Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Па тоа е апсурдот на сево ова. Едните ги обвинуваат другите дека се независни се собираат. Ајде од кај ГДОМ знаеме дека се собрани од знаеме каде, но некои типци сакаат да ме убедат дека кај овие другиве исклучиво се слободоумни граѓани. Има еден прилично завиден дел на луѓе навистина кои не ги интересира политика и одат да протестираат бидејќи им е дојдено преку к** од криминалната структура во власта. Ама има уште поголем број протестанти кои маструбираат кога меѓу нив ќе се појави Заев, Бомбона бизнис - Шеќерче:P и Оливер Спасовски. Многу ми е смешен Стојанче Ангелов, со неговите глупи кажувања дека тие што палат, кршат, и фрлаат камења и бакљи се провокатори пратени од ДПМНЕ. Ја би му препорачал нека се распраша кај Саша Богдановиќ.

Патем кога го спомнав Стојанче, поназад кога листав видов слика на која е жена му на Стојанче во први редови окезена како го поздравува Заев, кој се поздравува со еден дечко во инвалидска количка.
Стојанче не да ме разочарал .... Немам зборови. Најкриво ми е пошто за дибекот колку-толку имав некое повисоко мислење. Повисоко од кој било во сегашнава владина структура (да не зборам па за плавава гарда). Очекував со тек на време да премостат разликите, да средат проблемитеи можеби да коалицираат. Е сеа, последново се деси, ама паметниот зел тикви да сади со канибал. Ми треба некој емотикон помеѓу крстење и facepalm во моментов ал га нема.

За другово, јасно ми е и мене, јасно им е и на сите други, ама иако обвинуваат дека се оградуваме од партиски боења (јас пробав во неколку наврати, ама и така и така те бутаат во категории, па ете од инат кењам дека сум вмровец сега, будаливе го пијат истото без прашање како утринското кафе, па уште демек и ме тролаат на таа сметка :giggle:. Тоа што мојов дислајк за опозицискиве партии пораснал експоненцијално споредено со тој за владата, ги тера да ме лепат ко вмровец. Еве, нека е, ќе бидам :love:, очигледно им е интересно.

Важно ете ќе ти посочи "ти го браниш овој и овој, криминалец бил, оној удрил жена хулиган, овие глумат независни а редовни гости кај Миленко се и контра-протестират со флаери на Грујо". За некои работи се во право, не викам не, ама кога ќе се фатат дека ради партиска книшка кењам против СДС онака ми се повраќа. Ме интересира ради која добра причина па они ги заштитуваат другиве, нели, тие кои се чисти како солза од било каков криминал, тие кои шират улична демократија, човечка слобода и права, преку демолирање на се што е изградено и од кои и да се причини, независнине невладини па од што толку се независни во ниеден наврат до сега не се оградиле ко што треба од партиски влијанија, нити да го исшутираат канибалон и негована плава гарда да обелат малку образ, туку со него на чело ко повеќе легитимитет да добиваат.

Го знаеш муабетон за гласај го помалото зло. Колку повеќе трае циркусов, толку Грујо и остали акомплисес изгледаат како се помало зло. Ако историјата бара перфектен пример за авто-деструктивна политика, или доказ за таа една добро позната изрека на Ајнштајн, тоа е СДС in a nutshell. А тоа се гледа и по коментаториве на темава. Мислам види, и на Volk-от му се пуштија :facepalm:, а понеутрален човек кој му е згадено и од двете партии немам сретнано на форумов Тоа е таа лоботомија што им ја вршат уште во младинскине организации оркестрирани и од двете партии, али плавиве ретардоси ја однеле на Шатер Ајленд ниво. И коментров во најголема мера ќе се изигнорира, или ќе се заборави за ден-два, па ќе фрчат партиски етикети, а јас ќе урлам од смеење од другава страна. Just watch.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.909
Затоа ти си паметен дечко и си ги гледаш објективните и независни, сител, канал5, мтв, алфа, тв нова итн. ;)
И ти уште со цел ум веруваш во спинот ? Оди на темата жити се и прегледај ја онака на брзина и донеси сам заклучок. Верувам дека до толку можеш.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.104
експертска влада минимум 2 години, да оправи администрација, судство и медиуми. после тоа кој сака нека седне, слободно и вмро откако ќе ги исчисти мафијашиве.
Експертска, беневолентна, некорумпирана влада, која ќе работи во интерес на сите, особено сиромашните, болните, изнемоштените, ромите и останатите ранливи категории. Минимум 10 години мандат, со можност за продолжување на мандатот до 99 години. Мултикултурна, мултиетничка влада, пола од миннистрите жени, а министер за земјоделие Иснифарис Џемаили.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
И ти уште со цел ум веруваш во спинот ? Оди на темата жити се и прегледај ја онака на брзина и донеси сам заклучок. Верувам дека до толку можеш.
Не ми беше поентата дали е спин или не, не ме ни интересира, друго ми беше поентата ама не си ме сватил или глимиш дека не си ме сватил, ај размисли малку :)

