Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Се сеќава некој која анкета беше најрелевантна лани за парламентарните?
ИРИ, тие од Кржалоски исто се прилично прецизни, Брима Галуп. Имаше уште некои ама не ми текнува.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419
Порече, на пример е источно од Велес, и други места од источна Македонија се источно од Велес ...
Не сакам да ти кршам филм и чисто географско е прашањето, ама за кое Порече источно од Велес станува збор?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Избегнувам да критикувам опозиција во ситуација кога на власт веќе втор мандат ја имаме најнеспособната влада ever, сељачана која ја уништи државава на секое поле, ама каде бе Левица со овој комуњарски "макрадули" ПР? :unsure:

Да одиш пеш на работа, на дожд, е за жалење, а не за фалење. Од кога тоа да си беден, е доблесна особина? Сериозно има луѓе кои се влажнат на градоначалници на точаци, тимчовци на тротинети и камикази пеш?

И што сега, демек види го овој пеш оди, браво, цел живот не успеал за автомобил да заработи, и јас на тоа треба да се угледувам и да го земам за пример како треба!?

Не сакам да ја бранам арогантната и неспособна сељандура Шилегов, ама искрено кур ме боли како одел на работа, не е тоа пресудно за да дадеш глас некому. Треба способни луѓе кои ќе знаат да менаџираат со градот, а не позери.

Мене не ми е толку проблем глупиов PR, колку фактот што го сликале како ПЕШАЧИ НА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА!!! :mad:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Нека стишат со екологијава и зеленилава. Ја уште ја чекам гасификацијата што сите ја обеќаа на минативе локални.
Oni dur da napraat gasifikacija struja od vodorod kje se prai. Planot so gasot vo evropa e do 2040 da ne se koristi, za 20 god ne vredi a se macat.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.312
Поени од реакции
5.409
Прв пат и се надевам и последен пат пишувам на политички теми.
Како некој што уопште не сакал да гласа на вакви избори до сега сакам да кажам дека за прв пат имаме човек што иде против партија и партиски вработување и ако и сега успееме да изгласаме партиски полтрони не ни заслужуваме подобро и немаме право да се буниме.
Толку.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.107
Поени од реакции
4.100
Прв пат и се надевам и последен пат пишувам на политички теми.
Како некој што уопште не сакал да гласа на вакви избори до сега сакам да кажам дека за прв пат имаме човек што иде против партија и партиски вработување и ако и сега успееме да изгласаме партиски полтрони не ни заслужуваме подобро и немаме право да се буниме.
Толку.
Кој е тој?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Oni dur da napraat gasifikacija struja od vodorod kje se prai. Planot so gasot vo evropa e do 2040 da ne se koristi, za 20 god ne vredi a se macat.
Знаеш што пари отидоа и ги испраа за гасоводот што се гради, по компаниите.
И тоа смешното е што истата компанија, кумановска е, работи и со тие и тие.
У време на Вмро, Сдсм правеа посебен прес за тоа дека истава компанија го гради најскапиот гасовод во Европа по километар. Сега у време на Сдсм истите ги добија сите тендери за десетина делници низ државава, Бетон конкурираа на сите и поднесуваа жалби што не, ама џабе. Преку 200 милиони евра се на се.

Така да они ќе си ги напунат џебовите, па нека го секнат гасот ЕУ, баш ги боли уво.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Како да го гласаме бе Коста, година и пол една улица стоеше ископана па среде лето им текна да работет и шуќур ја пушчија на 10.09.2021 (десетти септември!).Со си нова канализација, со све.

Денес ја раскопаа, пукнала цевка.Да ни е жив бекатонот.
Најдоброто за Охрид :cenzura:
243906670_1571845716483602_7797651127622056651_n.jpg

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Знаеш што пари отидоа и ги испраа за гасоводот што се гради, по компаниите.
И тоа смешното е што истата компанија, кумановска е, работи и со тие и тие.
У време на Вмро, Сдсм правеа посебен прес за тоа дека истава компанија го гради најскапиот гасовод во Европа по километар. Сега у време на Сдсм истите ги добија сите тендери за десетина делници низ државава, Бетон конкурираа на сите и поднесуваа жалби што не, ама џабе. Преку 200 милиони евра се на се.

Така да они ќе си ги напунат џебовите, па нека го секнат гасот ЕУ, баш ги боли уво.
Go znaes vicot so ciganot i burekot, ne znae kako izglea ama brat mu videl kako se jade. Toa e za nas gasot, burekot.
Gasovod do skopje ima odamna, i nekolku kompanii go koristat. Toa so nema sekundarna mreza do gragjanite, e zaso u momentov nema nikakva logika istoto da se napravi.Projde vozot za toa( avtobusot bez sini). Megjutoa toa i tramvajot se slaba tocka na glasacite, i kje se vetuva izglea do poslednata kapka.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.723
Поени од реакции
6.103
Mnogu me interesira zasto onaa Danela se potencira kako "menadzer"? I na spotot nekoj ja fali kako menadzer, I samata vo govor si kazuva "menadzer"...
Sto q*r taa rabotela vo zivotot I kade steknala Ili pokazala menadzerski kvaliteti?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Mnogu me interesira zasto onaa Danela se potencira kako "menadzer"? I na spotot nekoj ja fali kako menadzer, I samata vo govor si kazuva "menadzer"...
Sto q*r taa rabotela vo zivotot I kade steknala Ili pokazala menadzerski kvaliteti?
Добро менаџира со туѓи пари ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom