Албанија ги избриша Македонците!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282
--- надополнето: 28 декември 2011 во 09:24 ---

--- надополнето: 28 декември 2011 во 09:25 ---
ili mozhebi teshko ti e da se soocis so realnosta....
И официјално песната која ја опишува твојата интелегенција е:
Рибља Чорба- Како је лепо бити enaena
Извини дури сега провалив дека си Албанец/ка така да заборави што сум ти пишал.Скроз заборавив на вашата навика да пишувате по форуми претставувајќи се како македонски девојчиња :).

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Извини дури сега провалив дека си Албанец/ка така да заборави што сум ти пишал.Скроз заборавив на вашата навика да пишувате по форуми претставувајќи се како македонски девојчиња :).[/quote
--- надополнето: 28 декември 2011 во 14:15 ---
Извини дури сега провалив дека си Албанец/ка така да заборави што сум ти пишал.Скроз заборавив на вашата навика да пишувате по форуми претставувајќи се како македонски девојчиња :).

хаххаха сега од кај излезе ова дека јас се претсавувам како македонско девојче или ај подобро заборави хаххаххахха
--- надополнето: 28 декември 2011 во 14:19 ---
Оваа ако не е Elena "svetoto ime na Branko Crvenkovski i SDSM" тогаш е некоја многу умна личност.
Навистина изгледа е време Македонците заедно со сите други малцинства да почнат да прават видливи проблеми во Албанија, инаку ако чекаат на меѓународни и шќиптарски судови ќе се изначекаат.
За Гегите кај нас што да кажам освен: Знаеме како ги постигнате правата од кое најеклатантен пример е "позитивната дискриминација".
Успејаа да не направат објект на дискриминација во божем "нашата" држава.:tapp:

тоа во врска со бранко ништо не те разбрав , а ако ти се чувствуваш дискриминиран барај си ги твоите права смешно
--- надополнето: 28 декември 2011 во 14:25 ---
И официјално песната која ја опишува твојата интелегенција е:
Рибља Чорба- Како је лепо бити enaena

а кој ти кажал тебе дека јас слушам музика од риблја чорба а замисли некој твој предлог пфффффффф.... и да те потсетам темата беше АЛБАНИЈА ГИ ИЗБРИША МАКЕДОНЦИТЕ

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282
--- надополнето: 28 декември 2011 во 14:15 ---

хаххаха сега од кај излезе ова дека јас се претсавувам како македонско девојче или ај подобро заборави хаххаххахха
--- надополнето: 28 декември 2011 во 14:19 ---

тоа во врска бранко ништо не те разбрав , а ако ти се чувствуваш дискриминиран барај си ги твоите права смежно
Нејќам да влагам во дискусија со тебе гледам дека кај и да си пишала на форумов се газат од смеење со твојата подпросечна интелегенција (на моја голема жалост одлика на мнозинството од твојата нација) и неможноста до крај да се изјасниш што сакаш да кажеш. Така да терај си го филмот и не се замарај веќе со мене. Него ме интересира зошто Дарданиа го нема да ми објасни колкав е процентот на грците во Албанија ?

B

Black Guard

Гостин
Ако погледнеме од друг агол Албанија ствара....РОБОТИ мејд ин албаниа.

и=Мислам дека ова е превентивна мерка на Р.Албанија за да еден ден не биде срамковна и да трупа администрација од етнички заедници пардон во албанија Малцинства,уствари роботи.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Него ме интересира зошто Дарданиа го нема да ми објасни колкав е процентот на грците во Албанија ?
Dardan-ia ти остави доволно материал , за кога ќе бидам зафатен да ме оставиш на мира , но ти не следиш , еве ти детален одговор :

http://forum.kajgana.com/threads/Албанија-ги-избриша-Македонците.56817/page-7#post-4643390
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:38 ---
Ослободителна војска на македонците во Албанија-време е кармата да си го каже своето.
:cool:
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:48 ---
Ѕвездата на Кутлеш не се употребува затоа што Македонија под присила се обврзала да не го користи официјално тој симбол
Важно е дека не се употребува во Македонија , Албанија ризикува дипломатски проблем со Грција , со дозволување на тоа знаме.

Ајмо сега за истакнувањето на македонски и албански знамиња во општини каде албанците се над процентот пропишан со закон.
Законот е нов , донесен пред некој месец , не сум приметил како изгледаат сега знамињата.

Во Албанија нема воопшто закон за употреба на знамињата на нациналностите пред државните институции , а сепак Македонското знаме се вее во општина Пустец , ни помало ни побледо , туку мене ми изгледа поголемо.
Ако не постоеше добра волја кај албанските власти , уште утре можат да пратат специална полиција , да му удрат пендрек по глава на Едмонд Темелко , да му дадат 5 години затвор и да го симнат знамето на Реп. Македонија. (нешто као у Гостивар и Тетово).

И стварно престани со споредби и паралели Македонија-Албанија на теми каде нема потреба од тоа со цел да укажеш дека албанците у Македонија немаат нешто што го имаат македонците у Албанија, зашто е неспоредливо.
Јас себеси се споредувам со французите во Швајцарија , и Валонците во Белгија.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Dardan-ia ти остави доволно материал , за кога ќе бидам зафатен да ме оставиш на мира , но ти не следиш , еве ти детален одговор :

http://forum.kajgana.com/threads/Албанија-ги-избриша-Македонците.56817/page-7#post-4643390

Важно е дека не се употребува во Македонија , Албанија ризикува дипломатски проблем со Грција , со дозволување на тоа знаме.

Законот е нов , донесен пред некој месец , не сум приметил како изгледаат сега знамињата.

Во Албанија нема воопшто закон за употреба на знамињата на нациналностите пред државните институции , а сепак Македонското знаме се вее во општина Пустец , ни помало ни побледо , туку мене ми изгледа поголемо.
Ако не постоеше добра волја кај албанските власти , уште утре можат да пратат специална полиција , да му удрат пендрек по глава на Едмонд Темелко , да му дадат 5 години затвор и да го симнат знамето на Реп. Македонија. (нешто као у Гостивар и Тетово).

значи сакате сецесија а ?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Очигледно Албанија не им е трн во око на Грција, друго логична причина не гледам зашто не се интервенирало по дипломатски пат.

Законот не е нов, туку откога се донесе одлука за истакнување на знамиња на националностите тоа беше единствен услов.

Можат, нека испратат, имаат потполно легитимно право да го направат тоа ако некој ги прекршува законите на Албанија.

Не ми изгледа мене тоа така.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282

Па за тоа и зборам. Во твојот пост има податоци од 1989 јас барам податоци од 2011 да ми дадеш. Сега сфаќаш или пак ќе го тупиме? И ако дадеш нешто дај конкретно, а не инвестиции број на гласови на избори и такви глупости. Сакам бројка на попис како што има бројка од 25,17 посто албанци на пописот во Македонија. Конташ???

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Па за тоа и зборам. Во твојот пост има податоци од 1989 јас барам податоци од 2011 да ми дадеш. Сега сфаќаш или пак ќе го тупиме? И ако дадеш нешто дај конкретно, а не инвестиции број на гласови на избори и такви глупости. Сакам бројка на попис како што има бројка од 25,17 посто албанци на пописот во Македонија. Конташ???
Ако сакаш точни бројки , почекај уште некој месец за да излезат резултатите и за етничката и верската припадност.
Ти гарантирам дека грците ќе бидат многу помалку од тоа што биле , а уште помалку од тоа што ти мислиш.

Тоа го потврдува и Хелсиншкиот Комитет , дека грците се заминати.

Пошто грците имаат своја партија и право да се образуваат на мајчин јазик .... гласовите што ги добиле тие партии и бројот на ученици се показател колку од прилика ги има.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282
Македонците од Албанија со декларација бараат враќање на националноста

Советот на општина Пустец, во присуство на градоначалникот Едмонд Темелко и претседателите на месните заедници на деветте села од Мала Преспа, усвоија Декларација со која се бара од албанските власти враќање на терминот „националност“ во граѓанската евиденција.

Ова следи по одлуката на Уставниот суд, кој оцени дека терминот е неуставен и реши „националноста“ да се брише од изводот од матичната книга на родените, како и од другите лични декументи. На припадниците на малцинствата во областите каде се признати како такви ова право им било дозволено и во времето на комунистичкиот режим.
Декларацијата, која е потишана од сите присутни, денеска ќе биде доставена до албанскиот државен врв, други инстуции, меѓународни претставници и мисии во Тирана, до судот во Стразбур, како и до амбасадата на САД и амбасадите на Македонија, Црна Гора, Србија, Грција и Романија, како матични земји на малцинсвата кои живеат во Албанија.
Во Декларацијата се наведува дека одлуката на Уставниот суд е во спртивност со член 20 од Уставот и оти со неа се кршат човековите права и дека за нив е неочекувано и несфатливо институција која треба да ја брани уставноста да носи антиуставни одлуки.
- Ние сме Македонци, горди сме на нашето потекло, лојални граѓани сме на ова држава, редовно плаќаме даноци и нема да дозволиме негирање на нашите права како Македонци. Ќе ги преземеме сите законски и институционални мерки за да овозможиме врќање на националноста во регистрите од матичната служба, стои меѓу другото во Декларацијата.

1.Што би рекле нашите , тоа е судска одлука, и не може никој да се меша.

2. За време на комунизмот македонците биле признати како малцинство , затоа повикувам едно 30 мислења тука да се избришат , пошто некои велеа дека имало притисок за време на комунизмот да се асимилираат македонците.

3. Уставниот Суд на Албанија , не ги забрани малцинствата , туку им забрани на државните институции да ги прашат граѓаните за нивната етничка припадност, односно во документите смее да се запише само ДРЖАВЈАНСТВОТО , исто како и во Македонија.

4. Побуната до овој степен на македонското малцинство (4000) , е исто како бугарите или хрватите во Македонија да се побунат за нешто.
Констатирам дека се работи за настап , со кој повеќе сака да се прати некоја порака во Македонија , него ли во Албанија.
--- надополнето: 29 декември 2011 во 13:29 ---
Ако сакаш точни бројки , почекај уште некој месец за да излезат резултатите и за етничката и верската припадност.
Ти гарантирам дека грците ќе бидат многу помалку од тоа што биле , а уште помалку од тоа што ти мислиш.

Тоа го потврдува и Хелсиншкиот Комитет , дека грците се заминати.

Пошто грците имаат своја партија и право да се образуваат на мајчин јазик .... гласовите што ги добиле тие партии и бројот на ученици се показател колку од прилика ги има.
--- надополнето: 29 декември 2011 во 13:30 ---
Ах Дарданиа, Дарданиа сам себеси се фаќаш во мрежа од лаги

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Ах Дарданиа, Дарданиа сам себеси се фаќаш во мрежа од лаги
Ова следи по одлуката на Уставниот суд , кој оцени дека терминот е неуставен и реши „националностада се брише од изводот од матичната книга на родените, како и од другите лични декументи.

Друг е пописот , друго се личните документи.

Мене во ниеден личен документ не ми фигурира етничката припадност , туку само државјанството.

Обиди се да плетиш појака мрежа , ова се искина.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Ова следи по одлуката на Уставниот суд , кој оцени дека терминот е неуставен и реши „националностада се брише од изводот од матичната книга на родените, како и од другите лични декументи.

Друг е пописот , друго се личните документи.

Мене во ниеден личен документ не ми фигурира етничката припадност , туку само државјанството.

Обиди се да плетиш појака мрежа , ова се искина.
Значи ли тоа дека ниту во македонскиот попис не треба да се наведува етничката припадност штом таа не е запишана во документите (лична карта, пасош, здравствена легитимација) со кои се потврдува веродостојноста на податоците???
Немој да лажеш дека не ти фигурира етничката припадност во изводот.
Зошто во Албанија е неуставно да се спомнува етничката припадност во изводот од матичната книга на родените???

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282
Значи ли тоа дека ниту во македонскиот попис не треба да се наведува етничката припадност штом таа не е запишана во документите (лична карта, пасош, здравствена легитимација) со кои се потврдува веродостојноста на податоците???
Немој да лажеш дека не ти фигурира етничката припадност во изводот.
Зошто во Албанија е неуставно да се спомнува етничката припадност во изводот од матичната книга на родените???
Нема сврха брат веќе да се дискутира, банално е.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Имаат лиценца за лажирање, бришење и етничко чистење, издадена од ЕУ и НАТО.
Џабе ти се било какви аргументи.
Истата ја имаат и Грците и Турците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Ајде конечно излегоа резултатите од пописот:

5512 македонци (0,2%)

4443 македонскиот им е мајчин јазик (0,159%)
=

Македонци најмалку има во Албанија од сите соседни земји , а имаат своја општина со официјален македонски јазик.

Kajgana Shop

На врв Bottom