Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Според сега што збори нема да ме изненади. Плус цело време ги спомнува коалиционите партнери.

Кои скопски општини избраа победници во прв круг? Некако Зајко многу општини наброја каде победиле.
Абе излага и вика победиле или водат пред ВМРО у Арачиново, а овие немаат кандидат таму, кој ментол е, патолошки лажго.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Во Битола перфектна распределба на советите како што изгледа...Габриела ќе има 3-4, Левица 1-2....Вмро ќе има 1 повеќе од Сдсм....и ништо нема да поминва без Поинаку и Левица па ќе мора бандитите од Дпмне и Сдсм да се договараат сами за криминалите :D

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.568
Поени од реакции
939
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Вие смејте се за Заев, ама изглеа не или нејќете да ги слушате зборовите „има простор за коалицирање во вториот круг“. Мене тоа ми звучи као доста зделки ќе договориме во следниве 2 недели...
Единствениот начин Заев да оформи коалиција за во втор круг е ако успее да ги собере сите независни + Левица ( зошто АА не му врши работа во Карпош, Центар и Битола). За тоа се шансите -100% и неговата можност за коалицирање е завршена.

Утре циганите, босанците, турците, србите веќе ќе одат во ДПНЕ за да си ги активираат пак членските книшки. Во втор круг уште толку бед ќе изедат. Они се може продадени души али не се глупи. Советите се веќе распределени, тоа во втор круг не се менува. Градоначалник без совет ти е кукла без никаква моќ.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.351
Поени од реакции
38.560
47к гласа го води дпмне на сдс на државно ниво, у слободен превод скоро 7 пратеници повеќе.

Честитки нова влада за година дена, се надевам шо можно повеќе шаренолика да биде, нека се јадат меѓусебе.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
47к гласа го води дпмне на сдс на државно ниво, у слободен превод скоро 7 пратеници повеќе.

Честитки нова влада за година дена, се надевам шо можно повеќе шаренолика да биде, нека се јадат меѓусебе.
Јас мислам дека ЛДП/ДОМ + пратеникот на Мите од Кавадарци + Павле и можеби Беса/Турците и тоа ќе биде новата влада. ЛДП/ДОМ не се идеолози, ако им беше да освојат нешто ќе одеа со СДС и ќе земеа х10.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom