Албанија ги избриша Македонците!

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.176
Добро бе мајката, нашите дипломати цело време спијат?

Треба под хитно да се реагира дипломатски, и да ги прекинеме односите со Албанија.

Член од
9 јуни 2011
Мислења
14
Поени од реакции
7
Па не се сите криви за што е таква ситуацијата, а и имам пријатели албанци со кои многу подобро живеам од некои наши.
А и тие што ти ги споменуваш не се како тамошните албанци.
Има разлика од албанци до косовари и Албанци.
Не ги оспорувам мислењата на Дардан, ама многу мрси муда и ги прави светци гореспоменатите.
Ne da ima razlika , tuku ne se sporeduvaat.Pa na tie od Albanija im se gadi od ovie nasive primitivci ili pak od onie kosovarite, duri kako da im e sram sto gi stavaat vo ist kos.Tie tamu se so sosema poinakov mentalitet , prekrasni lugje a najgolemata razlika e sto ne se tolku verski zatucani kako ovie nasite.SEga od tuka odat i tamu im gradat dzamii , uzas!

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
за сите шо ја отворија темава да видат дарданиа шо има пишано.. and got disappointed.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
за сите шо ја отворија темава да видат дарданиа шо има пишано.. and got disappointed.
Јас колку што видов дарданија е многу реален и ја има напишано вистината.:P
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:17 ---
Добро бе мајката, нашите дипломати цело време спијат?

Треба под хитно да се реагира дипломатски, и да ги прекинеме односите со Албанија.
Е тек тогаш ја ебавме мамката.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ослободителна војска на македонците во Албанија-време е кармата да си го каже своето.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дали сега ако македонците започнат ослободителна војна и "борба за правда" како што овде некои направија ќе им дадат место во влада, промена на устав, договор, вработување во администрација, и дали ако Албанската војска го обиколи Пустец и нареди да ослободителната војска на Македонците да се ликвидира тогаш дали НАТО ќе не спаси со Албански автобуси и да не пикнат во државата нивна. и секако Да има Македонска партија во коалиција со Албанска партија и да се на власт, и да Македонското малцинство што сака прави во државата а Абанското мнозинство во нивната држава да е во втор ред. ? :D

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Во Македонија пред секоја општинска зграда каде се вее албанското знаме се вее и македонското.

Вергина е забрането да се употреби во било која форма од државните институции во Македонија , нема општина во Македонија што го употребува , ама ете во Албанија смеат.

Има ли право после ова , Ивица вриштаџијата да рече дека Албанија е чизма држава.
Ај глеам ме спомнуеш.
Ѕвездата на Кутлеш не се употребува затоа што Македонија под присила се обврзала да не го користи официјално тој симбол, иако до пред некое време на дипломите од универзитетот Гоце Делчев беше користен тој симбол по што А1 жестоко реагираше.
Патем, се користи како подлога на некои документи што се издаваат од едно министерство ако добро се сеќавам.
Албанија, ко што знам нема никаква спогодба потпишано со Грција под присила за некористење на некакви симболи.

Ајмо сега за истакнувањето на македонски и албански знамиња во општини каде албанците се над процентот пропишан со закон. Според закон државното знаме треба да биде една третина поголемо од знамето на заедницата кој има одреден процент (процентот ти подобро од мене го знаеш), меѓутоа дај да прошетаме некаде кај што ти ќе сакаш и да видиме дали се почитува оваа одредба.
И да не се повторувам со истото што претходно сум го напишал.

И стварно престани со споредби и паралели Македонија-Албанија на теми каде нема потреба од тоа со цел да укажеш дека албанците у Македонија немаат нешто што го имаат македонците у Албанија, зашто е неспоредливо.

Mr.B.S

форумец
Член од
19 март 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Почитувањето на законите и во Македонија и Албанија и Тунгузија е задолжително,и мора државата да ги спроведе.
Да,и мене ми смета ако видам целосно непочитување од страна на НЕКОИ Албанци на државата во која живеат,Македонија. Да и мене ми смета што никој не им го брани знамето и може слободно да го користат,а еднаш не видов на бина на митинг на албанска партија или кај и да е на друго место Македонско знаме.
Ама ми смета и одбивноста кон Албанците генерално,зошто не сите албанци се лоши или сите Македонци добри. Ми смета одбивноста кон Албанскиот јазик на пример,и секогаш сум за тоа барем кај нас во западна Македонија да учиме Албански јазик на училиште. (од Гостивар сум)
На Македонецот да му беа 25% Срби немаше да се буни,а Албанецот па во Швајцарија може да чува и Швајцарско и Албанско знаме а тука не...
Ние ќе заличиме на нормална држава само кога Албанците и Албансиот јазик ќе ги третираме како секоја друга нација или јазик,или уште подобро како посвои,зошто ти с епрви комшии,а тие државата како своја татковина ќе ја испочитуваат.
Околу правата и бројките. Македонците во Албанија (Пустец) имаат добиено одредени права,и тоа е за поздравување. Споредбата на правата тука и тамо е собирање баби и жаби,зошто бројките не се исти. Е сега ќе има реплика ЗАБРАНЕТО им е... епа види,додека ние како народ немаме мажи како Васкопулос да се борат за тоа што веруваат нема ни да направиме нешто.
Нашите секаде треба самите да се изборат,ама не,ние ја забораваме нашата припадност и историја. Во Србија кај се македонците? Само во Ниш има мн мн проценти,ама ги нема зошто за нив е НЕБИТНО дали ќе се кажат србин или македонец...во Бугарија исто... во Грција молчат додека не заборавија и да зборуваат... сами сме си криви.

За инфраструктура и даноци... јас сум од Гостивар и јас не би плаќал данок и не ми с ени плаќа кога гледам дека 300 милиони ставија на површина од 500x500 метри а во Гостивар пиеме вода директно од Вардар и пиеме појше песок од вода. И јас не би плаќал кога не можеш на 20км од Скопје со ЛАДА НИВА да стигнеш а во Центарот имаш 300 милони.... исто е и во Источна Македонија... ова плаче за социјален не национален бунт,ама тоа е друга приказна...

И уште бројките...не ви треба попис да видите каде сме и каде одиме,доста со приказните за местен попис 2002,тоа е бројката сакал некој или не... земете ја бројката од запишани првачиња,учеството на Албанчињата е 30%, и како потврда,уште бројот на раѓања и умирања,каде Албанците се +2000 ние сме -4000 годишно што значи 6000 разлика во + за нив годишно. Секој коментар е вишок. А уствари што е битно? Битно е да сме ЛУЃЕ у права смисла. Мене најмило ми е кога пијам кафе со другарите Албанци и Македонци и Турци заедно во Гостивар :) Во Гостивар е топ...
Гледам во Скопје и на други места ги третираат како марсовци некогаш... а да беа 25% Французи ќе научевте Француски?
А другите пак во Швајцарија и Италија пошитуваат секој закон овде ко во Авганистан да се...тамо и крст на знамето имаат па ќе го користат а овде се им смета. Се е лудо на Балканов :/

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.412
А другите пак во Швајцарија и Италија пошитуваат секој закон овде ко во Авганистан да се...тамо и крст на знамето имаат па ќе го користат а овде се им смета. Се е лудо на Балканов :/
Јас немислам дека е све баш лудо на Балканот, на Балканот е све како што треба, нема лицемерие, слободно си се мразиме меѓусебе, си се пцуеме, понекад некоја војна, барем точно знаеме кој кому, што и како мисли. Едноставно говорот на омразата е слободен. Што има мене Албанците да ми се праат фини и да истакнуваат знаме на политички митинг. Или па некој да се крие дека генерално ги мрзи Албанците.
А запад е друга приказна, таму владее лицемерие, незнаеш од кого да се чуваш и како ќе ти го зачука, ладен народ, ни на мртво плаче, ни на живо се смее. Кај нас барем топол е народот, можеш да настрадаш ама тоа ќе ти го сторат барем со страст.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.289
Поени од реакции
26.168
Ми смета одбивноста кон Албанскиот јазик на пример,и секогаш сум за тоа барем кај нас во западна Македонија да учиме Албански јазик на училиште. (од Гостивар сум)
Доколку сакаш да го учиш, никој не те запира да го учиш. Зошто па да мора да се учи албански? Македонец на целата територија на Република Македонија може да функционира само со познавање на македонски. Тоа го налага Уставот. Подобро да се учи француски или руски како дополнителен јазик отколку албански.
На Македонецот да му беа 25% Срби немаше да се буни
Доколку Србите скокаа вака ќе беа исто толкав проблем.
Ние ќе заличиме на нормална држава само кога Албанците и Албансиот јазик ќе ги третираме како секоја друга нација или јазик
Се согласувам. Во моментов ги третираме како многу повеќе од нормален странски јазик и малцинство.
додека ние како народ немаме мажи како Васкопулос да се борат за тоа што веруваат нема ни да направиме нешто.
во Грција молчат додека не заборавија и да зборуваат... сами сме си криви.
Овде си контрадикторен. Васкопулос е во Грција.
јас сум од Гостивар и јас не би плаќал данок и не ми с ени плаќа кога гледам дека 300 милиони ставија на површина од 500x500 метри а во Гостивар пиеме вода директно од Вардар и пиеме појше песок од вода
Си имаш градоначалник во Гостивар. Ама тој наместо да се грижи за водата, во гостиварскиот Водовод и ветувал на вработените Албанци, за време на кампањава што пројде, дека ќе победел на изборите и ќе ги сменел парите. Му сметала банкнотата од 1000 денари, бидејќи имала слика од Богородица. Тоа се приоритетите на албанските политичари во Македонија.
Мене најмило ми е кога пијам кафе со другарите Албанци и Македонци и Турци заедно во Гостивар :) Во Гостивар е топ...
Одлично, чим е топ. Одиш по албански дискотеки? Си имал девојка Албанка? Или еве не мора девојка, другарка Албанка. Онака да комуницирате само.
Гледам во Скопје и на други места ги третираат како марсовци некогаш... а да беа 25% Французи ќе научевте Француски?
Не, макар што францускиот и вреди да се научи.

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Најголем unlike во историјата на форумов имаш од мене. Се надевам дека си само 12 годишно девојче кое допрва ќе сфати некои работи во животот, а ако си возрасна тогаш има една песна од Рибља Чорба која совршено го опишува твоето размислување (самата ќе си се сетиш на насловот:))
--- надополнето: 27 декември 2011 во 14:11 ---

А колку проценти испаднаа грците на овој „правичен“ и „слободен“
попис во Албанија :)?[/quo

ИЗГЛЕДА НЕ ГИ СФАЌАШ РАБОТИТЕ БАШ ДОБРО...
--- надополнето: 28 декември 2011 во 09:24 ---
Најголем unlike во историјата на форумов имаш од мене. Се надевам дека си само 12 годишно девојче кое допрва ќе сфати некои работи во животот, а ако си возрасна тогаш има една песна од Рибља Чорба која совршено го опишува твоето размислување (самата ќе си се сетиш на насловот:))
--- надополнето: 27 декември 2011 во 14:11 ---

А колку проценти испаднаа грците на овој „правичен“ и „слободен“
попис во Албанија :)?
--- надополнето: 28 декември 2011 во 09:25 ---
ili mozhebi teshko ti e da se soocis so realnosta....

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719

Оваа ако не е Elena "svetoto ime na Branko Crvenkovski i SDSM" тогаш е некоја многу умна личност.
Навистина изгледа е време Македонците заедно со сите други малцинства да почнат да прават видливи проблеми во Албанија, инаку ако чекаат на меѓународни и шќиптарски судови ќе се изначекаат.
За Гегите кај нас што да кажам освен: Знаеме како ги постигнате правата од кое најеклатантен пример е "позитивната дискриминација".
Успејаа да не направат објект на дискриминација во божем "нашата" држава.:tapp:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.654
Поени од реакции
4.282

И официјално песната која ја опишува твојата интелегенција е:
Рибља Чорба- Како је лепо бити enaena

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.176
Јас колку што видов дарданија е многу реален и ја има напишано вистината.:P
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:17 ---

Е тек тогаш ја ебавме мамката.