Албанија - место за одмор

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
Не знам кој имал големи очекувања од Албанија.
Сега барем имаме достапност до се и можат да се проверат некои информации.
Јас еднаш имам ојдено, Саранда и Ксамил ок ми беше ама немав големи очекувања, плус тогаш беше ефтино, сега како шо читам баги кренаа цени а и се очекуваше ова. Ние се одлучивме за таму оти немавме право на престој во шенген зона.
Сега кога имаме отворени граници после пандемијата и на толку места во светот последно на памет ќе ми падни таму да одам, евентуално на викенд ама како читам и слушам искуства тешко таа работа.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.940
Поени од реакции
4.441
Да бе, шо негативно те занима пошто позитивно нема ништо.
Do tolku e loso ? So me zanima....hm ,imam bukirano himare,
toj del pomejgu valona i saranda uste ne sum bil.....
A bidejki si mn,razocaran mislam deka mnogu si ocekuval a vo realnosta izleguva sosema drugo,lani bev ksamil / sredno mizerno,osvem taa plaza nakarsi krv/se dr,mi bese onakaa....
Ali moram uste ovaa god, albanija od narednata zdravje plajkajne so vreme od januari pa vistina da odmoris ....vaka samo nervoza i napnatost

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
abe sve toa vo red ama jas ne razbiram zosto so sila se maci? eve ne ide... prezali gi tie 200-300e ili kolku i da se i teraj na drugo mesto. si go gubi vremeto, mizerno si pominuva neka tera na drugo mesto...
Како кажа како 300 денари да се.
Некој штеди цела година за тој одмор.
Бидна сега, памет за друг пат.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Па мислел дека ќе му биде океј пошто ги утепаа од фалење тие Ксамил и Саранда ко да се карибите ебате. У последниве 2 лета тешки катастрофи читам за Албанија, од драстично покачени цени на све, до узурпирање на државни плажи односно недозволување да си поставиш свој чадор и лежалка, тешки опинци и некултура, гужва и пренатрупаност. Видоа малце урда на курот и одма тргнаа бачило да отвараат. Не за џабе се затуцани и пред 10 години им текна дека имаат 2 мориња па го активираа туризмот, али ете, глупо љољо и ќе потоне за брзо.

Лани у Парга беше ликов, сеа овде, не можам да замислам у каков шок се наоѓа моментално. Греота е да му се смееме на маката ама врие.

Гори брате, дојди си дома и детално напиши ни ја одисејава, да се насмееме ко луѓе. :D
Баш така, на толку фалење курци палци... све им е приватизирано. Ти да гледаш пред тебе како ги гонат луѓето од ресторан за да станат... толку се дрски и идоти. Незгодно да ти стани.

Како велат, еднаш може да те зафркнат. Втор пат нема.

abe sve toa vo red ama jas ne razbiram zosto so sila se maci? eve ne ide... prezali gi tie 200-300e ili kolku i da se i teraj na drugo mesto. si go gubi vremeto, mizerno si pominuva neka tera na drugo mesto...
Идам само на Pasqyrave, водата е океј таму. Саранда на вечер, колку да го спасам одморот. Над 1.000 km возам у 2 правци, да беше 100 km Ксамил не му ја ни мислев.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.267
Како кажа како 300 денари да се.
Некој штеди цела година за тој одмор.
Бидна сега, памет за друг пат.
pa kolku se de? so toa sto sedi tamu pak ostava pari a ne mu e po keif. valjda moze da si povrati del od parite sto gi dal za smestaj, sto drugo e problemot? ene mu ja grcija na saat vreme od tamu ili crna gora za na 2-3 saati.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Јас во короната бев Валона. Сосема океј си поминав и цените беа во ред. На нимфа плажата која патем изгледаше одлично, пар лежалки и чадор беа 600 леки и 50 леки за паркинг.

Сега е се ×3 поскапо што не вреди за Албанија и ќе ја прескокнам во иднина. Единствено што им остана ефтино до некаде е смештајот, но скоро сегде се наоѓа ефтин смештај ако се резерви 4 5 месеци од напред, па и не е некој плус ова.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.940
Поени од реакции
4.441
Не знам кој имал големи очекувања од Албанија.
Сега барем имаме достапност до се и можат да се проверат некои информации.
Јас еднаш имам ојдено, Саранда и Ксамил ок ми беше ама немав големи очекувања, плус тогаш беше ефтино, сега како шо читам баги кренаа цени а и се очекуваше ова. Ние се одлучивме за таму оти немавме право на престој во шенген зона.
Сега кога имаме отворени граници после пандемијата и на толку места во светот последно на памет ќе ми падни таму да одам, евентуално на викенд ама како читам и слушам искуства тешко таа работа.
Pred 5min,mi pisa kolega ednoto dete imalo pasos so Mk,i pecat vnatre so nordistan/severna na albansko-grcka granica za nazad za vrajkajne ne mugo pustale,nemale od tie starite livcijna sto gi davaa na granica za pecat,toj preku janina odese....
sega izgleda na albanija kese vrajka.....
Koj sengen ,tesko nas e ....

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
pa kolku se de? so toa sto sedi tamu pak ostava pari a ne mu e po keif. valjda moze da si povrati del od parite sto gi dal za smestaj, sto drugo e problemot? ene mu ja grcija na saat vreme od tamu ili crna gora za na 2-3 saati.
Епа сега за него можи значат тие 300 евра.
Плус кај ке најди смештај сега во последен момент. Слушам од пријатели низ агенции било све резервирано за Грција.
Сега веќе кога преселил неколку дена ќе истрпи. Малтретирање е и пат да прави и све.
Нека стега поќе корони на плажа и ќе му избега тро мислата :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.666
Поени од реакции
11.736
П
Do tolku e loso ? So me zanima....hm ,imam bukirano himare,
toj del pomejgu valona i saranda uste ne sum bil.....
A bidejki si mn,razocaran mislam deka mnogu si ocekuval a vo realnosta izleguva sosema drugo,lani bev ksamil / sredno mizerno,osvem taa plaza nakarsi krv/se dr,mi bese onakaa....
Ali moram uste ovaa god, albanija od narednata zdravje plajkajne so vreme od januari pa vistina da odmoris ....vaka samo nervoza i napnatost
Песочни плажи немаш нешто евентуално измешано со песок и каменчиња е Лукова така да понесете си од оние обувките за вода
Водата е стакло а и плажите се доста големи така да сигурно ке можете да поставувате чадор
Шеталиштетето во Химаре е нешто налик Полихроно, маркети огромни не очекувајте а богами ни нешто избор премногу, има една грчки маркет Алфа со претежно увозни продукти од Гр ама цените се пута 2
Иначе тоа е моментално најубавиот дел во албанското приморје по мене
Е сега патот…
Автоматски споено мислење:

Pred 5min,mi pisa kolega ednoto dete imalo pasos so Mk,i pecat vnatre so nordistan/severna na albansko-grcka granica za nazad za vrajkajne ne mugo pustale,nemale od tie starite livcijna sto gi davaa na granica za pecat,toj preku janina odese....
sega izgleda na albanija kese vrajka.....
Koj sengen ,tesko nas e ....
Чудно, мојот пасош е со таков печат па до сега сум поминувал сто пати на Богородица

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Јас во короната бев Валона. Сосема океј си поминав и цените беа во ред. На нимфа плажата која патем изгледаше одлично, пар лежалки и чадор беа 600 леки и 50 леки за паркинг
Ама само изгледа одлично :D
Ја лани букирав у Нимфа, BB. Само тоа нудеа до душа. Мислејќи има плажа има своја, со дете мало коа ќе приплаче да може да се претрча до соба.
Стигаме, плажата под бетонски ѕид, мала, лежалке наџичкано, ногете од тој над тебе у уста може да ти ги пикне. У соба климете теча ко чешма да има пуштено, 3 собе мењавме.
Доручекот приказна за себе, секој ден исто, јајца, овошје, сувомеснато, корнфлекс и тост леб. Да се немало толку памет да мењаат.

Затоа мољим љепо, нека им идат чобани, ја завршив со одмор таму.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.940
Поени од реакции
4.441
П

Песочни плажи немаш нешто евентуално измешано со песок и каменчиња е Лукова така да понесете си од оние обувките за вода
Водата е стакло а и плажите се доста големи така да сигурно ке можете да поставувате чадор
Шеталиштетето во Химаре е нешто налик Полихроно, маркети огромни не очекувајте а богами ни нешто избор премногу, има една грчки маркет Алфа со претежно увозни продукти од Гр ама цените се пута 2
Иначе тоа е моментално најубавиот дел во албанското приморје по мене
Е сега патот…

Чудно, мојот пасош е со таков печат па до сега сум поминувал сто пати на Богородица
Fala za infoo,za patot znaeme deka e takov povejke pati sme odele velipoje,ksamil,a kolegava na
Bitola odel pa tamu janina-igumenica pa albanija i ksamil,vlegol pred 6dena,sega izlez od albanija i vlez Gr, a na bogorodica na taa guzva koj kese zamara so pasos/pecat i jas pred 2 nedeli od soprugata e takov pasos pominavme do 06.2024 e,drugite se nmk...

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Tie sto sakaat da pominat poevtino za smestaj vo odnos na Grcija ke ja platat razlikata vo parking i lezalka.Stotuku se vrativ od delot na Jonsko more.Poseteni od Sivota do Preveza poveke plazi.Lezalka slobodno sekade so poracana pijacka od 3.5 do 7 eur.Parking besplaten.Slobodno mesto za sam da si postavis cador kolku sakas sekade kade sto bev.Lidl Metro , Sklavinidis samo vo Preveza so ceni dostapni za nas.
Za gubreto sto go ima sekade niz Albanija da ne prajme muabet.Mnogu treba da ucat.Nekolku pati sum bil Saranda i Valona vo tekot na 15 god napredok vo turizam kolku kaj nas.So pislednite poskapuvanja ke bidi sam sebe ubijal.

Tie sto sakaat da pominat poevtino za smestaj vo odnos na Grcija ke ja platat razlikata vo parking i lezalka.Stotuku se vrativ od delot na Jonsko more.Poseteni od Sivota do Preveza poveke plazi.Lezalka slobodno sekade so poracana pijacka od 3.5 do 7 eur.Parking besplaten.Slobodno mesto za sam da si postavis cador kolku sakas sekade kade sto bev.Lidl Metro , Sklavinidis samo vo Preveza so ceni dostapni za nas.
Za gubreto sto go ima sekade niz Albanija da ne prajme muabet.Mnogu treba da ucat.Nekolku pati sum bil Saranda i Valona vo tekot na 15 god napredok vo turizam kolku kaj nas.So pislednite poskapuvanja ke bidi sam sebe ubijal.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.067
Поени од реакции
4.103

Не сакам да звучам дрско и арогантно но според мене покрај такви преубави летни места околу ко Хрватска, Црна Гора, Грција па и наш Охрид ти да тепаш пат, нервози, пари и време за да идеш у џамахирија ко Албанија е пукање во колено и самоубиствен потег

Сум бил само во делот околу Поградец и Корча и покрај тоа што луѓето таму се далеку поцивилизирани од нашиве сепак во воздухот се осеќаше заостанатоста и неорганизираноста на таа држава. Пошто бев со точак имав чуство дека ако ми се случи и најмала незгода во амбулантите ќе немаат ни газа да ме преврзат. Кога се оддалечив од центарот на Поградец видов дека луѓето живеат во градби кои беа во буквално полураспадната состојба
На море во Албанија не сум бил но од она што го видов од местата кај што бев заклучив дека во таа држава не можам ништо убаво да очекувам

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.797
Поени од реакции
6.238
Не сакам да звучам дрско и арогантно но според мене покрај такви преубави летни места околу ко Хрватска, Црна Гора, Грција па и наш Охрид ти да тепаш пат, нервози, пари и време за да идеш у џамахирија ко Албанија е пукање во колено и самоубиствен потег

Сум бил само во делот околу Поградец и Корча и покрај тоа што луѓето таму се далеку поцивилизирани од нашиве сепак во воздухот се осеќаше заостанатоста и неорганизираноста на таа држава. Пошто бев со точак имав чуство дека ако ми се случи и најмала незгода во амбулантите ќе немаат ни газа да ме преврзат. Кога се оддалечив од центарот на Поградец видов дека луѓето живеат во градби кои беа во буквално полураспадната состојба
На море во Албанија не сум бил но од она што го видов од местата кај што бев заклучив дека во таа држава не можам ништо убаво да очекувам
Ne zvucis drsko I arogantno, bez gajle... Zvucis neinformirano.
Ne si bil, neli, na more, ama si zaklucil deka ne e ubavo... I deka Ohrid e po ubavo...

Kajgana Shop

На врв Bottom