M
macgowan
Гостин
Се согласувам со тебе. Бев и јас пред некое време и тешка работа да ќе одам пак. Настрана прашиништата и ѓубрето на сите страни со повремен недостаток на струја - пред да одам ме скапаја убедвање колку било убаво, па тоа белиот песок па чуда...белиот песок е истоварен и натапкан таму и е убаво ко ќе се капиш во 7 сабајле ко ќе нема никој друг околу тебе на плажичињата. После 10 сатот кога ќе се надинга раја...изгледа водата како во буре со гасена вар. Морето е убаво, само треба да одиш на островчињата да се капиш, а и таму се прави страшна гужва. Ама истото тоа Јонско море е и кај комшиите на југ, каде колку и да не сакаме да си признаеме, е неспоредливо посредено и барем имаат колекторски системи, а кај браќава цела канализација оди директ в море.Само што доаѓам од Саранда .
Албанија сеуште живее во 70-сетите години. Немаше ништо што да ме привлечи да одам уште еднаш.
Се гледаме после 20 години да видиме до каде ќе бидат.
Ова е вистинска плажа со вистинска бела песок и кристално чиста вода која не се мати и кoга има гужва, што е реткост. Се наоѓа кај јужниот сосед:
И за `багателата` не сум баш сигурен...храната им е со цени како во Охрид наш со тенденција накај Грција.