Авто новости

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
како можете да го гледате ова америчко срање од саут парк...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
муабетот со мењачот и прва втора ми е без везе...

посовремените автоматици на пример, мераат отпор при тргање и ниво на педала... кај мене вовлото е автоматик и на рамен терен, ако сум сам во кола, со благо притискање на педалата тргнаува во втора... ако го грмнам нагло на педала трга со прва, или ако сме повеке луѓе исто така трга со прва... на угорница на пример и сам да сум одма трга со прва... на удолница и товарен, трга со втора... значи не за џабе некој тоа го направил така да работи... си го искомплицирал животот и на себе и на барем 45 инжинери со идеата да има контролирано мерење на отпор па компјутерот да одлучи со која брзина да тргне...

понатака, и цитроените постари прва брзина им беше доле лево, а втоа горе...

сакам да кажам, дека НЕМА СТАНДАРД за тоа кој како ке го реши преносот, туку е баш кој како сака, така ке направи... а на купувачот ако не му се свига, може да си отиде и да си купи друга кола...

Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Заинтересиран сум за овој модел на Hyundai, кое е вашето мислење дали вреди за цена од 20,000€ и која е вашата препорака за најдобар избор на кредит/лизинг за овој износ?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
T

The Blob

Гостин
Интересно возилце, ама некако солена ми е цената. И колку шо можев да прочитам пред некој месец ко излезе на МК пазар, со 3 патнички врати е (плус една нели багажникот назад). Односно ако сфатив добро, од левата страна има две патнички, од десната само една... или обратно. Во секој случај не ми се бендисува таков концепт на различен број на врати :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Убаво количе и спортско само ценава е малку соленка, јас би ти препорачал нешто слично и поефтино Renault Megane Coupe.

http://www.renault.mk/novi-vozila/patnicki-vozila/megane/megane-coupe/galerija/
Подобар и поефтин. Не ми се јасни Хјундаи со ценава за Велостерот, дури и ако доаѓа комплет со навигација и панорамски кров (со доплата за овие опции Меганот е пак поефтин, и тоа 1.4 Тце моделот).

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Hyundai станаа многу јак и квалитетен производител кој нуди многу за парите кои ги даваш, јас не би се двоумел за нова кола, кога би имал услови дефинитивно би возел Hyundai, но најверојатно изборот би ми паднал на Elantra или ix35

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Jaка кола,ама ова со вративе некако ми е смешно...:)

Член од
19 декември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
34
Astra GTC за истите пари со 1,4 турбо моторот, многу поеластичен а и поекономичен од овој 1.6, исто многу опрема а со Опел и секогаш можеш да фатиш некој попуст. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom