Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Не знам, што, и ти користиш супстанции? :eek:
Ако користиш, сигурно знаеш по Скопјево од каде може да набавиш...

Кроули мислам дека си го набавувал хашишот, опиумот... во Париз, кога одел таму да се дружи со актери, уметници, музичари... Далеку од маглата на Лондон :)

Прочитај ги неговите „Исповеди“... ќе дознаеш многу зошто, како, кога и што правел Кроули :)
П.С. Не ми верувај мене се што ќе кажам... најдобро е сам да си прочиташ, иако немаш време, најди си ;)

Absu Lamja Shinbyeong

Priestess of Prometheus
Член од
5 јануари 2013
Мислења
35
Поени од реакции
30
Mene mi bese mnogu interesno koga pocnav da citam za razvitokot na Telema vo Jugoslavija, i ne me iznenadi, bidjeki Balkanot ima istorija so razlicni vidovi na gnosticizmot, a D.Oblonsky vo svojot doktorat za bogumilite, makedonija ja narece "majka na site eresi", sto jas go smetam za kompliment, ama, vo posledno vreme ne znam kako stojat rabotite. Kakva e sostojbata na Telema vo Makedonija momentalno, ako znae nekoj? (Jas ziveam vo Hrvatska) Ne nuzno OTO, bilo kakov vid. Ima li nekoi drugi, osobeno magijski redovi? Osobeno ne mozam da zamislam kako funkcionira praktikuvanjeto na seksualnata
magija, bidejki, nekako, na ovie konzervativni prostori, obicno
od toa se pravi golema kontroverza, a i, navistina, lugjeto znaat
da napravat belja od toa i da se fokusiraat vrz mokjta, ne duhovniot pat. Ima li nekoj sto moze da dade konkreten komentar?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Mene mi bese mnogu interesno koga pocnav da citam za razvitokot na Telema vo Jugoslavija, i ne me iznenadi, bidjeki Balkanot ima istorija so razlicni vidovi na gnosticizmot, a D.Oblonsky vo svojot doktorat za bogumilite, makedonija ja narece "majka na site eresi", sto jas go smetam za kompliment, ama, vo posledno vreme ne znam kako stojat rabotite. Kakva e sostojbata na Telema vo Makedonija momentalno, ako znae nekoj? (Jas ziveam vo Hrvatska) Ne nuzno OTO, bilo kakov vid. Ima li nekoi drugi, osobeno magijski redovi? Osobeno ne mozam da zamislam kako funkcionira praktikuvanjeto na seksualnata
magija, bidejki, nekako, na ovie konzervativni prostori, obicno
od toa se pravi golema kontroverza, a i, navistina, lugjeto znaat
da napravat belja od toa i da se fokusiraat vrz mokjta, ne duhovniot pat. Ima li nekoj sto moze da dade konkreten komentar?
Нема телема у Македонија, ниту било какви редови.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Нема телема у Македонија, ниту било какви редови.
Не лажи луѓето бре :)
Има О.Т.О. во Македонија: http://www.oto-mk.net / http://www.secretfire.net и + мојот блог кој што е официјален телемитски блог во Македонија: http://heptagramxi.wordpress.com :)
A во Хрватска има Ложа: http://www.oto.hr/

П.С. Батали ги луѓето што мислат... на секоја втора будала што нема попаметна работа ќе му смета нешто кај тебе... ако бараат да им смета „нешто“ ние ќе им понудиме да мразат сешто :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Не лажи луѓето бре :)
Не ме заебавај, си стаил шеснаес миљони линкови од твојот блог и телема мк, на две активни теми за телемата, со миљарда постови за телемата во мк.

Слеп да дојде ќе види дека има. Малку барем око да се фрли на било која од двете теми, ќе видиш дека телема има во РМ.

Да отидам во темата за здравствени совети да прашам која е темата у која можам да прашам за здравје?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
И тоа е малку... за оваа „раја“ :)
Кога ќе ја издадеме 56-тата книга во Македонија може тогаш веќе ќе може да одмориме малку :)
А и тогаш некои ќе се збунуваат во врска со Кроули и Телемата и разните пракси...
Ама затоа тука ќе има некој да помага и да дава патокази колку што може подобри :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom