Петра П.
насмевка
- Член од
- 16 јануари 2008
- Мислења
- 2.724
- Поени од реакции
- 6.297
Ја сфатив дека лимонче ми помага премногу. Посериозни проблеми не сум имала.. иако дури бев во пубертет ми се појавуваа акни во таа Т зоната, ама никогаш толку долго не се задржуваа за да ги сметам за проблем. Туку мене ми беше муабетов за лимонот. Уште тогаш неколку пати имав пробано..и сега веќе редовно практикувам си го премачкувам лицето со лимонов сок а таму каде што ќе подизлезе нешто таму пак ставам и тркало лимон.. да постои пола саат. И помага. Лицето никогаш не ми е ни мрсно, ни суво, а овие ко демек акни се засушуваат и побрзо ги снемува.
Ама сфатив дека има врска и исхраната. Јас не јадам претерано мрсна храна.. не оти нешто пазам, туку ете така не ми прај ќеф.. и гледам дека секогаш кога ќе се „почестам“ одма промени на кожата чуствувам, односно одма некои мали брда ми излегуваат околу устата, носето. Значи и на тоа треба да се пази. И без нервози ви се молам!!!
Ама сфатив дека има врска и исхраната. Јас не јадам претерано мрсна храна.. не оти нешто пазам, туку ете така не ми прај ќеф.. и гледам дека секогаш кога ќе се „почестам“ одма промени на кожата чуствувам, односно одма некои мали брда ми излегуваат околу устата, носето. Значи и на тоа треба да се пази. И без нервози ви се молам!!!