Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Океј, ај малку на страна тролање и заебанции. Искрен муабет.

Да, се слагам. Да ти одговорам зошто не е опција - доколку СЈО не беше алатка туку независен орган, ќе ги гонеше и двете страни подеднакво. До сега имаме еднодимензионално дејствување од нивна страна. И како после да не го користат тоа како аргумент про-владини и ВМРО-симпатизери. Кажав претходно, ќе кажам повторно, и ќе повторам илјада пати ако треба - СДС сами си се криви, се упукаа у нога уште пред година ипол, и сите следни потези им се истото. Тоа е абсурдот, ВМРО не мораат ни да прават нешто посебно со таква опозициска стратегија.

Не е владата најлошото нешто. Уопште. Туку тоа што нема солидна трета опција која нема толку керефеки да прави, и не само да собере нивни гласачи (од двете најголеми партии), него да активира и неутрални и вечито-негласачки-тела. Тоа мене знаеш на што ми укажува? Дека народот на големо не гледа потреба за трета опција, ги сака едниве или другиве, или божемно членови на друга партија која е пак во официјална или неофицијална коалиција со власта или со опозицијата. Божемната трета опција како Стојанче, ене каде се прибра, во меѓуножјето на Зајко Канибалко. Која дноќа треба да ја искусиш како битие за таков потег не знам, не сакам да си претпоставувам.

Не само што нема граѓани кои ќе гласаат за трета опција (очигледно со поларизацијава политичка), туку нема ни луѓе кои би граделе кариери како такви политичари репрезенти на една солидна трета опција. И останавме заглавени во Лимбо. Да, од нужда би гласал за ВМРО. Не ги сакам лебаркиве на власт. Доволно стар сум да знам како беше во нивно време, и не сакам репризи. А тие муабети за криминал и корупција треба да се двосмерни, ако некој навистина го заболело ташак за државава, и да не ги заборавиме и двете албански партии кога сме кај тоа. И нека ми посочи некој политичар кој е со долга кариера на власт и е чист како солза, да нема ни казна за пребрзо возење или пешачки поминал улица од погрешна страна. Не постои. Разликата е кој колкав криминал има направено, како дополнение на резимето и какво наследство оставил во текот на своето владеење. За нијасна тука подобро котираат кај мене ВМРО според моја проценка а тоа доста се изостри последниве две години откога ја почна новата стратегија СДС.

Сепак е прогрес направен, за воља на вистината. Од еднопартиски прогресиравме на двопартиски систем. Сега најновиот предизвик ни е дали може да излеземе од двобојноста со повеќе вариетет или ова ни е максимумот. Времето ќе покаже.

Како? Па лесно! Спасовски не е ебана опозиција. Туку е влада. И треба да се однесува на ист начин, а не како тоа да му е привремена работа па може да ротира помеѓу анти-владина подршка и глава на министерство. Истото и за Ременски и остала "техничка" багра. Се однесуваат како да играат tug of war, и затоа не идеме напред него тапкаме во место. А истово важи и за другине, што чат-пат се појавуваат исто така на контра-протести. За однесувањево на техничариве, не знам дали е нус-појава од тоа што заборавиле како треба некој кој е во власт да се однесува затоа што повеќе од десет години седат на клупа, или едноставно толку им сече - не знам. Една од мистериите на универзумот е како Tемната Eнергија. Веројатно никогаш нема да добиеме одговор.

А опозицијата, слободно нека протестира, само тоа не беше мојот муабет, малку несмасно ми спинуваш (порано боље ти идеше). И протестите ако се они претставници на демократијата, слободата, и човековите права, нити ќе вандализираат се наоколу, нити ќе се закануваат со тегнење на уши, палење на институции, јадење живи луѓе, крвишта, насилства, украински сценарија или посакување на смрт како таа на 8те бранители во Куманово. Дефинитивно не носење на секири. Не сме во викиншко време. Или ова е обид да се вратиме во таа доба? Тогаш е гнасно што статутите кои нивната политичка партија наводно застапува на тој начин е кењано врз нив.

Демократија преку избори. Правото и слободата да гласам за кого сакам не смее една повражаница од политичка партија да ми го скрати. Сакаат демократија, човекови права, и слобода - нека го прекинат циркузот и нека појават присуство на избори. Улична демократија таму во Африка нека тераат.
Бреј, четиво.
Ај полека.

