Авто огласи (интересни возила за продажба)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
:icon_lol: Ајде, добро е, твоето Рио е појако.

Инаку, за Леонов ми е чудно што не е наведено дека доаѓа со ESC (тоа ги опфаќа и сите оние кратенки кои веројатно и не знаеш што значат), туку само ABS+TSC, бидејќи 1.4 ТСИ и не можеш (според проспектот на Сеат) да го земеш без сериски вграден ESC... но, можеби 2009-та нуделе и такви “осиромашени“ верзии.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Добро бе...темата е за ОГЛАСИ, а не за споредба на КИА и СЕАТ.
Бај д веј, СЕАТ у секој случај, ако ме прашувате мене.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
:icon_lol: Ајде, добро е, твоето Рио е појако.

Инаку, за Леонов ми е чудно што не е наведено дека доаѓа со ESC (тоа ги опфаќа и сите оние кратенки кои веројатно и не знаеш што значат), туку само ABS+TSC, бидејќи 1.4 ТСИ и не можеш (според проспектот на Сеат) да го земеш без сериски вграден ESC... но, можеби 2009-та нуделе и такви “осиромашени“ верзии.
знам што значат,не се секирај,,,и другпат види со што го давале и како го давале,да небиде после на празно зборење;)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
знам што значат,не се секирај,,,и другпат види со што го давале и како го давале,да небиде после на празно зборење;)
Кое на празно зборење? Па, дури и да нема ECS (во што се сомневам, но да претпоставиме), нека е само со ABS и TCS - мислиш дека на основа на тоа ќе го сменам мислењето?

Ти прво не знаеш колку брзини ти е менувачот на колата што ја купуваш, ми даваш како аргумент за подобра опременост листа дека колата имала серво-волан, или, што знам, помошно тркало и такви слични глупости - и јас треба да ти верувам дека ги знаеш деталите и функциите на сите безбедносни системи кои колата ги има? И да продолжам со оваа глупа расправа?

Over and out.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Кое на празно зборење? Па, дури и да нема ECS (во што се сомневам, но да претпоставиме), нека е само со ABS и TCS - мислиш дека на основа на тоа ќе го сменам мислењето?

Ти прво не знаеш колку брзини ти е менувачот на колата што ја купуваш, ми даваш како аргумент за подобра опременост листа дека колата имала серво-волан, или, што знам, помошно тркало и такви слични глупости - и јас треба да ти верувам дека ги знаеш деталите и функциите на сите безбедносни системи кои колата ги има? И да продолжам со оваа глупа расправа?

Over and out.
ти глуп си или тренираш ??? Не прочита погоре дека ИМАВ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ !?...и ја па најдов да се расправам со тебе...се гледа колку ти држи муабетот...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ова ГТТ беше пред неколку месеци на реклама5, му бараше 800 евра.
Има плин, (според мене може комотно да си го извади), а чудово има 133 коња на околу 700 кг тежина.Стојат оригиналните бандаши, префарбувано е очигледно, ситници фалат... а тие ситници за ГТТ се скапи... бидејќи е ГТТ а не обична 5-ка.
Но, може да оди и такво.
Култно возилце кое може да се земе за пристојна цена :)
А, верувајте, ако му е се ОК, оди како блесаво.
Инаку, сите ГТТ се 1,4, тоа е оној Клеон мотор кој Рено го вградувал во се и сешто околу 40 години, во кубикажи од околу 900 ццм до 1400 ццм. Вечна машина, минува многу.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ова ГТТ беше пред неколку месеци на реклама5, му бараше 800 евра.
Има плин, (според мене може комотно да си го извади), а чудово има 133 коња на околу 700 кг тежина.Стојат оригиналните бандаши, префарбувано е очигледно, ситници фалат... а тие ситници за ГТТ се скапи... бидејќи е ГТТ а не обична 5-ка.
Но, може да оди и такво.
Култно возилце кое може да се земе за пристојна цена :)
А, верувајте, ако му е се ОК, оди како блесаво.
Инаку, сите ГТТ се 1,4, тоа е оној Клеон мотор кој Рено го вградувал во се и сешто околу 40 години, во кубикажи од околу 900 ццм до 1400 ццм. Вечна машина, минува многу.
Bogami na tolku mala kilaza tolku konja od 1.4 masinka so turbo stvarno e blesavo, ne sum vozel ama pretpostavuvam deka e zverce :)
sto mu fali rece? za 800 da mu izbrois raka ke ti baci
i zas vikas ne treba plin?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Bogami na tolku mala kilaza tolku konja od 1.4 masinka so turbo stvarno e blesavo, ne sum vozel ama pretpostavuvam deka e zverce :)
sto mu fali rece? za 800 da mu izbrois raka ke ti baci
i zas vikas ne treba plin?
Такво ГТТ возев во неколку наврати пред едно 10-12 години. Тоа навистина ОДИ!!! И тоа беше не баш одржувано...сега е најверојатно реинкарнирано во некаква ограда, конзерва или сл...
Но, баш од тоа Турбо 5-те ми станаа симпатични, и денес, по игра на случајот имам една дома, но, за жал е најобичен Кампус, не е ГТТ :)
Му фалат ситници како на пр. оригиналните налепници ГТТ кои одат на задните крила и вратите. По ибеј и сл. ги има за 100-на евра. Му фали поштено фарбање и средување на лимаријата. RENAULT GT Turbo натписот во црвена боја кој стои на левата страна на пластиката на 3-та врата му фали. И нему цената му е околу 30-40 евра. Може да се најде некаде и поефтино, ОК...
Прилично сум сигурен дека има оштетно и делови од внатрешноста како што се централните дифузери на парното, облоги на врати...
Тука е ситуацијата поедноставна, бидејќи може да се искомбинира нешто од поскапите верзии на 5-ката кои имаат идентична внатрешност како ГТТ, но проблемот е што кај нас најчесто се наоѓаат 5 Кампус, која е основна верзија, со сосем различна внатрешност...
Се на се, добра прилика за класично ѕверилниче.
А зошто не плин? Затоа што ова едноставно МОРА да оди на бензин. Ова не е кола за економија. Ова е за тркање по патиштата.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
ford capri 2600 m3 v6 motor 155 ks
malce poveke utnal so metrive kubni ama oprosteno mu e :D
i nemozam da gi sfatam lugevo kako moze da stavat vakvi sliki, bogznae koga slikani, pa preslikuvani od fotografii bozeee ... ili so ima koli slikani navecer, ili od balkon ja slikal ... aj od google earth da stavi barem :pos:
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=286589

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

JeepMkd

Scratch model builder
Член од