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Го знаеш муабетон за гласај го помалото зло. Колку повеќе трае циркусов, толку Грујо и остали акомплисес изгледаат како се помало зло.
Помало зло е ВМРО со Грујо и фамилијата во затвор. Или СДСМ Заев, БЦ и остала криминална банда што ја курцаше Македонија пред да дојат лопуживе на власт во затвор. Зашто да не е тоа опција?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.909
Не ми беше поентата дали е спин или не, не ме ни интересира, друго ми беше поентата ама не си ме сватил или глимиш дека не си ме сватил, ај размисли малку :)
Баш тоа и беше поентата. Спинот и спинувањето. Сега некој што наместо вистината повеќе сака да си верува во тоа што сака да си верува е сосем друго. Ете ти на пример не те интересира дали тоа било спин или не. Битно е она што ти си сакал да го слушниш или прочиташ па макар тоа и немало допирна точка со вистината и реалноста. Важно да ти се поклопува со твојот светоглед на нештата.
Никаде немам речено дека медиумите се објективни. Едноставно не постои таков медиум, никаде. Сега некој што се палат како божем некој медиуми се објективни а некој не , тоа е само во нивните глави и тука нема помош. Едноставно толку им делиле. За конкретниот случај што тебе не те интересира сите тие што ги наброја известија крајно регуларно и објективно за разлика од најнезависните и објективните медиуми со Телма на чело и сите соросодини порталчиња без исклучок. Не е некоја мистерија, можеш и сам да провериш колку твојата Телма е објективна. Сега ако ти си избрал дека таа е најобјективна тогаш воопшто не се замарај , ќе се разочараш. Вака ти е подобро, што на баба и е мило тоа и се снило. Само немој другите да ги етикетираш како испрани мозоци пошто по се изгледа и ти си еден од нив само што користеле друг детергент.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како и Спасовски што случајно се најде на протести од страна на невладини организации :D
Не знам како може да се окарактеризира како срам и брука ако опозиција штрајкува? Абе тие треба да се најмногу на улица а не да чекаат обичниот народ да организира протести и да ги седне во фотеља, матер им ебам неспособно опозиционерско.
Наместо да бидат најгласни, тие се кријат позади грбот на граѓанинот кој кур го боли за политика и дојдено му е преку кур. Дно од опозиција, брука.
Исто, брука е и секој закоравен позиционер и поддржувач на позицијата кој мисли дека е срам и за потсмев ако опозиционерот штрајкува или протестира.

И шо ќе се постигне со тоа што се шкртаат споменици и портата ?
гуги, гоца, мики ми текна и мијалков џуниор ќе кажат „еееејјј, направија лом овие, дај јас нема да зеам плата сеа, со мои пари ќе го поправиме уништеното“, само што НЕ!

Уништуваш државен имот?
Со МОИ и твои пари ќе:
- се кречи портата
- се купат прозори за канцеларијата на хорхе
- ќе се чисти фонтаната

