Ако биде војна...

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
neverojatno...na vakva glupost tolku mnogu gluposti kazani...:) ova retko kade ima...
a be...kucinja koi kasaat...NE LAJAT... :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...................................nitu za IME & DRUGO SVOE.....PREGOVARAAT :)

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Оваа тема ја крадам од Грците бидејќи и тие имаат отворена една слична тема,но како и да е вреди да се преиспитаме.
Значи ако Македонија утре влезе во војна дали би се бореле за неа?
(Оваа тема е само за оние што живеат и се од Македонија,другите нема потреба да гласаат,во спротивно ако гласааат модераторите нека пишат)
Ако биде војна, би требало да има прична (кауза) за која би отишле да се бориме.
Има разлика дали би отишол да се бора, ако македонија репи да нападне и да се брани.
Има разлика ако Македонија заземе страна (погрешна) и ако заземе (вистинска) страна.
Овака тестирање-општо на прашање кое допира до најдлабоките нивоа на патриотизам кај секој човек е помалку несериозно.

Слеп одговор би се тепал само зошто е Мк во прашање е маалско мерење муда по мене.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Кога би знал дека ќе има војна, би набавил продукти во поголема количина како брашно сол шеќер масло бензин нафта лекови.... и би ги продавал за злато или добра валута по многу поскапи цени.
Би станал богат ратен профитер. За да не ме јади совеста, дел од парите ќе искористам за изградба на споменик на паднатите хероји.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Vojnata e mnogu losha , kako be sakate da izginete a uste ne ste ebele ni 3 picinja u zivot e toa ne mi e jasno ???? :uvo: :uvo: :uvo:

Jas bi ova jas bi ona , ne daj boze da ima neso takvo prvi ginat najmladite od svoja raka oti ne znaat ni da zakocat pushkata kamoli da nishanat ... ne e be deca vojna ko na Kanter ubaci zeton nov zivot ... zemete ucete naprajte se coeci naprajte PARI za Makedonija ...pukanje i vojna e FINAL SOLUTION koga nema drugo chare aman :smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ako bide vojna ke se ispotepame nekoi 4 godini preku sila i posle aj ne se vazi pak prijateli, abe da se umni lugevo, da recat abe zaebi toa nie vie gleaj da si covek, ama oni zapnale zname, ime, nacija, vera...gluposti za koi ginat onie koi ne mu se potrebni na opstestvoto.

Член од
4 септември 2008
Мислења
95
Поени од реакции
3
ako bide vojna ke se ispotepame nekoi 4 godini preku sila i posle aj ne se vazi pak prijateli, abe da se umni lugevo, da recat abe zaebi toa nie vie gleaj da si covek, ama oni zapnale zname, ime, nacija, vera...gluposti za koi ginat onie koi ne mu se potrebni na opstestvoto.
4 години, ма какви црни 4 години зар ти навистина мислиш дека ние како држава можеме на некој да му се спротивставувам 4 години, ма нема шанси 1 можеби преку сила 2 години, а од друга страна ова не е 2001 година, после се мислам дека и расположението за облекување униформа и земање пушка во рака е променето...не знам дали уште на било кого му дошло до војување после "fucking" 2001, да се гине заради нечии лични и партиски интереси е голема глупост, смешни се постовите на дечките кој што би правел кога би било војна, јас ќе направам ова ќе направам она...:tapp::tapp::tapp:... овде ќе завршам и подобро е така

Член од
4 септември 2008
Мислења
95
Поени од реакции
3
Па нормално дека е така, не знам која генерација си, но би ги запрашал сите оние помлади како ќе се чувствуваа да ја имаа среќата на нашите генерации 70 - 73, да го поминеа кошмарот на еден Вуковар, Борово Село, Книнска Краина, па потоа и нашата 2001 (мада во споредба со Хрватска 2001 беше п***** дим)...незнам дали би размислувале на начинот на кој што размислуваат денес:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Малце е смешно и неблагодарно да се цепаме вака со зборови дека би колеле, гинеле и сл. за Македонија.
Било која доблест или дело кое се повторува на ваков тривијален начин, станува банално.

Јас знам што ќе правам итекако.
А, знам и дека најнормална реакција е, кога некој ти гази врз достоинството, да станеш и да се одбраниш. Без разлика каков ќе биде исходот.
Се друго е кукавичлук и лично понижување.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Сигурно дека темава е отворена како хипотетичко прашање .Посакувам да никогаш не се случи војна во МК и да не мора никој да го даде својот живот.Сепак мора да кажам дека сум горд на сите оние кои гласале за првата опција ,а ми се гади и повраќа од останатите безкичмењаци.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
ne ginete za makedonija go zabole nekoj za tebe, ginete osto nemate drugo care pa aj koj ne mozel da ja zduvne ajde bidi gord da umres za makedonija, a ustvari bogatite ne gi esapat za luge siromasite.
Кого треба да го заболува и за кого? Не вртете и философирајте прашањето е јасно.... ако би имало војна дали би се борел за Македонија а со тоа нели свесно ја прифаќаш можноста и да загинеш.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
abe zatoa ne zborete, na delo se poznavaat junacite.
Bas taka , da ne bide posle ko u 2001 aman zaman sokrij me idat ovie od sabajle da me soberat... a posle op kaj vujkoto u Grcka dur ne pomine guzva ...i posle oppp zemi si Bugarski pasos...i posle oppp butni se u partija i staj se da klatish vrata a tri grama mozok nemash...i oppp posle dojdi na forumi i izigravaj kurac i pol ...ja dushata ke ja dadam za Makedonija ...zimi kurot

E mene vidis gorazd od takvi ne da mi se gadi nego ne znam ...a gi ima ima i posteni ama na niv se vide sto spomenice im se izgradi kolku edno stolche pokraj patot

Od takvi patrioti mi pukna i film i kurac i sve ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom