Акните - повеќе од тинејџерски проблем

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Кои се тие несакани ефекти?
Еректилна дисфункција?
Како знаеш дека ќе му се јават, и кога ќе му се јават?
Ако не се лажам, дечкото рече дека со години користел, и досега му се немаат појавено, ваљда.
Но сепак, ти некако си сигурен дека потребни се уште неколку години да го користи, па тек тогаш да му се појават несаканите ефекти.
Како го знаеш ова?
Јас знам, не знаеш.
Едноставно си понесен од фактот што хејташ медицина/доктор/апчиња кои не се суплементи/антибиотици и слично, и пробуваш да ги натераш луѓето да се оправаат само по „природен пат“.
Јас користи исто 3 терапии. Со правилно користење на шемата и испитување на крвта на две недели, сега за сега, после добри 6 години сум благодарен.

Шо би рекле се е до психата :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Кои се тие несакани ефекти?
Еректилна дисфункција?
Како знаеш дека ќе му се јават, и кога ќе му се јават?
Ако не се лажам, дечкото рече дека со години користел, и досега му се немаат појавено, ваљда.
Но сепак, ти некако си сигурен дека потребни се уште неколку години да го користи, па тек тогаш да му се појават несаканите ефекти.
Како го знаеш ова?
Јас знам, не знаеш.
Едноставно си понесен од фактот што хејташ медицина/доктор/апчиња кои не се суплементи/антибиотици и слично, и пробуваш да ги натераш луѓето да се оправаат само по „природен пат“.
Eдноставно сум читал еден тон за овие работи, и знам луѓе како плачеле - сум наебал и лично од други креми што се "нормални" во медицината. Понесен сум од искуство во кое работите кои ги набројав, се поефикасни од медикаменти без сајд ефекти, а ти како хипокрит кој исто така имаш пробано и се увери во ефектот, треба најмалце да збориш.
Шо би рекле се е до психата :D
Дада. Секако.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Eдноставно сум читал еден тон за овие работи, и знам луѓе како плачеле - сум наебал и лично од други креми што се "нормални" во медицината. Понесен сум од искуство во кое работите кои ги набројав, се поефикасни од медикаменти без сајд ефекти, а ти како хипокрит кој исто така имаш пробано и се увери во ефектот, треба најмалце да збориш.
Па што ако си читал ти кога ете ти ги тука примери во живо?
Роакутанот не е баш „нормален“.
@shutrak неколку пати ти има објаснето дека не треба да се водиш по тоа но никако да разбереш...
Како сум јас хипокрит?
Јас никогаш не сум користел роакутани и слични чуда, имаше еден период кога користев Витамин А и бев со средена исхрана и имав некое средно подобрување.
Ова не ме прави хипокрит.

MS-13

007
Член од
12 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
43
Луѓе значи вакаа... Човекот кога влага во пубертет се зболемува лачењето на масти во телото... Тинејџерот што има појака крв има и акни... Тие масти што се лачат преку порите на лицето телото ги отфрла.. Од јаката крв, од нехигиена и од бактерии на лицето се создава црнката... Црнката си се оформува во пората и станува "црна" односно таја се суши... Таја ја блокира пората и мастите неможат да излезат од телото... Така местото се воспалува и пробува да ги исфрли мастите односно се формира акната... Јас имав акни имам и сеуште ама 75% ми изчезнаја... Оставете ја медицината на страна, оставете ги бајачките, оставете ги луѓето што кажуваат демек имаше едно дете зеде ова и она и му изчезнаја, значи тоа не е возможно... Мастите се формираат од недобра храна, недобри пијалоци и шеќер... Фрлете се на здрава храна на домашно јадење(манџа, овошје, зеленчук, салати некои, млечни производи, или станете веган) , изфрлете ги од вашиот живот: сувомеснатите производи, масните меса, брзата храна, соковите (густ, газиран), никако не помислувајте на благо и чоколада, можете кафе да пиете ама без шеќер, ќечап и мајонез истотака не треба .. Многу подобро ќе биде ако трчате оти со тоа телото ги гори и ги исфрла мастите преку потта.. Гледам погоре некои луѓе не веруваа на некој што имаше напишано за акните... Е сеа ако не верувате, пробајте да го средите јадењето и за еден месец ке имате промени дури и вие самите нема да си поверувате, а со јадењето и телото можете да го средите односно ќе стане поцврсто и поактивно, ако некој има што праи некои вежби: фитнесс, бодибилдинг, естетски бодибилдинг или калистеникс.. телото за побрзо време ќе му се оцрта ќе добие убавина и добра линија.. Со акните ве чека голема борба а за да победиш треба да се надеваш да бидеш позитивен и полн со оптимизам... Ако некој ве навреди демек ваков си таков си акни имаш не му обрнувајте внимание игнорирајте го, знам дека и во љубовта е многу тешко (оти можно е да јадиш корпи) и во тоа не губете надеж верувајте дека сее ке биди, и јас сум бил уништен дека ми мавнала корпа таа што сум ја свиѓал али јбг ни прва ни последна... Средете го стресот оти можно е од голем стрес да излезат акни... Завртајте си цел во животот и со многу надеж, многу верување ќе успеете... Никако не паѓајте во депресија а ако веќе дојде до тоа само не мислете на тоа и само ќе помини... Стрпете се некоја година да помини пубертетот и лицето ќе ви бидее џаам чисто, а со тоа што ви го кажав погоре само ќе му помогнете на телото да стигне до целта ќе се избори и ќе победи... Бидете истрајни, верувајте и ќе успеете..

Sent from my F3311 using Tapatalk

Член од
9 август 2014
Мислења
512
Поени од реакции
1.713
Роакутан крема за топикална употреба се наоѓа кај нас?

Член од
21 декември 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Колку пари се роакутан и јасмин таблетките дали знаете?

Член од
6 мај 2017
Мислења
6
Поени од реакции
0
За проблеми со акни од лично искуство препорачувам Проакне крем, незнам дали некој друг има користено. Нормално дека нема да помогне доколку се работи за конглобата, но пубертетлии со изразени подбелени акни ги решава за 1-1.5 недела.
https://www.facebook.com/ApimellDrBacheff/photos/a.183311035181703.1073741830.156674397845367/889798617866271/?type=3&theater

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
Дечки, имам 24 години. Имам акни, на едниот образ не ми се толку изразени, а на другиот ми се грозни (слика). 20180510_225328.jpg 20180510_225245.jpg
Бев кај Николина и ми препиша далацин за акни и биодерма за изложеност на сонце и да одам за 2-3 недели. Сега читам по форуми дека истава терапија на сите ја давала?!? Има некој искуство со докторкава?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Дечки, имам 24 години. Имам акни, на едниот образ не ми се толку изразени, а на другиот ми се грозни (слика). Прегледај го приврзокот 190476 Прегледај го приврзокот 190477
Бев кај Николина и ми препиша далацин за акни и биодерма за изложеност на сонце и да одам за 2-3 недели. Сега читам по форуми дека истава терапија на сите ја давала?!? Има некој искуство со докторкава?
Најди некоја докторка која прави третмани со овошни киселини помагаат 1000000000000%. Мачкај се со хлорамфеникол.
Навечер пред спиење обавезно миј го лицето, https://int.eucerin.com/products/dermo-pure/cleanser
јас овај го користам 800 и нешто денари е
и за крем https://int.eucerin.com/products/dermo-pure/adjunctive-soothing-cream земи го овај и тој е тука околу 800 ден ама вреди.[DOUBLEPOST=1526045955][/DOUBLEPOST]
Најди некоја докторка која прави третмани со овошни киселини помагаат 1000000000000%. Мачкај се со хлорамфеникол.
Навечер пред спиење обавезно миј го лицето, https://int.eucerin.com/products/dermo-pure/cleanser
јас овај го користам 800 и нешто денари е
и за крем https://int.eucerin.com/products/dermo-pure/adjunctive-soothing-cream земи го овај и тој е тука околу 800 ден ама вреди.
Пиши ми пп.
И гледај да пиеш помалку млеко а повеќе вода

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Луѓе значи вакаа... Човекот кога влага во пубертет се зболемува лачењето на масти во телото... Тинејџерот што има појака крв има и акни... Тие масти што се лачат преку порите на лицето телото ги отфрла.. Од јаката крв, од нехигиена и од бактерии на лицето се создава црнката... Црнката си се оформува во пората и станува "црна" односно таја се суши... Таја ја блокира пората и мастите неможат да излезат од телото... Така местото се воспалува и пробува да ги исфрли мастите односно се формира акната... Јас имав акни имам и сеуште ама 75% ми изчезнаја... Оставете ја медицината на страна, оставете ги бајачките, оставете ги луѓето што кажуваат демек имаше едно дете зеде ова и она и му изчезнаја, значи тоа не е возможно... Мастите се формираат од недобра храна, недобри пијалоци и шеќер... Фрлете се на здрава храна на домашно јадење(манџа, овошје, зеленчук, салати некои, млечни производи, или станете веган) , изфрлете ги од вашиот живот: сувомеснатите производи, масните меса, брзата храна, соковите (густ, газиран), никако не помислувајте на благо и чоколада, можете кафе да пиете ама без шеќер, ќечап и мајонез истотака не треба .. Многу подобро ќе биде ако трчате оти со тоа телото ги гори и ги исфрла мастите преку потта.. Гледам погоре некои луѓе не веруваа на некој што имаше напишано за акните... Е сеа ако не верувате, пробајте да го средите јадењето и за еден месец ке имате промени дури и вие самите нема да си поверувате, а со јадењето и телото можете да го средите односно ќе стане поцврсто и поактивно, ако некој има што праи некои вежби: фитнесс, бодибилдинг, естетски бодибилдинг или калистеникс.. телото за побрзо време ќе му се оцрта ќе добие убавина и добра линија.. Со акните ве чека голема борба а за да победиш треба да се надеваш да бидеш позитивен и полн со оптимизам... Ако некој ве навреди демек ваков си таков си акни имаш не му обрнувајте внимание игнорирајте го, знам дека и во љубовта е многу тешко (оти можно е да јадиш корпи) и во тоа не губете надеж верувајте дека сее ке биди, и јас сум бил уништен дека ми мавнала корпа таа што сум ја свиѓал али јбг ни прва ни последна... Средете го стресот оти можно е од голем стрес да излезат акни... Завртајте си цел во животот и со многу надеж, многу верување ќе успеете... Никако не паѓајте во депресија а ако веќе дојде до тоа само не мислете на тоа и само ќе помини... Стрпете се некоја година да помини пубертетот и лицето ќе ви бидее џаам чисто, а со тоа што ви го кажав погоре само ќе му помогнете на телото да стигне до целта ќе се избори и ќе победи... Бидете истрајни, верувајте и ќе успеете..

Sent from my F3311 using Tapatalk
Јас не пазам на исхрана и пијалоци и ги земам сите тие работи за кои викаат дека прават проблем, а кај мене досега се немаат појавено и имам чисто и нежно лице. Не дека претерано ги употребувам, ама пак не ги избегнувам.

Три пати во денот миење поради насобрани нечистотии, порано користев течен сапун од нивеа, а сега од невен и двапати во неделата ставам зелена глина измешана со мед и сок лимон, вода или зелен чај.

Член од
13 октомври 2014
Мислења
57
Поени од реакции
7
Три пати да се миеш? У рудник да не работиш?
Nightshift, da si pripazis na ishrana, akko ti se pojavuvaat na obrazite, mene mi lici deka nekoja hrana ne ja podnesuvas

Attachments

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Каде и да работиш и да седиш дома цел ден пак сабајле и навечер е задолжително, а јас се мијам и попладне. Така сум научен.
Ако немаш проблем не значи дека не треба да одржуваш хигиена.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Член од
13 октомври 2014
Мислења
57
Поени од реакции
7
Хигиената не е спорна, треба да се одржува, али три пати дневно миење на кожата со средства само штета може да се направи. Ако е со вода, ок. Кожата природно си формира заштитен слој и средствата само го разоруваат. Зборам прекумерно. Ако има премногу маснотии, пак укажува дека од внатре треба чистење, и пак на крај доаѓаме до исхраната.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
84
Поени од реакции
26
Дечки, имам 24 години. Имам акни, на едниот образ не ми се толку изразени, а на другиот ми се грозни (слика). Прегледај го приврзокот 190476 Прегледај го приврзокот 190477
akni.jpg

Пробај со ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom