L
Löwe
Гостин
Ќе ги имаш до 20та макс и ќе исчезнат сами не се секирај. Исто така, ако се бричиш редовно, батали тоа. Остај малце брада и бричисе со машинка. Тоа е честа причина за појава на иритации и акни. Не се секирај ќе ги снема, истиот бев.Имам 18 години, акните ги имам од 13, у делот од државата кај што живеам нема дерматолог а на кој не сум бил, прво бев во државна болница, еуцерин цела терапија (гел за чистење и уште 3 4 други + апчиња дражеи се окулу 5000ден ама се надевав ќе поминат + во неделата еднаш на дезинфекција во болница) ги користев лековите 6 7 месеци, резултати никакви, одев по 300 приватни доктори сите некакви помади ми даваат, користев дури и разреден алкохол ама не поминуваат, слушав совет од паталци како мене, не јадев мрсно, избегнував газирано, се намалат после некое време пак, лани често одев на базен лето пливањето ми е хоби, но кога се вракав лицето 3 дена ми е црвено, од истата причина престанав на одмор да одам ако ме фати сонце лицето ми е како у пожар да сум влегол, се откажав и од тоа. Последен пат бев пред 5 месеци во Штипската болница, ми даде повеќе масти, додуша бев предмет на испитување дојдоа студентки со лупи ги гледаа, исто третманот окулу 4000ден сега не од eucerin туку од La Roche, фајде никакво, пред 2 месеци ги фрлив, имав и сируп како додаток во исхрана. И тоа е се овие 5 години се мачам со акниве, па да предложете уште некој лек/доктор, слушав помагало ласерски третман ама ми е страв повеќе би одел на лекови, масти се сум пробал ми даваа зелени чајови па мајка ми правеше мешавина од мед зелен чај.. Ако има некој паталец да ми каже како се спасил