Албанија - место за одмор

M

macgowan

Гостин
Само што доаѓам од Саранда .

Албанија сеуште живее во 70-сетите години. Немаше ништо што да ме привлечи да одам уште еднаш.

Се гледаме после 20 години да видиме до каде ќе бидат.
Се согласувам со тебе. Бев и јас пред некое време и тешка работа да ќе одам пак. Настрана прашиништата и ѓубрето на сите страни со повремен недостаток на струја - пред да одам ме скапаја убедвање колку било убаво, па тоа белиот песок па чуда...белиот песок е истоварен и натапкан таму и е убаво ко ќе се капиш во 7 сабајле ко ќе нема никој друг околу тебе на плажичињата. После 10 сатот кога ќе се надинга раја...изгледа водата како во буре со гасена вар. Морето е убаво, само треба да одиш на островчињата да се капиш, а и таму се прави страшна гужва. Ама истото тоа Јонско море е и кај комшиите на југ, каде колку и да не сакаме да си признаеме, е неспоредливо посредено и барем имаат колекторски системи, а кај браќава цела канализација оди директ в море.
Ова е вистинска плажа со вистинска бела песок и кристално чиста вода која не се мати и кoга има гужва, што е реткост. Се наоѓа кај јужниот сосед:

И за `багателата` не сум баш сигурен...храната им е со цени како во Охрид наш со тенденција накај Грција.

Член од
24 ноември 2011
Мислења
37
Поени од реакции
7
Пред 4 дена се вратив од Ксамил, прав одмор имав. Нема гужви и забави како во Саранда и другите големи туристички места, значи ако е некој за одмарање му го препорачувам Ксамил. Прекрасни плажи со песок и чиста вода, имаше малце проблем со наоѓањето место слободно, дека сезона и беше полно. За ефтино не е како што сите велат, напротив цените се кренати од лани. Во Албанија , само тоа место вреди за одмор, за Валона е смешно и да се спореди ( и таму бев ), дефинитивно Ксамил би одела пак доколку не продолжат со кревање на цените :confused:

M

macgowan

Гостин
Пред 4 дена се вратив од Ксамил, прав одмор имав. Нема гужви и забави како во Саранда и другите големи туристички места, значи ако е некој за одмарање му го препорачувам Ксамил. Прекрасни плажи со песок и чиста вода, имаше малце проблем со наоѓањето место слободно, дека сезона и беше полно. За ефтино не е како што сите велат, напротив цените се кренати од лани. Во Албанија , само тоа место вреди за одмор, за Валона е смешно и да се спореди ( и таму бев ), дефинитивно Ксамил би одела пак доколку не продолжат со кревање на цените :confused:
G`day mate!(морам mate, пастирот ја фаќа на та страна капата)
Me интересира каква е забавата во Саранда. За да знам шо пропуштив. Има време за корекции на претходнио мој пост. Маж рекол-маж одрекол! Ќе одиме за 8ми ако треба!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Се согласувам со тебе. Бев и јас пред некое време и тешка работа да ќе одам пак. Настрана прашиништата и ѓубрето на сите страни со повремен недостаток на струја - пред да одам ме скапаја убедвање колку било убаво, па тоа белиот песок па чуда...белиот песок е истоварен и натапкан таму и е убаво ко ќе се капиш во 7 сабајле ко ќе нема никој друг околу тебе на плажичињата. После 10 сатот кога ќе се надинга раја...изгледа водата како во буре со гасена вар.
Финтата е што не е ни песок тоа, туку ситно дробен камен. Најверојатно од некој каменолом го влечкаат и истураат. Далеку е од песок тоа...

M

macgowan

Гостин
Финтата е што не е ни песок тоа, туку ситно дробен камен. Најверојатно од некој каменолом го влечкаат и истураат. Далеку е од песок тоа...
Точно, дробен камен! К`о тој чакалот истурен по улици. Да се вклопва во атмосферата.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
G`day mate!(морам mate, пастирот ја фаќа на та страна капата)
Me интересира каква е забавата во Саранда. За да знам шо пропуштив. Има време за корекции на претходнио мој пост. Маж рекол-маж одрекол! Ќе одиме за 8ми ако треба!
Три поголеми клуба се во Саранда: African Beach Club, DEKKO(препорачан е од мештаните),Mango Beach Club
https://www.facebook.com/dekkoclubsarande
https://www.facebook.com/mangobeachclub
Задолжителна посета на тврдината Лекурси и Бутринт,ресторанот на врв од хотелот SEASIDE
Не знам на кои плажи идат луѓево што толку кукаат,еве дел од атмосферата во Сааранда(Ксамил лично не го препорачувам).Ова е во близината на манго:

M

macgowan

Гостин
Три поголеми клуба се во Саранда: African Beach Club, DEKKO(препорачан е од мештаните),Mango Beach Club
Задолжителна посета на тврдината Лекурси и Бутринт,ресторанот на врв од хотелот SEASIDE
Не знам на кои плажи идат луѓево што толку кукаат,еве дел од атмосферата во Сааранда(Ксамил лично не го препорачувам).Ова е во близината на манго:

Mашала!
А кај се мерцедеските?

B

Beck's

Гостин
Sigurno sme se videle :) Jas vcera se vrativ od Saranda, potocno smestuvanjeto mi bese u Saranda ama sekoj den patuvav za Ksamil. Mestoto mi bese raj za oci, cista voda isto i cisti plazi, iako vriese od luge. Imase od Makedonija no ne premnogu, cat pat nekoja kola od BT, PP ili OH.
--- надополнето: 30 август 2012 во 23:57 ---

Kade e mestovo potocno, ne znam kako sum go propustil:confused:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Аман луѓе не знам што очекувате од Албанија??Па тие со туризмот се на ниво од Грција пред 30 г.Треба уште барем 10-тина год да поминат за да се доведат до некое пристојно ниво на развој на туризмот.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
Аман луѓе не знам што очекувате од Албанија??Па тие со туризмот се на ниво од Грција пред 30 г.Треба уште барем 10-тина год да поминат за да се доведат до некое пристојно ниво на развој на туризмот.
Апартман Саранда 50евра 4 особи со доручек:

Апартман грција:

Патишта,сообраќајна култура,плажи,паркинзи се поназад од грците но интензивно работат на тоа.Крај краева цело место е изградено врз карпа и нема некои големи можности за проширување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ова со апартманиве ептен глупо ти е,ама ај да не го шириме муабетов...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Апартман Саранда 50евра 4 особи со доручек:

Апартман грција:

Патишта,сообраќајна култура,плажи,паркинзи се поназад од грците но интензивно работат на тоа.Крај краева цело место е изградено врз карпа и нема некои големи можности за проширување
Ова што си го постирал за Грција не е апартман туку студио за 4ца :pipi:
Иначе цената на апартманите во Грција е иста со цените во Албанија, шо е несфатливо. Затоа што не може да биде исто коа споредуваш развиена туристичка земја со неразвиена.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
Идејата беше споредба на просечен апартман во Грција со просечен во Албанија.Студио или апартман разликата е само дали има кујна или не,од сликата не може да се воочи тоа.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Идејата беше споредба на просечен апартман во Грција со просечен во Албанија.Студио или апартман разликата е само дали има кујна или не,од сликата не може да се воочи тоа.
Студио е една соба со купатило, кујна, а може и истата да биде одделно.
За апартман се смета сместувачки капацитет со повеќе соби, одделна кујна и купатило.

Kajgana Shop

На врв Bottom