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Баш тоа и беше поентата. Спинот и спинувањето. Сега некој што наместо вистината повеќе сака да си верува во тоа што сака да си верува е сосем друго. Ете ти на пример не те интересира дали тоа било спин или не. Битно е она што ти си сакал да го слушниш или прочиташ па макар тоа и немало допирна точка со вистината и реалноста. Важно да ти се поклопува со твојот светоглед на нештата.
Никаде немам речено дека медиумите се објективни. Едноставно не постои таков медиум, никаде. Сега некој што се палат како божем некој медиуми се објективни а некој не , тоа е само во нивните глави и тука нема помош. Едноставно толку им делиле. За конкретниот случај што тебе не те интересира сите тие што ги наброја известија крајно регуларно и објективно за разлика од најнезависните и објективните медиуми со Телма на чело и сите соросодини порталчиња без исклучок. Не е некоја мистерија, можеш и сам да провериш колку твојата Телма е објективна. Сега ако ти си избрал дека таа е најобјективна тогаш воопшто не се замарај , ќе се разочараш. Вака ти е подобро, што на баба и е мило тоа и се снило. Само немој другите да ги етикетираш како испрани мозоци пошто по се изгледа и ти си еден од нив само што користеле друг детергент.
Најважно од се ти гледај си ги објективните и независни владини телевизии тие секојдневно го хранат твоето мозоче со вистински информации.
Јас со испраниот мозок ќе продолжам да си гледам national geographic и discovery и одвреме навреме на кајгана, јебига. ;)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110
Помало зло е ВМРО со Грујо и фамилијата во затвор. Или СДСМ Заев, БЦ и остала криминална банда што ја курцаше Македонија пред да дојат лопуживе на власт во затвор. Зашто да не е тоа опција?
Затоа што не е. Кој ќе го спроведи тоа?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.909
Најважно од се ти гледај си ги објективните и независни владини телевизии тие секојдневно го хранат твоето мозоче со вистински информации.
Јас со испраниот мозок ќе продолжам да си гледам national geographic и discovery и одвреме навреме на кајгана, јебига. ;)
Па за гледање national geographic и discovery поприлично си запознаен со ситуацијата и активен на темите посебно со политички предзнак. И јас ги гледам ама немам забележано баш дека до толку информираат што и како се случува тука. Чудна работа. Да не случајно Телма ги има откупено правата па таму ги следиш. Ако е така тоа објаснува многу работи. Битно твоето мозоче да е нахрането со правилни информации без разлика од каде иделе тие.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Експертска, беневолентна, некорумпирана влада, која ќе работи во интерес на сите, особено сиромашните, болните, изнемоштените, ромите и останатите ранливи категории. Минимум 10 години мандат, со можност за продолжување на мандатот до 99 години. Мултикултурна, мултиетничка влада, пола од миннистрите жени, а министер за земјоделие Иснифарис Џемаили.

оваа маестрална сатира ме убеди дека Никола сепак е решението. тој ќе ги победи клетите шипци и клетите американци и клетите грци и клетите педери и клетите муслимани што сакаат да ја растурат Македонија пред да се обедини со Путин и да ја возобнови православната империја на цар Александрос. само прво плацот на водно да го средиме, а миле?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се додека бараме и се тешиме со помало зло, злото кое што ќе го одбереме ќе не ебе анално до смрт а ние ќе викаме „па добро, барем користи лубрикант, некогаш, за разлика од другиве кои не шљиваа на суво“. Сфе на клада, мајку им ебам лоповску!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Океј, ај малку на страна тролање и заебанции. Искрен муабет.

Да, се слагам. Да ти одговорам зошто не е опција - доколку СЈО не беше алатка туку независен орган, ќе ги гонеше и двете страни подеднакво. До сега имаме еднодимензионално дејствување од нивна страна. И како после да не го користат тоа како аргумент про-владини и ВМРО-симпатизери. Кажав претходно, ќе кажам повторно, и ќе повторам илјада пати ако треба - СДС сами си се криви, се упукаа у нога уште пред година ипол, и сите следни потези им се истото. Тоа е абсурдот, ВМРО не мораат ни да прават нешто посебно со таква опозициска стратегија.

Не е владата најлошото нешто. Уопште. Туку тоа што нема солидна трета опција која нема толку керефеки да прави, и не само да собере нивни гласачи (од двете најголеми партии), него да активира и неутрални и вечито-негласачки-тела. Тоа мене знаеш на што ми укажува? Дека народот на големо не гледа потреба за трета опција, ги сака едниве или другиве, или божемно членови на друга партија која е пак во официјална или неофицијална коалиција со власта или со опозицијата. Божемната трета опција како Стојанче, ене каде се прибра, во меѓуножјето на Зајко Канибалко. Која дноќа треба да ја искусиш како битие за таков потег не знам, не сакам да си претпоставувам.

Не само што нема граѓани кои ќе гласаат за трета опција (очигледно со поларизацијава политичка), туку нема ни луѓе кои би граделе кариери како такви политичари репрезенти на една солидна трета опција. И останавме заглавени во Лимбо. Да, од нужда би гласал за ВМРО. Не ги сакам лебаркиве на власт. Доволно стар сум да знам како беше во нивно време, и не сакам репризи. А тие муабети за криминал и корупција треба да се двосмерни, ако некој навистина го заболело ташак за државава, и да не ги заборавиме и двете албански партии кога сме кај тоа. И нека ми посочи некој политичар кој е со долга кариера на власт и е чист како солза, да нема ни казна за пребрзо возење или пешачки поминал улица од погрешна страна. Не постои. Разликата е кој колкав криминал има направено, како дополнение на резимето и какво наследство оставил во текот на своето владеење. За нијасна тука подобро котираат кај мене ВМРО според моја проценка а тоа доста се изостри последниве две години откога ја почна новата стратегија СДС.

Сепак е прогрес направен, за воља на вистината. Од еднопартиски прогресиравме на двопартиски систем. Сега најновиот предизвик ни е дали може да излеземе од двобојноста со повеќе вариетет или ова ни е максимумот. Времето ќе покаже.

Не знам како може да се окарактеризира како срам и брука ако опозиција штрајкува? Абе тие треба да се најмногу на улица а не да чекаат обичниот народ да организира протести и да ги седне во фотеља, матер им ебам неспособно опозиционерско.
Наместо да бидат најгласни, тие се кријат позади грбот на граѓанинот кој кур го боли за политика и дојдено му е преку кур. Дно од опозиција, брука.
Исто, брука е и секој закоравен позиционер и поддржувач на позицијата кој мисли дека е срам и за потсмев ако опозиционерот штрајкува или протестира.
Како? Па лесно! Спасовски не е ебана опозиција. Туку е влада. И треба да се однесува на ист начин, а не како тоа да му е привремена работа па може да ротира помеѓу анти-владина подршка и глава на министерство. Истото и за Ременски и остала "техничка" багра. Се однесуваат како да играат tug of war, и затоа не идеме напред него тапкаме во место. А истово важи и за другине, што чат-пат се појавуваат исто така на контра-протести. За однесувањево на техничариве, не знам дали е нус-појава од тоа што заборавиле како треба некој кој е во власт да се однесува затоа што повеќе од десет години седат на клупа, или едноставно толку им сече - не знам. Една од мистериите на универзумот е како Tемната Eнергија. Веројатно никогаш нема да добиеме одговор.

А опозицијата, слободно нека протестира, само тоа не беше мојот муабет, малку несмасно ми спинуваш (порано боље ти идеше). И протестите ако се они претставници на демократијата, слободата, и човековите права, нити ќе вандализираат се наоколу, нити ќе се закануваат со тегнење на уши, палење на институции, јадење живи луѓе, крвишта, насилства, украински сценарија или посакување на смрт како таа на 8те бранители во Куманово. Дефинитивно не носење на секири. Не сме во викиншко време. Или ова е обид да се вратиме во таа доба? Тогаш е гнасно што статутите кои нивната политичка партија наводно застапува на тој начин е кењано врз нив.

Демократија преку избори. Правото и слободата да гласам за кого сакам не смее една повражаница од политичка партија да ми го скрати. Сакаат демократија, човекови права, и слобода - нека го прекинат циркузот и нека појават присуство на избори. Улична демократија таму во Африка нека тераат.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.104
оваа маестрална сатира ме убеди дека Никола сепак е решението. тој ќе ги победи клетите шипци и клетите американци и клетите грци и клетите педери и клетите муслимани што сакаат да ја растурат Македонија пред да се обедини со Путин и да ја возобнови православната империја на цар Александрос. само прво плацот на водно да го средиме, а миле?
Со тој ум, Миле не само плацот, и тебе ќе те продаде во ропство да го метеш дворот на водно.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ogromen gnev kaj narodot e predizvikan od ova diveenje na idiotive po gradot, opozicijata gubi golem del od neutralnite koi svakjaat za kakvo scenario se raboti i sto e celta na celata ovaa prljava igra i siguren sum deka na 5-ti Juni toa i ke se pokaze na izbori koga VMRO ke dobie najgolem broj na glasovi od site dosegasni izborni ciklusi... Duri za da se dojde do fotelja se stava i bezbednosta na drzavata i nacionalnite interesi vo prasanje. Premierot vo edno intervju go opisa Zaev kako bombas samoubiec koj se stava na edna karta za da dojde na vlast bez poddrska od gragjanite sto e navistina dobar opis za sostojbata vo koja se naogja liderot na SDS.
На 5ти јуни избори велиш, а? Ајде важи :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom