Нема тајни за цените... Ги има на официјалната страница - одете видете...
Но темата е Кроули
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Знаете тоа нели?
Се буните и забегувате бесцелно... која ви е целта? Ќе разоткриваме тајни а?
Решените сте за иницијации ама сакате да видите во што запаѓате?
Ма ајде ви се молам
Некои уште не разбрале дека О.Т.О. постои пред Кроули, како и цените, како и привилегиите, како и симболите
Јас уште зборувам на луѓе и ги подучувам дека О.Т.О. не е основан од Кроули - Кроули се ИНИЦИРА во О.Т.О.
@Donald Sikert противници има многу и ќе има и добро е да ја гледаш и другата страна ... Ако има друга страна
Ама реков - читање книги за телема и кроули - не ти прави добро
Ќе отфрлиш секако - тоа е исходот од читање книги...
Пробај море човек... се плашиш од нешто ако пробаш? Глупо ти е? Смешно?
Читни познати дневници на познати окултисти - сите се смееле и им било смешно кога прв пат се заморувале со магика и јога
За Аиваз - мислам дека не е Свет дух на Светот ниту богот
Како кај христијаните... ете некаков си блог што тврди дека телемата е новото „христијанство“
http://christianityisdead.wordpress.com/
Светите книги се добри - луѓето не чинат како и нивното разбирање на зборовите... Штета, мрзата е опасна работа... бедата на светот е заради простатилукот на рајата, и големата мрза на мнозинството.
Библијата - да не почнувам со тоа- ептен ќе идеме оф-топик - има мои размисли на тие теми (никогаш не сум против светите книги, ами против верниците)...
Секогаш ќе плукам на разбирањето на светите текстови од страна на христијаните и верници wanna be- или таканаречените христијани - бидејќи малкумина се оние кои прават според писанијата
За О.Т.О. еве
http://oto-usa.org/wordpress/oto/overview/
За Телема еве
http://hermetic.com/thelema/
Секој има став за О.Т.О. и Кроули... тоа е тоа... секој знае за Кроули по нешто
Бил бисексуалец, конзумирал супстанции... а да излезете вие во град и да видите што се случува во Скопје на пример ноќе? Кроули бил аристократија тешка... можел да прави што му е волја... и верувал дека тоа го може секој ако спознае со познати методи зошто е тука на оваа простачка планета... На сељакот и идиотот директно им се покажа дека и тие се овде со причина и може да менуваат...
Бил против идеите на христијанството и исламот дека било забрането ова или она заради тоа и тоа, моралот и етиката на старите религии за Кроули биле премногу ограничувачки... Забраните од надвор создаваат искасапени луѓе кои не прават ништо полезно...
Зарем не гледате дека светот живее многу според телемитските принципи?
Само треба да се спознава и да се работи... и се ќе биде тамам!
И уште ли ќе прашуваме и пишуваме на овие теми? Уште прашања? Кој е Кроули или што е телемата?
И за двете прашања одговорот е ист - се и ништо ... што ја тупите не знам...
Ај имајте убава недела
Не ми е јасно зошто и ти и Ипси, веднаш скокате како попарени, ако некој псотави незгодни прашања околу телемата, и се возбудувате?
На некој начин токму тоа е целта - да ги разоткриете тајните, ако воопшто ги има, нели.
Па човече тоа енормално. Зарем сакате да викаме да у право сте, вауууу ова е супер итн.. Смешно е нели?
Не Хепта, не сакам иницијација,таман работа, а како читам и како ве слушам вас тука, се помала ми е желбата да воопшто нешто појќе дознаам за телемата и Кроули.
Не е битно длаи О.Т.О посоти пред Кроули или обратното. Темава беше Кроули, и ме заинтиригираа некои работи, посебно тој Ајваз, за што сеуште сум скептичен да не речам ми е смешно како тој се појавил во трансот на жена му и издиктирал цела книга.
Засега е тоа приказан која не би ја проголтал ни првоодделенец.
Понатаму ќе видиме. И да, пак нема објаснување кој е тој Ајваз, туку само мислење што не е. Така можеме за се друго нели.
Нешто налик исламот, имате добра девиза - се е метафора и секој нека разбере како сака. Со тоа сте однапред амнестирани од било какви грешки, налик на она не судете на исламот по поединците, туку на поединците споре дисламот. Циркуларно нели.
Извини пријателе, ама засега тоа се споредбите и како јас ја сфаќам телемата на почетокот.
Можеби понатаму ќе се порменат работите.
Фала за линковите, ќе разлистам и се надевам дека ќе го привлечат моето внимание.
Би сакал да одговорите и на тоа за Кришнамурти. Дали е вистина и што се случило согласно вашата вистина.
Пак ќе кажам, немам јас доволно познавања да дискутирам за телемата на некое повисоко ниво, и затоа прашувам вакви прашања кои ми се сомнителни, а на кои не добивам валиден одговор, туку само философија околу што јас наводно сум сакал, и што во животот да правам.
Фала ви за грижата, ама знам што ми се приоритети у животот, знам што ми е за забав и хоби, и знам што да прашам за да се заинтерсирам з анешто и заземам став за истото.
Затоа не давајте такви совети, колку и да мислите дека се луцидни, туку одговарајте на прашањата. Ако не сакате, нема проблем кажете и тоа, нема да прашуваме.
--- надополнето: 14 април 2013 во 21:57 ---
Многу скапа ова иницијациава бе Хептаграме, во Македонија треба цел месец да 'рмбаш за тие пари.
Кај се цените, јас не ги забележав?
--- надополнето: 14 април 2013 во 22:00 ---
Donald Sikert противници има многу и ќе има и добро е да ја гледаш и другата страна ... Ако има друга страна
Ама реков - читање книги за телема и кроули - не ти прави добро
Ќе отфрлиш секако - тоа е исходот од читање книги...
Пробај море човек... се плашиш од нешто ако пробаш? Глупо ти е? Смешно?
Читни познати дневници на познати окултисти - сите се смееле и им било смешно кога прв пат се заморувале со магика и јога
Што да пробам Хепта
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)
Ми нудиш проба на магичен обред од телемата ли? Ми нудиш да видам што прави вашиот ред?
Што поточно нудиш.
Не се плашам.
Не сум сигиурен дали ми е глупо. А смешно ми е засега.
--- надополнето: 14 април 2013 во 22:07 ---
Хептаграм XI
од официјалниот сајт на О.Т.О
Иницијантско Членство За ова членство е потребна физичка церемонија и мора да биде изведено од некое тело на ОТО.
Каква е таа физичка церемонија. Повели раскажи како се одвива истата?