Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Факт е дека човекот е роден како Едвард Кроули, а Алистер си го срочил доста подоцна за да биде збирот на буквите како што сакал да биде.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Абе признај мака ти е бројната вредност та не името!!! :)
Шем Јехешуах е исто 666! (y)

Оди сега решавај си задачки не кисни на вакви теми, ќе те боли главата.
Ти си проба со езотеријата, но најде „спас“ во христијанството. Јас или било кој друг е крив за тоа?
Нека ти биде така како што ти е волја...

Човекот се раѓа без име...

P.S. ФАКТ Е ДЕКА ПОСТОЕЛ ЧОВЕК КОЈ ГО НОСЕЛ ТОА ИМЕ, ЕДВАРД !!!
ТАТКО МУ НА АЛЕКСАНДЕР КРОУЛИ СЕ ВИКАЛ ЕДВАРД!
ИМЕТО ДАДЕНО НА АЛИСТЕР КОГА СЕ РОДИЛ Е АЛЕКСАНДЕР!!!!
(ИМЕ ДАДЕНО ОД ТАТКО МУ, ЕДВАРД, ПЛИМУТСКИ БРАТ, ЗАБЕГАНА ГРАНКА ОД ХРИСТИЈАНСКАТА ДОГМА)!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Александер, Едвард,...

кое и да е, не е Алистер. Алистер е Име што самиот си го клал коа пораснал, за да биде рачуницата таа.

Јас ниту го мрзам, ниту го сакам, но факт е горенаведеното.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Па ти немаш свое име? Твоите ти дале име? :)
Тоа си е твој проблем... јас имам мое име! Не нечие туѓо... И мојата рачуница ми е таа...
И сега јас не сум тој што велам дека сум?
Слабо нешто ме разбираш или имаме некоја „блокада“ па не ти дава да ме разбереш што зборувам?

Гледаш и ти велиш, Едвард, Александер, не е битно... кое и да е, само да не е 666 (АЛИСТЕР) :D Проблем е што си го сменил името бидејќи е 666? Абе оди дриблај на други места... оди барај гнасни вести за муслиманите и „бомбардирај“ ги со својата омраза.

Ајде, човеку, пријатно... бркај работа.
Вака заморувајќи се со тебе, ќе дојде и Декември, кога ќе ја прославиме ние телемитите и големата Смрт на Чичко АЛ; Големиот Ѕвер :LOL:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Па ти немаш свое име? Твоите ти дале име?
Мене кумот. А ти сам си измисли за да бидеш како Кроули? Не ме зезај, мислев дека си посериозен. Зарем мислиш дека тоа ќе те напраи да бидеш ко него...
Тоа си е твој проблем... јас имам мое име! Не нечие туѓо... И мојата рачуница ми е таа...
ОК. така нека е. си измислуваме имиња кои не дефинираат...
Али останува фактот, кој уште во првиот пост го посочив за Кроули, а тоа е дека тој (а ни ти) не си се родил со тоа име.
Така да, на некој начин, може комотно да се каже дека Алистер Кроули не се родил, како таков, на таа дата, туку на некоја друга, подоцнежна.
На таа дата се родил Едвард Александер.
Алистер е дел од неговиот развоен пат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Па да де, истото го зборувам и јас... му честитав роденден на Алистер... :)
Го почитувам неговиот „развоен пат“. Не постои веќе Александер! Тој е поништен со развојот на човекот!

Што имаш проблем ти со тоа? 666 е проблемот? Причината за менување на името е проблем?
Што се заморуваш со тоа?

Фактот е дека не се раѓаш со име, туку некој ти го дава(ете твојот кум) кој што мисли дека е најдобро. Е не е најдобро. Тоа е догма. Биди малку разумен, батали твоите догми.
Јас не сум крстен во црква и немам кум.
Именуван сум заради цивилни закони и идни документи.
Името не ми е Кроули, но си има некоја духовна позадина моето име, лична моја. Како што и некој монах си зема некое „духовно“ име, така и јас си земам и си го менувам моето.
Проблем? Не гледам проблем...
Ти гледаш постојано проблем се што е во врска со телема, О.Т.О. и Кроули. Факти даваш што се чиста баналност и глупост. Не биди напорен и прозирен како најлон ќеса.

Кога има развој како што велиш ти, значи името МОРА да се смени. (y)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Кога има развој како што велиш ти, значи името МОРА да се смени. (y)
Не мора. Има милион примери каде што е така.
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 21:37 ---
Ти гледаш постојано проблем се што е во врска со телема, О.Т.О. и Кроули.
Не. Само си параноичен.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Примери има за се и сешто... ;)
Ех сега и параноичен... Не сум параноичен... ти си таков каков што реков дека си. Ништо повеќе. Се закачи за името Алистер (бидејќи нели ние се раѓаме со имиња од „бога“ дадени, која глупост) што си го сменил некој бидејќи дава 666... Реков и Шем Јехешуах дава 666...
Толку си параноичен што остојано трчаш наваму натаму да ни дообјасниш што е и како е :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Повелете книги, весници, се од Мајсторот! :)

Па потоа ќе зборуваме и дискутираме... да не зборуваме на памет или пак од гледање простачки видеа и документарци кои ви ја водат мислата до нивниот сакан заклучок, без да размислувате или пак да собирате реални информации...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Интересни податоци за Кроули :)
Овде има уште три видеа, малку подолги од ова. Погледајте ако имате време.​

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Ајде да се потсетиме:

The joy of life consists in the exercise of one's energies, continual growth, constant change, the enjoyment of every new experience.
To stop means simply to die.
The eternal mistake of mankind is to set up an attainable ideal.

Не само да имате искуство во Нуит, ами и Хадит да ужива во секое ново спознание, секое ново за него дејство кое ќе го менува(кажано телемитски).
Хадит секако ужива и бара искуство во бесконечносто, се разбира, но се зависи од свеста на човекот, колку е таа заробена со морални, етички, табу и не знаеме веќе се какви модерни кафези конструирани да му забранат на човекот да биде човек на новото време!
За човештвото, луѓе. Прво станете човек, потоа барајте ги луѓето!

W

Werther

Гостин
Примери има за се и сешто... ;)
Ех сега и параноичен... Не сум параноичен... ти си таков каков што реков дека си. Ништо повеќе. Се закачи за името Алистер (бидејќи нели ние се раѓаме со имиња од „бога“ дадени, која глупост) што си го сменил некој бидејќи дава 666... Реков и Шем Јехешуах дава 666...
Толку си параноичен што остојано трчаш наваму натаму да ни дообјасниш што е и како е :)
Хепта абе све добро е што објасни со имево,но јас не го менувам ме имаат вака запамтено,во телефони потпишано кој ќе им кажува од ново,мака ми е.

:LOL:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Абе Werther...
Ти не можеш многу побитни работи во животот да си смениш, а се заморуваш со името.
Името е најмалку битно.
Како што рече: битно е само за другите! Да те запаметат. Ете и ти го запамети АЛИСТЕР КРОУЛИ , Големиот Ѕвер 666 :)

W

Werther

Гостин
Абе Werther...
Ти не можеш многу побитни работи во животот да си смениш, а се заморуваш со името.
Името е најмалку битно.
Како што рече: битно е само за другите! Да те запаметат. Ете и ти го запамети АЛИСТЕР КРОУЛИ , Големиот Ѕвер 666 :)
Oд кај знаеш бе ти Хепта дека неможам?
Сабина видовитата од Тв Едо баба да не ти е?

:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom