FrEaKy GiRL
...FaLLeN AnGeL...
- Член од
- 20 јули 2007
- Мислења
- 623
- Поени од реакции
- 28
За среќа не сум алергична на ништо
Сега за сега, а се надевам и за понатаму

zdrava ishrana,4oo.gr.ovostie i zelencuk,3o.min.brzo setanje,bez alkohol,pusenje pusenje cigari,bez stresovi.pri pojava na alegijata tabl.loratidin.1 dnevno,vit.c.1ooo.mg.1 dnevno.pozdrav.Што е алергија? Тоа е нетипична реакција на некоја особа која ја има од некој вид материја, која нормално е безопасна на другите луѓе.Таа супстанца која смета на организмот се вика алерген.
До алергија доаѓа кога нешто ќе се поремети во функцијата на имунолошкиот систем. Нашите бели крвни зрнца не бранат од непознати супстанци (антитела) така што создаваат извесни протеиниво крвта, познати како анти тела или имоноглобулин. Антителата можат да се спојат со страните супстанции да би го неутрализирале нивното штетно делување. Кај алергичните особи, имунолошкиот систем создава антитела против “нештетни супстанци“ како што се прав, полен, вид на храна итн.
Алергијата се пренесува во семејството, за жал од колено на колено.
Имате ли вие алергии? На што сте алергични? Како ја “лечите“ алергирајата? Каков е животот со алергии?
Јас сум алергична на прашина. Кога ќе ми се направат едни грозни црвени малечки мозолчиња на рацете ми доаѓа да си ги отсечам. Многу грозно изгледаат. Бљак! Не дека имам некоја си “тешка“ и “незгодна“ алергија ама животот со алергии и не е баш лесен. Замислете да сте алергични на храна, допир од животни, на сонце итн.:ija:![]()
И јас имам такво нешто сеа , мислам јас и братми , незнам до што е но ми се појавуваат на неколку места како каснатини од комарец и чешаат , беше братми на испитување и ништо исти срања му зборат , а тоа не да нема врска али ај нека му биде на тој МИТОлогистот таму... така да ако имаш некој совет кажи ми . :smir:Aaaaaaaaa..оваа тема е болна за мене.Уште од мали нозе(накај 4 години)се нафрлам на рацете и нозете.Различен период.Бев на 98297487348 испитувања и цело време едното исто..мајонез,салама и незнам какви глупости на крај испадна не е тоа.После ми рекоа на хлор,па на сонце..абе што се не слушнав.Дури и до бајачки стигнав,али ништо ни од тоа и така сега продолжувам да си живеам со алергијава.Еднаш слушнав демек некоја скриена алергија па што знам.Е сега фала му на бога во последно време немам многу проблем со алергијата.А какви се апчиња не пиев и се мачкав со 300 глупости али ипак ништо!:uvo: