i ljubovta nemozes da ja vidis pa znaes deka postoi,
ako bog se pokaze na lugeto site ke veruvaat
treba samo da gi sledime znacite do spasenieto
:salut:
Ти си научила, си проучила? Што си применила?Nauci , prouci , primeni , pa posle zboruvaj ....
Злото и страдањата се дело на лошите ангели, не на Бог. За да не постои злото на нас луѓето останува не на Бог. Тој ни го покажал патот кон исчистување на срцето, преку искрена вера.ako bog postoese ke nema se zlo i stradanja.a ke nemase ni vera vo bogovi.
Брат уште веруваш во бајки за мали деца?Бог е совршен и се што Он створи, беше совршено. Арно ама, лукавиот ги насанка нашите прародители, кои само поради еден грев, ја нарушија Вселенската хармонија па нам денес нми се чини дека ништо не е совршено. Но да видиме што самиот Христос ни вели:„...но бидете совршени, како што е совршен вашиот Отец небесен....„.(Матеј, 5.48)
Бог е совршен и се што Он створи, беше совршено. Арно ама, лукавиот ги насанка нашите прародители, кои само поради еден грев, ја нарушија Вселенската хармонија па нам денес нми се чини дека ништо не е совршено. Но да видиме што самиот Христос ни вели:„...но бидете совршени, како што е совршен вашиот Отец небесен....„.(Матеј, 5.48)
Верата во Бог не е за да го спречи злото, но за да ни даде храброст да поминеме низ него.kakov e toj bog koj dopusta zlo a moze da go spreci??????????????
Bravo za ova...Верата во Бог не е за да го спречи злото, но за да ни даде храброст да поминеме низ него.