Ако биде војна, би требало да има прична (кауза) за која би отишле да се бориме.Оваа тема ја крадам од Грците бидејќи и тие имаат отворена една слична тема,но како и да е вреди да се преиспитаме.
Значи ако Македонија утре влезе во војна дали би се бореле за неа?
(Оваа тема е само за оние што живеат и се од Македонија,другите нема потреба да гласаат,во спротивно ако гласааат модераторите нека пишат)
4 години, ма какви црни 4 години зар ти навистина мислиш дека ние како држава можеме на некој да му се спротивставувам 4 години, ма нема шанси 1 можеби преку сила 2 години, а од друга страна ова не е 2001 година, после се мислам дека и расположението за облекување униформа и земање пушка во рака е променето...не знам дали уште на било кого му дошло до војување после "fucking" 2001, да се гине заради нечии лични и партиски интереси е голема глупост, смешни се постовите на дечките кој што би правел кога би било војна, јас ќе направам ова ќе направам она...... овде ќе завршам и подобро е такаako bide vojna ke se ispotepame nekoi 4 godini preku sila i posle aj ne se vazi pak prijateli, abe da se umni lugevo, da recat abe zaebi toa nie vie gleaj da si covek, ama oni zapnale zname, ime, nacija, vera...gluposti za koi ginat onie koi ne mu se potrebni na opstestvoto.
Па нормално дека е така, не знам која генерација си, но би ги запрашал сите оние помлади како ќе се чувствуваа да ја имаа среќата на нашите генерации 70 - 73, да го поминеа кошмарот на еден Вуковар, Борово Село, Книнска Краина, па потоа и нашата 2001 (мада во споредба со Хрватска 2001 беше п***** дим)...незнам дали би размислувале на начинот на кој што размислуваат денес:smir:taka e.
Кого треба да го заболува и за кого? Не вртете и философирајте прашањето е јасно.... ако би имало војна дали би се борел за Македонија а со тоа нели свесно ја прифаќаш можноста и да загинеш.ne ginete za makedonija go zabole nekoj za tebe, ginete osto nemate drugo care pa aj koj ne mozel da ja zduvne ajde bidi gord da umres za makedonija, a ustvari bogatite ne gi esapat za luge siromasite.
Bas taka , da ne bide posle ko u 2001 aman zaman sokrij me idat ovie od sabajle da me soberat... a posle op kaj vujkoto u Grcka dur ne pomine guzva ...i posle oppp zemi si Bugarski pasos...i posle oppp butni se u partija i staj se da klatish vrata a tri grama mozok nemash...i oppp posle dojdi na forumi i izigravaj kurac i pol ...ja dushata ke ja dadam za Makedonija ...zimi kurotabe zatoa ne zborete, na delo se poznavaat junacite.