Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Повелете линк до страница која содржи уметнички дела на Кроули.
Не знам дали се продаваат :) Мене не ми се нешто посебни :)

Сликава потсетува на Адут Хиерофант (погледнете во Тот таротот)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
И официјално момци и девојки, македонските изданија на делата на Алистер Кроули(Големиот пророк - Ѕвер) станаа најдостапни за вас на целата територија на Македонија!
Истите може да ги набавите тука или пак да проверите во книжарниците „Табернакул“, „ТРИ“ или „ТОПЕР“ :)

Споделете ја информацијата :)

Член од
8 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
219
И официјално момци и девојки, македонските изданија на делата на Алистер Кроули(Големиот пророк - Ѕвер) станаа најдостапни за вас на целата територија на Македонија!
Истите може да ги набавите тука или пак да проверите во книжарниците „Табернакул“, „ТРИ“ или „ТОПЕР“ :)

Споделете ја информацијата :)
Момче, зошто некој би фрлил 3000 денари за Магика без солзи, чиј превод е како од северно корејски, кога истата може да се купи на српски за 600-800 ден од Езотерија, со превод кој доликува на такви книги?!?!?
Тие книги на кои ти дркаш, уште од 70ти се издаваат официјално низ Југославиите и кој знае зошто мислиш дека со спамирање на секој 3ти пост - некој ќе одлучи да го купи безвредното парче срање за кое проповедаш.
Narudžbe za Makedoniju: Anton Poturica, Rudi Čajevec 12/II/3, Skopje. Tel: (2)2466685

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Бидејќи некој сака да ги прочита на македонски јазик, што знам зошто... секој си има своја причина зошто би купил книга...
Јас само дадов линк за да не мора да пишуваат луѓето ниту на мене ниту на некој друг мејлови и да порачуваат книги, ами може лесно да си ја земат книгата.
Ако е за така, книгите се достапни на нет и на англиски. Нека повелат нека читаат. Мене лично ми е битно да се чита, дали на македонски, дали српски, дали англиски, дали руски....

Ама реков - некој може сака на македонски да ја има книгата, зошто да не.

Знам јас од кога се издаваат по СФРЈ дури и кој ги издаваше и како, дури и кој ги преведуваше. Не мора да „дркаш“ со тој муабет за преводите... Тебе друго не ти чини, не преводите. ;)

Магика без солзи е многу помалку од 3000. Ако се најде со мене некој, ќе ја добие и под 690 ден ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
А ќе го учлениш во сектата откако ќе ја прочита???
Под „секта“ мислеше на Редот О.Т.О.?
Па ако сакаат може да поднестат апликација... а потоа се одлучува дали и зошто да или не :) Одбиените создаваат понекогаш преголема галама докажувајќи ја нашата одлука, ама и тоа минува...
Од читање на книги тешко некој би сакал или пак ние би одобриле да биде инициран... Хелоу :vozbud:

И нормално, и да сакам, не одлучувам само јас... многумина се одбиени, многумина прифатени во Редот насекаде по светот.
Кроули добро ја уреди внатрешноста на Редот... и надворешните суптилни искушенија за идниот иницијант.
Има таму во „Магика без Солзи“ за тоа на почетокот. Види... ;)

Член од
8 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
219
зошто додека те читам ми свири Во светот на бајките?
Фроса ја примивте ли? Или јас да ја примам?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Не знам која е Фроса, но ако и го имаш меракот, повели :)
А зошто слушаш музика додека ме читаш... не знам :) Магика по се изгледа :LOL:
Темата е Кроули, а не твоите слушни проблеми...

Кроули не е зафрканција, тој е ГОЛЕМИОТ ПРОРОК на НОВОТО ВРЕМЕ! :love: Се' мислам дека секој слушнал „по нешто“ за него...
И тоа е добро :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Кисело е грозјето, кисело! ;)
Мене ми се погоди грозјето, за други не знам ниту ме интересира... секој по својот пат.
А кај мене и виното што стаса е одлично. Бујрум на вино од МОИТЕ ТЕЛЕМИТСКИ ВИЗБИ... :love:
Да знаел Кроули какви се реклами се возможни... тој не ни сонувал до каде ќе одиме и уште колку се' може да се направи! Ех :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ajde malku da ja zivnime temava....
poshto e vo misterii sakam da gi prasham sledachite na krouli dali ova negovo uchenje e so religiozen karakter ili...?
ajde hepta ti kako pretstavnik na uchenjeto da ni objasnish malku da se zapoznaeme so telemata i da vidime kade ne vodi uchenjeto... dali se pretvorilo vo sekta ili pak vodi kon pogolem vnatreshen razvoj koj kje ne odnese vo nekoi novi vodi.
ovoj moderatorot od religija ni objasni deka e so religiozen karakter...dali nema poima toj ili...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom