Iskreno, ne znam dali postoi Bog ili ne. Jas ne veruvam deka postoi, a od den za den se pomalku pomalku veruvam.
Procitav postovi kade sto eve velat deka poplavi, zemjotresi ova ona, seto toa e od prirodata, tetonski pomestuvanja i tie raboti, da ne navleguvam da objasnuvam sega.
Zloto kako zlo e relativna rabota. Kako? Ona sto za mene e dobro, mozebi toa za tebe e loso, me sfakjas? Znaci ne se ogranicuvaj na dobro i zlo, zasto, spored mene, kako i spored drugi, losoto, odnosno zloto, dogja od samite nas. Nie vo celina, kako opstestvo, kako lugje, ne zboruvam samo za Makedonija, tuku i cel svet, sme vinovni sto ima vojni. Toa poteknuva od alcnosta vo nas. I jas sum se prasuval zosto se slucile nekoi raboti, pa ponekogas, koga ke sfatam deka nema odgovor, se pomiruvam so faktot deka se slucile zasto taka trebalo. Ako malku razmislis, relativno gledano, kako na dobroto i zloto, se sto se slucuva e za da se postigne nekoj vid na balans, ona sto vo prirodnite nauki i vo religijata (koja denes e premnogu zloupotrebena) se vika ekvilibrium (od latinski equilibrium = balans.)
I iskreno, zalam za majka ti. I jas imam izgubeno bliska licnost, sto si ja sakav, da ne preteram, kolku sto ja sakam majka mi, pa znam kako ti e. I jas togas se prasuvav "ZOSTO???". Na krajot na kraistata, Life Goes On.. Znam deka ne e lesno, ama moras da se pomiris so faktot deka nie, obicnite smrtnici nikogas nema da ja doznaeme tajnata na svetot, so sto ke si ja otkrieme pricinata za site slucuvanja.
Pozdrav