пешки до парк да отиде. Мушко дете да го мислиш навечер пошто хиените у групи шетаат и се им е дозволено да прават пошто нема еден ебан џандар.
Хигиена 0, безбедност 0. Абе не ми ветувај сончеви колектори, незнам какви градинки какви пензионерски домови. Исчисти прво улициве, врати ми ја безбедноста ко пред 20 години што беше. Ниеден кандидат не спомна ништо за безбедноста, за чистење на центарот од сите скитници, џепароши, цигани.