Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Стојанче не да ме разочарал .... Немам зборови. Најкриво ми е пошто за дибекот колку-толку имав некое повисоко мислење. Повисоко од кој било во сегашнава владина структура (да не зборам па за плавава гарда). Очекував со тек на време да премостат разликите, да средат проблемитеи можеби да коалицираат. Е сеа, последново се деси, ама паметниот зел тикви да сади со канибал. Ми треба некој емотикон помеѓу крстење и facepalm во моментов ал га нема.Па тоа е апсурдот на сево ова. Едните ги обвинуваат другите дека се независни се собираат. Ајде од кај ГДОМ знаеме дека се собрани од знаеме каде, но некои типци сакаат да ме убедат дека кај овие другиве исклучиво се слободоумни граѓани. Има еден прилично завиден дел на луѓе навистина кои не ги интересира политика и одат да протестираат бидејќи им е дојдено преку к** од криминалната структура во власта. Ама има уште поголем број протестанти кои маструбираат кога меѓу нив ќе се појави Заев, Бомбона бизнис - Шеќерче и Оливер Спасовски. Многу ми е смешен Стојанче Ангелов, со неговите глупи кажувања дека тие што палат, кршат, и фрлаат камења и бакљи се провокатори пратени од ДПМНЕ. Ја би му препорачал нека се распраша кај Саша Богдановиќ.
Патем кога го спомнав Стојанче, поназад кога листав видов слика на која е жена му на Стојанче во први редови окезена како го поздравува Заев, кој се поздравува со еден дечко во инвалидска количка.
За другово, јасно ми е и мене, јасно им е и на сите други, ама иако обвинуваат дека се оградуваме од партиски боења (јас пробав во неколку наврати, ама и така и така те бутаат во категории, па ете од инат кењам дека сум вмровец сега, будаливе го пијат истото без прашање како утринското кафе, па уште демек и ме тролаат на таа сметка . Тоа што мојов дислајк за опозицискиве партии пораснал експоненцијално споредено со тој за владата, ги тера да ме лепат ко вмровец. Еве, нека е, ќе бидам , очигледно им е интересно.
Важно ете ќе ти посочи "ти го браниш овој и овој, криминалец бил, оној удрил жена хулиган, овие глумат независни а редовни гости кај Миленко се и контра-протестират со флаери на Грујо". За некои работи се во право, не викам не, ама кога ќе се фатат дека ради партиска книшка кењам против СДС онака ми се повраќа. Ме интересира ради која добра причина па они ги заштитуваат другиве, нели, тие кои се чисти како солза од било каков криминал, тие кои шират улична демократија, човечка слобода и права, преку демолирање на се што е изградено и од кои и да се причини, независнине невладини па од што толку се независни во ниеден наврат до сега не се оградиле ко што треба од партиски влијанија, нити да го исшутираат канибалон и негована плава гарда да обелат малку образ, туку со него на чело ко повеќе легитимитет да добиваат.
Го знаеш муабетон за гласај го помалото зло. Колку повеќе трае циркусов, толку Грујо и остали акомплисес изгледаат како се помало зло. Ако историјата бара перфектен пример за авто-деструктивна политика, или доказ за таа една добро позната изрека на Ајнштајн, тоа е СДС in a nutshell. А тоа се гледа и по коментаториве на темава. Мислам види, и на Volk-от му се пуштија , а понеутрален човек кој му е згадено и од двете партии немам сретнано на форумов Тоа е таа лоботомија што им ја вршат уште во младинскине организации оркестрирани и од двете партии, али плавиве ретардоси ја однеле на Шатер Ајленд ниво. И коментров во најголема мера ќе се изигнорира, или ќе се заборави за ден-два, па ќе фрчат партиски етикети, а јас ќе урлам од смеење од другава страна. Just watch.