Кое тролање, јас сум мртов сериозен. Треба да си или глуп или да се правиш глуп ако мислиш дека опозиционери не треба да штрајкуваат, без разлика дали тоа го мисли оној кој е за властта или за опозицијата.

есдеес не се упукани у нога, тие се упукани у череп. 10 ебани години да слушаш исти муабети, како „сега му е мајката“ и „готово се патриотиве“ и пак ништо да непраиш, треба да си дно од партија на секое поле. Да не му дојдеше преку кур на граѓанинот, вечита опозиција ќе станеа, ќе ги пишуваа по Гинис. Она што беше Лион у француска лига пред 10 години, она што е сега ПСЖ, тоа е вемероу на политичка сцена тука, се додека еве, доаѓа полека револтот кој тлее и тлее и на граѓанинот му доаѓа преку кур па сака да запали сфе што е поврзано со дпмне зошто му е едноставно преку кур од секојдневна тортура и измачување зошто не е со нив.

Не ми збори за трета опција. Ти како поддржувач на опозицијата НЕМАШ ПРАВО да збориш за трета опција и да го бараш тоа. Ти си ја имаш зацртано твојата една и единствена. Затоа тој пасус ќе го прескокнам. Детално реплицирање на истиот ќе биде матење слама.

Во врска со спасовски. Добро, толку си неупатен бе? Толку си слеп при очи? Па тој е во ТЕХНИЧКА влада, не е во позиција, ставен е таму. Него никој не го изгласал, не добил мандат на избори. спасовски НЕ Е ВО ПОЗИЦИЈА, туку е во техничка влада. Во позиција е оној кој е дел од дпмне и нивната коалиција. есдеес мртвите не се дел од коалицијата.

Зошто техничка го ставаш во наводници? Демек, не се техничка? Каква се?

Ете го, пак тоа што чат пат се појавуваат го пишуваш со потсмев, со деградирање а 3 реда после тоа демек рационално „па треба да одат на протести, нека одат, опозицијата слободно нека протестира“. Кој ти е проблемот што имаш различни ставови во еден пост. Да не си жизофрен?

Се сложувам дека не треба да се вандализира, дека не треба да се напаѓа полицијата, да исчезнат од планетава земја оние две гниди кои рекоа дека треба да им се врати Куманово, мајката да им ја заебам.

Кои избори бе? Во Ѓорче снема струја на последните општински во 15 до 7 и немаше до 7 и 10, во Мирче Ацев и старо Моша Пијаде, по ново Димитар Поп Георгиев Беровски. Кои ти се тие избори? Како можеш да кажеш „нека победат на избори“ кога овие стоки на власт ги јебат изборите?
Тоа ти е исто како да ти кажам јас на тебе. Еве ти пар ракавици, да се пробаме во ринг со тоа што јас би се натпреварувал во К1 дисциплина, ти во Кик Лајт. Прогуглај, ќе ја разбереш разликата во дисциплините.

кога некој што е за дпмне ќе ми каже „фер и демократски на избори“ ми доаѓа да си пресечам грклан.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Стојанче не да ме разочарал .... Немам зборови. Најкриво ми е пошто за дибекот колку-толку имав некое повисоко мислење. Повисоко од кој било во сегашнава владина структура (да не зборам па за плавава гарда). Очекував со тек на време да премостат разликите, да средат проблемитеи можеби да коалицираат. Е сеа, последново се деси, ама паметниот зел тикви да сади со канибал. Ми треба некој емотикон помеѓу крстење и facepalm во моментов ал га нема.

За другово, јасно ми е и мене, јасно им е и на сите други, ама иако обвинуваат дека се оградуваме од партиски боења (јас пробав во неколку наврати, ама и така и така те бутаат во категории, па ете од инат кењам дека сум вмровец сега, будаливе го пијат истото без прашање како утринското кафе, па уште демек и ме тролаат на таа сметка :giggle:. Тоа што мојов дислајк за опозицискиве партии пораснал експоненцијално споредено со тој за владата, ги тера да ме лепат ко вмровец. Еве, нека е, ќе бидам :love:, очигледно им е интересно.

Важно ете ќе ти посочи "ти го браниш овој и овој, криминалец бил, оној удрил жена хулиган, овие глумат независни а редовни гости кај Миленко се и контра-протестират со флаери на Грујо". За некои работи се во право, не викам не, ама кога ќе се фатат дека ради партиска книшка кењам против СДС онака ми се повраќа. Ме интересира ради која добра причина па они ги заштитуваат другиве, нели, тие кои се чисти како солза од било каков криминал, тие кои шират улична демократија, човечка слобода и права, преку демолирање на се што е изградено и од кои и да се причини, независнине невладини па од што толку се независни во ниеден наврат до сега не се оградиле ко што треба од партиски влијанија, нити да го исшутираат канибалон и негована плава гарда да обелат малку образ, туку со него на чело ко повеќе легитимитет да добиваат.

Го знаеш муабетон за гласај го помалото зло. Колку повеќе трае циркусов, толку Грујо и остали акомплисес изгледаат како се помало зло. Ако историјата бара перфектен пример за авто-деструктивна политика, или доказ за таа една добро позната изрека на Ајнштајн, тоа е СДС in a nutshell. А тоа се гледа и по коментаториве на темава. Мислам види, и на Volk-от му се пуштија :facepalm:, а понеутрален човек кој му е згадено и од двете партии немам сретнано на форумов Тоа е таа лоботомија што им ја вршат уште во младинскине организации оркестрирани и од двете партии, али плавиве ретардоси ја однеле на Шатер Ајленд ниво. И коментров во најголема мера ќе се изигнорира, или ќе се заборави за ден-два, па ќе фрчат партиски етикети, а јас ќе урлам од смеење од другава страна. Just watch.

Јас Стојанче го почитував се додека не се мешаше во политика и додека Достоинство од здружение на бранители без консултација со останатите преговараше со Бранко, и тогаш бранителите симпатизери од ДПМНЕ, се одвоија и си формираа здружение БЕДЕМ, под закрила на ДПМНЕ. Тогаш и Горан Стојков го напушти, така што се водеше уште две години како здружение на бранители каде во 2011 се прогласи за партија и излезе како независна на избори. Кога не успеа да освои гласачи на тие избори, во 2013 година отворено коалицираше на страната на СДСМ, каде уште пак уште еден дел бранители го напуштија. Стојанче беше единствениот човек кој одржа прес во Тетово против Рамуш Харадинај каде беа присутни негови симпатизери. Тогаш во 2011 имаше и протести против Талат Џафери, он иако не учестуваше повикуваше на смирување на тензиите, пред споменикот на бранителите кој е одалечен 10 метра од Триумфаланата капија. Незнам како овие заборавиле и него да го ишараат и испрскаат со боја, како куртулил, бидејќи и тој е изграден со пари од граѓаните. 2014 година декември, кога се појавија пишувања дека патролира гардата на Илирида, тогаш ги повикуваше специјалците да се организираат и да ги неутрализираат. За само три месеци од пред МРТВ кога почна да протестира, истите тие структури ги повикуваше заедно да му се придружат во борбата од режимот. Од тој момент кога ги повика нив, имаше дебата со еден од команданите на тие бригади, во се овој УЧК-ава му контрираше. Од дента кога ги повика, толку ми падна тешко на организмот, дури ми се слоши од мака, поради тоа што како човек кој се борел за Македонија против нив во 2001 и крварел и дал дел од белодробното крило, во 2015та да ги повика заедно со него. Од тој ден со него крај.

Затоа во петок многу ме интересира дали ќе присуствува заедно со УЧК-ите или ќе најде некој изговор дека треба да се врати на работа во Ирак, или ке биде присутен рамо до рамо со нив.[DOUBLEPOST=1461027140][/DOUBLEPOST]Инаку еве го борецот од "најнезависната" телевизија 24, на ист ранг како Сител, Алфа, Канал 5 и нивните "независни новинари" Јанко, Миленко, Латас.

И он е многу активен во "револуцијата" против статуите и криминалот, со револлуција.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=599132456907145&set=a.101162420037487.2898.100004311872785&type=3&theater

Последно уредено:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Помало зло е ВМРО со Грујо и фамилијата во затвор. Или СДСМ Заев, БЦ и остала криминална банда што ја курцаше Македонија пред да дојат лопуживе на власт во затвор. Зашто да не е тоа опција?
Само оние што барем малку ја сакаат и се грижат за Македонија и Македонците може да бидат опција.[DOUBLEPOST=1461028079][/DOUBLEPOST]
На 5ти јуни избори велиш, а? Ајде важи :pos:
Поарно што побрзо, да има сдс барем 20 пратеника. Како проаѓа времето, рејтингот паѓа.[DOUBLEPOST=1461028252][/DOUBLEPOST]
Не знам како може да се окарактеризира како срам и брука ако опозиција штрајкува? Абе тие треба да се најмногу на улица а не да чекаат обичниот народ да организира протести и да ги седне во фотеља, матер им ебам неспособно опозиционерско.
Наместо да бидат најгласни, тие се кријат позади грбот на граѓанинот кој кур го боли за политика и дојдено му е преку кур. Дно од опозиција, брука.
Исто, брука е и секој закоравен позиционер и поддржувач на позицијата кој мисли дека е срам и за потсмев ако опозиционерот штрајкува или протестира.

гуги, гоца, мики ми текна и мијалков џуниор ќе кажат „еееејјј, направија лом овие, дај јас нема да зеам плата сеа, со мои пари ќе го поправиме уништеното“, само што НЕ!

Уништуваш државен имот?
Со МОИ и твои пари ќе:
- се кречи портата
- се купат прозори за канцеларијата на хорхе
- ќе се чисти фонтаната
Па опозицијата и штрајкува, ама малку се. Еден Пандов собира тродупло повеќе народ. Затоа се бега од избори.

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Поарно што побрзо, да има сдс барем 20 пратеника. Како проаѓа времето, рејтингот паѓа.
Повторете го уште малце па можеби ќе почнете да верувате во ова.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па опозицијата и штрајкува, ама малку се. Еден Пандов собира тродупло повеќе народ. Затоа се бега од избори.
Па за курац не ги бива бе битуш. Да не е граѓанинот на кој му е дојдено преку кур (оној кој е заокружен како соросоид и платеник), нема ни 1000 луѓе да извадат на улица неспособните. Исто ко што ни дпмне не би извадило 1000 луѓе да не ги влече за уши и да не се заканува со губење работа, да не организираат превози од села каде што во 2016та нема вода и струја. Оние кои што ќе ги прашаш зошто гласаат за грујо ти одговараат со „па што, за бранко ли да гласам“.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
[quote="bitushanec, post: 7684541, member: 1889"
Поарно што побрзо, да има сдс барем 20 пратеника. Како проаѓа времето, рејтингот паѓа.[/quote]

Како поминаа изборите на 24ти април? :icon_lol:

D

deli

Гостин
Споредбата ти е скроз на место:facepalm:
Добро бе на шо дроги си? Последните неколку дена маме ебавте на се што стигнавте, испозапаливте и испокршивте тоа што можевте за на крај да заклучиш дека вие сте јагнињата. Се прашувам дали имаш допир со реалноста или слатки се хонорарите па ајде ке пишиме глупости. Мора да се одработи нешто. Во случајот ако некој личи на ИСИС во однесувањето тоа сте вие. Јас колку што пратам вести ИСИС беше тој што маме еба на се што сметаше дека не е по нивни терк, случајно или не исто и вие. Е сега што некој си зеде за право да кажува што е а што не е вредно за рушење и крешење е друга работа ама сепак исто и ИСИС тоа го направи. Ама чим е за слобода , демократија и правда терајте. На свињите сепак најубаво им е во кочина. Дури не се крчкаат во лајна и кал не им е пријатно па се ке направат да си го преуредат живеалиштето според нивни потреби.
Запалено возило на истакнат член на СДСМ Битола
http://lokalno.mk/foto-zapaleno-vozilo-na-istaknat-chlen-na-sdsm-bitola/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=foto-zapaleno-vozilo-na-istaknat-chlen-na-sdsm-bitola

Кирацовски: Запалено е и возилото на активистка на СДСМ во Битола, Јасминка Кочевска
http://lokalno.mk/opozharen-avtomobilot-na-bitolchanec-zatoa-shto-na-fejsbuk-ja-kritikuval-vlasta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=opozharen-avtomobilot-na-bitolchanec-zatoa-shto-na-fejsbuk-ja-kritikuval-vlasta
Опожарен автомобилот на битолчанец затоа што на „Фејсбук“ ја критикувал власта
http://lokalno.mk/opozharen-avtomobilot-na-bitolchanec-zatoa-shto-na-fejsbuk-ja-kritikuval-vlasta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=opozharen-avtomobilot-na-bitolchanec-zatoa-shto-na-fejsbuk-ja-kritikuval-vlasta

http://vesti.mk/read/news/5159848/1953759/zapaleno-ushte-edno-vozilo-na-aktivist-na-sdsm-od-bitola

Нападнат и истепан сопственикот на порталот Доказ
http://emagazin.mk/vesti/vest/11094

Крвнички претепан претседателот на ОО СДСМ-Центар Саша Богдановиќ
http://a1on.mk/wordpress/archives/487669

Смртни закани за новинарот Борјан Јовановски
http://www.makdenes.org/archive/news/20150421/428/428.html?id=26970637

Запалено возилото на новинарот Тричковски
http://www.press24.mk/zapaleno-voziloto-na-novinarot-trichkovski

Маскирани со шипки го претепале Саше Политико
http://plusinfo.mk/vest/26877/maskirani-so-shipki-go-pretepale-sashe-politiko-

Запалено возило на активист во Центар
http://lokalno.mk/sdsm-zapaleno-vozilo-na-aktivist-vo-centar-policijata-da-gi-raschisti-ovie-incidenti/
итн

Ни еден од овие инциденти не е правно расветлен,нема институции кои работат по нивните должности има страв кој е втемелуван во последните десет години затоа што сме партиски калифат а не правна држава.

Ова е мафијашко владеење, за владеачката гарнитура нема никаков коректор кој може правно да ги гони може да дојде до нарачани убиства за кои никој од врвот на вмро дпмне нема да одговара како што и сега не одговараат пред закон за направениот криминал/корупција со потпишаните аболиции.

Затоа е потребно СЈО, затоа е потребно специјално одделение во судот, затоа народот е на улица, затоа е потребна оваа борба против овој партиски калифат тоа зло мора да се тргне од власт за доброто на сите нас.
Ова не е само битка за промена на власт ова е битка за нас како општество, за граганите,за правната држава, за Македонија!!!

Последно уредено од модератор:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
тоа е вемероу на политичка сцена тука, се додека еве, доаѓа полека револтот кој тлее и тлее и на граѓанинот му доаѓа преку кур па сака да запали сфе што е поврзано со дпмне зошто му е едноставно преку кур од секојдневна тортура и измачување зошто не е со нив.
Кој револт? Вапсање и модификација на државни објекти (и така е Велигден наскоро)? Графити? Јајцосување? Мегафончиња флешмоб? Се' се тоа искрени prank заебанции со владата, ништо повеќе, шо ти е тебе.

За 1300 ја ни хаштаг твит не би пуштил, не па да идам да се тепам со полиција, али има изгледа луѓе за кои тоа се многу пари и вреди. Е сега, за 130.000, можеби и мене ќе ме фати некој револт, по некое јајце да фрлам на некој џам (пошто тие полесно се средуваат), ќе ја опцујам владата пар пати и voila, јас сум револуционер.

Граѓански револт! :lolzz:

Не ми збори за трета опција. Ти како поддржувач на опозицијата НЕМАШ ПРАВО да збориш за трета опција и да го бараш тоа. Ти си ја имаш зацртано твојата една и единствена. Затоа тој пасус ќе го прескокнам. Детално реплицирање на истиот ќе биде матење слама.
Подржувач на опозицијата? Кога? Кога сум имал лош ден? :cautious: Како и овие што за климата ко проблем најдоа папочна врвца со ВМРО? Која е таа моја една и единствена што сум ја зацртал? Млатење слама е целава тема без исклучок и на твоево постче, ама сите сме се согласиле да ја млатиме сламата пошто е понеделник навечер и е апла досадно. Или беше затоа што сме изреволтирани? ... Ма не, првото има повеќе смисла и вистина. Види, за трета опција можам да зборам кога сакам со кого сакам, ако така сметам, сигурно нема тебе да те прашам за мислење или дозвола, така да поставата на искажување ич не ја разбирам.

Во врска со спасовски. Добро, толку си неупатен бе? Толку си слеп при очи? Па тој е во ТЕХНИЧКА влада, не е во позиција, ставен е таму. Него никој не го изгласал, не добил мандат на избори. спасовски НЕ Е ВО ПОЗИЦИЈА, туку е во техничка влада. Во позиција е оној кој е дел од дпмне и нивната коалиција. есдеес мртвите не се дел од коалицијата.

Зошто техничка го ставаш во наводници? Демек, не се техничка? Каква се?
Технчка се прави од експерти. Овие докажаа колку се експерти. Од таму наводниците. Не се секирај, имам полно наводници и за ВМРО, ако толку ти е криво. Дека повеќе сакам да кењам за СДС, затоа од уста не ги вадам.

И техничка влада или официјална, голем кур. Тој што е официјално во опозиција нека протестира ако сака, другиве треба да седат мадро и да си ја гледаат својата работа. Што Спасовски нажалост не го направи кога една ситуација го бараше тоа од него, партиското присуство за рушење на државна инстутуција му беше поважно. За неупатеност, не знам, ајде просветли ме правно каде е дадено дека технички претставник на влада може така да се однесува, може стварно грешам.

Ете го, пак тоа што чат пат се појавуваат го пишуваш со потсмев, со деградирање а 3 реда после тоа демек рационално „па треба да одат на протести, нека одат, опозицијата слободно нека протестира“. Кој ти е проблемот што имаш различни ставови во еден пост. Да не си жизофрен?
Потсмев имам и за двете партии, поизразен кај опозицијата, од веќе претходно добро наведени причини од моја страна, нема потреба да се повторувам.

Кои различни ставови? Рече дека опозицијата имала право да протестира - реков се слагам. Не реков дека сметам протестите дека им се валидни и со добра причина, реков дека имаат право на протест, загарантирано со Устав. Тоа што тоа право они го искористиле за да шират хаос и насилство, мене тој дел ми пречи и тука е таа линија која ја повлекувам. Затоа и реков дека на тој циркус треба да му дојде крај затоа што се преминаа граници, а државава треба стабилност да поврати, и тоа ќе го добие со избори, која страна и да победи на нив. Не гледам различни ставови, гледам патетичен обид за повторно спинување. Бетер си од Сител.

Кои избори бе? Во Ѓорче снема струја на последните општински во 15 до 7 и немаше до 7 и 10, во Мирче Ацев и старо Моша Пијаде, по ново Димитар Поп Георгиев Беровски. Кои ти се тие избори? Како можеш да кажеш „нека победат на избори“ кога овие стоки на власт ги јебат изборите?
Тоа ти е исто како да ти кажам јас на тебе. Еве ти пар ракавици, да се пробаме во ринг со тоа што јас би се натпреварувал во К1 дисциплина, ти во Кик Лајт. Прогуглај, ќе ја разбереш разликата во дисциплините.

кога некој што е за дпмне ќе ми каже „фер и демократски на избори“ ми доаѓа да си пресечам грклан.
Е добро де, иди докажи ти дека ги јебат изборите. Малку странски очи и quality control имаме? Пак може Грујо да протне финти? Тогаш нека се пензионира од политика и САД и ЕУ пошто за кур не ги бива. Странски надгледувања сме имале и претходните години, и ништо не искочило од колосек според нив, сега еве имам историско присуство на тие надгледувања, буквално дишење во врат ситуација, и пак Грујо ќе ги јебе изборите? Ова ми делува ко на времето кога за се Бранко беше крив, дури и месечината што беше покрива од обично на небото, Бранко е крив! Криминал има и од двете страни, ама се претерува во посочување на кривици.

Еве, турено пепел избори. Според тебе, која насока треба да се фати? Или да продолжи статус квово со техничариве?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Потсмев имам за двете партии ама плукам по опозицијата. Логика на геј вмровец. Одам да спијам брат, ќе ти реплицирам утре.

S

silmarillion

Гостин
Еј што сакам на Миле у новата зграда карши машински да му отворат кафана под него од бубашваби раат да не види : )))

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.597
Поени од реакции
11.617
Тоа ВМРО се бореше за оваа држава, тоа ВМРО ја создаде оваа држава. тоа ВМРО даваше животи, за ова ли бе.Ај на српски, ај со две букви грешка, ни кирилицата не си ја знаете бе.Македонијо тешки копуците те газат.
Пораката е добро испратена, ова не е вистинското ВМРО и затоа е така пишано, срамота е да плукаш по она правото

Член од
12 март 2009
Мислења
20.471
Поени од реакции
16.674
Запалено возило на истакнат член на СДСМ Битола
http://lokalno.mk/foto-zapaleno-vozilo-na-istaknat-chlen-na-sdsm-bitola/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=foto-zapaleno-vozilo-na-istaknat-chlen-na-sdsm-bitola

Кирацовски: Запалено е и возилото на активистка на СДСМ во Битола, Јасминка Кочевска
Опожарен автомобилот на битолчанец затоа што на „Фејсбук“ ја критикувал власта

http://vesti.mk/read/news/5159848/1953759/zapaleno-ushte-edno-vozilo-na-aktivist-na-sdsm-od-bitola

Нападнат и истепан сопственикот на порталот Доказ
http://emagazin.mk/vesti/vest/11094

Крвнички претепан претседателот на ОО СДСМ-Центар Саша Богдановиќ
http://a1on.mk/wordpress/archives/487669

Смртни закани за новинарот Борјан Јовановски
http://www.makdenes.org/archive/news/20150421/428/428.html?id=26970637

Запалено возилото на новинарот Тричковски
http://www.press24.mk/zapaleno-voziloto-na-novinarot-trichkovski

Маскирани со шипки го претепале Саше Политико
http://plusinfo.mk/vest/26877/maskirani-so-shipki-go-pretepale-sashe-politiko-

Запалено возило на активист во Центар
http://lokalno.mk/sdsm-zapaleno-vozilo-na-aktivist-vo-centar-policijata-da-gi-raschisti-ovie-incidenti/
итн

Ни еден од овие инциденти не е правно расветлен,нема институции кои работат по нивните должности има страв кој е втемелуван во последните десет години затоа што сме партиски калифат а не правна држава.

Ова е мафијашко владеење, за владеачката гарнитура нема никаков коректор кој може правно да ги гони може да дојде до нарачани убиства за кои никој од врвот на вмро дпмне нема да одговара како што и сега не одговараат пред закон за направениот криминал/корупција со потпишаните аболиции.

Затоа е потребно СЈО, затоа е потребно специјално одделение во судот, затоа народот е на улица, затоа е потребна оваа борба против овој партиски калифат тоа зло мора да се тргне од власт за доброто на сите нас.
Ова не е само битка за промена на власт ова е битка за нас како општество, за граганите,за правната држава, за Македонија!!!
ова е една страна....сите тие возила може било кој да ги запали, освен тоа министерот од СДСМ е веќе долго време , а имаше и свои началници...
А за Закани најдобро да Молчиш, пратам на ФБ и како се закануваат платените соросоиди секому. Па и јавно се закануваат членови на сдсм па и највисоки функционери.. Сашо Политико ги снимил тие што го тепале со шипки, бујрум 5 месеци има и МВР и СЈО, да им се посерам ако не може да ги фатат...
Хитлер како мотив за да ја нападне Полска 1939, пушти 12 сс-овци облечени во полски униформи да нападнат германска караула.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
гуги, гоца, мики ми текна и мијалков џуниор ќе кажат „еееејјј, направија лом овие, дај јас нема да зеам плата сеа, со мои пари ќе го поправиме уништеното“, само што НЕ!

Уништуваш државен имот?
Со МОИ и твои пари ќе:
- се кречи портата
- се купат прозори за канцеларијата на хорхе
- ќе се чисти фонтаната
Шo знaм мoже oчекувaaт кaј и дa е денес-утре Кoце дa дoјде нa плoштaд сo бaгерите и дa ги сруши и пoртaтa и aце и сaмoил...
Тoa ми е и мене пoентaтa, рaбoтницине шo чистaт пaк се плaќaaт oд Буџет.

Акo више им е дa рушaт нештo некa идaт дa рушaт oнoa зa тркaлoтo шo се грaди, тaму бaр мoже ќе се пoстигне нештo зoштo е другa рaбoтaтa тaму.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Ова е само мала реконструкција и освежување на Центарот.
Исто како што дпмне без да праша никој од кур кејф менуваше фасади на згради, во три саат навечер местеше скулптури, споменици и мостови кај ќе им текне.

Или кога ќе слушнам, луѓето што го правеле ова лечеле фрустрации :angel:
Не дечко, тој што ги изгради овие објекти веќе 6 години си лечи фрустрации и комплекси на грбот на Скопје и на сметката на својот народ.

Биле градени со државни пари. А фасадите што го менува не се со државни пари. Гранитните плочи што ги откорнаа од плоштад да за ги стават они белине коцки за да личи како турска бања во Кушадаси не беа со државни пари ставени. Вардар течел таму 10 милиони години пред да се роди Грујо и да реши да го касапи коритото со мостови на секој чекор. Кењаат, мочаат под Камени ама битно на сто метра турил нов мост. И после требало да пазиме проектот да не се нагрдел. Проектот е abomination од создавање, нема што да се нагрди, може само да се разубави.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom