Албанија - место за одмор

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.343
armin06 напиша:
ja sum odel so godini vo bugarija nema nekoi rizici golemi na platen parkingn e super bezbedno
a za albanija deka e nerazxviena da mi sepne na use zs imaat najubavi patista so kaj nas moze da gi sanjame
koga ke pojdete ke videte
За Бугарија и на платен паркинг не е сигурно, само ако си платиш за заштита и си залепиш налепница на шофершајбната од соодветната организација, а во Албанија не сум бил и неможам да коментирам.
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Јас бев!!! :je: Пренајсупер е!! :je: Преубаво си поминав,жими се! Седев едно 10-15 дена и кралски ми беше. Седев Тирана (оти со тато бев,а тој службено таму,ама ме однесе на море),и секоја вечер шетање до даске :icon_lol: Не акав по кафичи и дискотеки,ама дека акав по бутици,шеталишта,ресторани,ехаааааа.....:icon_lol: :icon_lol:
На море бев во Валона. Ах Јадране Јадране.....:icon_lol:
Грците можат вода да им носат! Ко се сторив со еден чоколаден тен,мх мх мх.....:je: Се изнакапив по тие плажите сите во Валона.
Бев и во Драч...ама не чини таму плажата. Со бел песок е плажата и водата е гнасна. Плус цело Косово е таму,па не знам колку е безбедно. Инаку ништо посебно не е Драч...само големо пристаниште има. :)
Во секој случај,одма и под хитно би заминала пак. Пукнав за да одам пак!! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
 

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
kakvi ubavi raboti ima naokolu ne gledam pricina zasto bi odel u albanija na odmor.toa isto kako da odam vo bugarija ili romanija ili bilo kade kade sto se e vo razvoj se e vo izgradba i kaj sto od turizam nemaat ni "t".
Turizam se gradi so godini i godini a ne preku nok. demek izgradile tri novi hoteli....a 22 saati nemaat struja...abe aj....
Baska mnogu me nervira kolku sme smrdlivci.
Pola Skopje da go prasas ke ide ili bi islo u albanija na more, a da im reces aj da ideme u carsija da pieme kafe ke ti recat
Sto tamu so onie...kafe nema sansi.....
ebati lugeto.
smajli so sreden prst....
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
абе сигурно има убави плажи бидејќи повеќето не се искомерцијализирани а диви плажи се најубави, ама во секој случај не можеш да ја споредуваш грција со албанија, бидејќи треба да ги познаваш грчките острови а не само на халкидики или неи пори да си бил.
Инаку од тоа што јас разбрав од другари на моите поскапо си прошле од тоа што рачунале, така да тоа значидек се и релативно скапи.
 
Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Iskreno dodeka citav sum iznenaden od vasite pozitivni mislenja za Albanija.Imaku jas samiot sum malku pesimist vo vrska so napredokot vo ovaa drzava.I nekoi od vasite( negativni) mislenja fakat mesto . Sum bil Albanija za 1 pat 1995 ...Odgovor : Katastrofa potoa 2002 ...odgovor : Za razlika od 95 100 pati porazlicna od 95 kako da si vlegol vo druga drzava ..Posleden pat sum bil vo periodot na odigruvanje na fudbalskite mecevi so Grcija i Danska ..: sto ke vidis uste po razlicna...Koga mislam po razlicna mislam vo aspekt na prosperitet opsto i kako infrastruktura i kako nacija....Iskreno bev iznenaden posleden pat vo glavniot grad ...Tirana Svetski Metropol ...Gradonacalnikot na Tirana dobi priznanie od OON za najdobar gradonacalnik vo Svetot...Koga se nasetav niz grad Sto ke vidis sosema razlicen grad od 95 godina...Sega da se navratime za onie koj sakaat ili planiraat da odaat vo odmor v'leto tamu ...

1 .Drac mesto ako sakas da odis so familija definitvno ne e za mladite uste mislam da odis so drugari Ne...no ako odis familijarno super ke pomines..I vodata treba da ja baras zs na nekoe mesto ne e bas cista ( poradi pristanisteto )
2. Valona i Saranda -mesto za mladite i tie sto imaat pogolem budzet ..tamu ke najdes se i sesto ...se odrzuvaat i festivali na plaza ( kako sound festival vleto na Ohrid sto imase ) se i sesto...plazite vo Valona se so pesok i voda cisto i gradot e super a vo Saranda plazata e so kamenja voda kristal mnogu hoteli so 5 zvezdi ...etc etc
3.Tirana ne se opisuva so zborovi definitvno super metropola..

Da napomenam ovaa sto go pisuvam znaci deka zboruvam za zemja koja pred 15 godini izleze od diktaura za nacija koja ne znaese deka postoji drug svet ...znaci sakam da opisuvam deka ne e sve crno kako sto zboruvaat lugjeto...ima i uste bunkeri uste nedovrseni patista uste kriminal ( mnogu mnogu pomalku od Bugarija) ....ama ima i mnogu ubavi mesta ubavi lugje etc etc..
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
ako ima weed i neso za fakjanje...idam!!
 

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Ne odam tamu, ni za site pari. Ni odam ni vo grchka. Vo turcija najchesto. Ama letovo ke vidime, moze i vo anglija... Ako se rachuna toa odmor :)
Posle na kipar...
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Колку што ми кажуваат луѓе што секојдневно одат-идаат од таму доста убаво било.... јас лично не сум бил на море Албанија но се надевам оваа лето ке успеам (ни на 2 саати од дома не ми е :lud: ).... цените биле нормални.... 10 Евра по соба приватен смештај (во собите можело 3 или 4 луѓе да спијат).... храната и пијачките биле со цените скоро исти како тука кај нас (може со едно 10-20 ден. разлика).... велат дека сега и некои делови од патиштата ги граделе.... иначе на плажите рапидно се работело.... се спремале за сезоната којашто ако судиме според времето веќе и започна.

А што се однесува до криминал.... проблеми и тнт.... во туристичките места бил сведен на минимум.... исто и полицијата не малтретира странци (да им лапнат некое евруле како порано).... го следеле примерот на Турција: "Туристот е светец"
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas se dumam da nosam familijata vo Albanija, em velat eftino, em ubavo. Drugar mi koj redovno odi tamu po rabota bese lani po plazite i ja isfali, pa zosto da ne. Osobeno sto se zbori deka na golemo se sreduvaat plazite.
 
N

NeMiRnA

Гостин
mislam why not,zemja ko zemja,setas si videl neso plus,ne mesame politika i sl tuka,bi odela cisto za sebe.Interesna ideja,ma da malku mi e cudna pomislata i nekako nenaviknata sum da slusnam Ej bev u Albanija na more,zaso celo vreme se motaat Grcija,Bugarija,Turcija.Interesno,ako me nosi patot natamu super,ama letovo ne zaso vise imam golem plan :)
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.343
И пак никој за цени нешто да кажеше, ај Малборо, ти си бил...
 
Член од
20 декември 2005
Мислења
876
Поени од реакции
1
abe super e vo albanija extra e....mnogu italjanksi kapital na krajbrezjeto e vlezen EXTRA
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
strumics напиша:
И пак никој за цени нешто да кажеше, ај Малборо, ти си бил...
Види погоре кај мојот пост кажав и за цените нешто...
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.343
Eko1 напиша:
Види погоре кај мојот пост кажав и за цените нешто...
фала Еко, не сум видел претходно...Ќорава работа...:kajg:
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Е сеа, малце реалност.
Ако сакате да идете у Албанија на море, идете на места каде што нема многу туристи. Локалните луѓе ќе ви кажат кај се тие места, сигурно.
Верујте, таму ќе си поминете супер.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom