Автомобил од околу 5000 евра на старо

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Зашто дизелите би биле повозени ... мојата корса 1.7 дизел од 2000 година има поминато 53.000 километри :) повеќе е во гаража :)
оти помалку трошат нафтата е поевтина и мислев за во Германија и другите земји оти гледав на мобиле.де бензинците без помалку возени отколку дизелите

а твојата корса изгледа е купена од тука така? и годишно е возена 5300 км значи со нашите плати и скапото гориво затоа имаш толку поминато изгледа а и велиш повеќе ти била во гаража (или си ја чуваш за нова) :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
оти помалку трошат нафтата е поевтина и мислев за во Германија и другите земји оти гледав на мобиле.де бензинците без помалку возени отколку дизелите

а твојата корса изгледа е купена од тука така? и годишно е возена 5300 км значи со нашите плати и скапото гориво затоа имаш толку поминато изгледа а и велиш повеќе ти била во гаража (или си ја чуваш за нова) :)
Ќути колава наша е легенда од тука ја купивме нова ... на мајстор се крстат абе викаат ја возите ли вие :) ... кој и да види вика враќана е километражата :) ... 1.7 обичен дизел а троши 6-7 градска тоа се да речеме околу 400 ден на 100 км што не е многу, уште е со фабрички гуми, не е запалено цигара ... и никогаш веројатно нема да сакаме ја продадеме

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ќути колава наша е легенда од тука ја купивме нова ... на мајстор се крстат абе викаат ја возите ли вие :) ... кој и да види вика враќана е километражата :) ... 1.7 обичен дизел а троши 6-7 градска тоа се да речеме околу 400 ден на 100 км што не е многу, уште е со фабрички гуми, не е запалено цигара ... и никогаш веројатно нема да сакаме ја продадеме
:aplauz:

и да не ја продавате

значи ние Македонците не можиме да возиме по 50 км во денот како од другите земји и да плаќаме по 300-400 евра месечно за гориво

абре епа Македонче

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
од 1999 г дизел pominati km:107500??????????????????????? можи се реални ако е од МК купена оти не пиши дали е увезена а ако е увезена многу тешко да се толку поминати

инаку колата е страшна

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Предницата ми е како со тесла делкана.... погрд дизајн има само новата Тојота Авенсис.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
од 1999 г дизел pominati km:107500??????????????????????? можи се реални ако е од МК купена оти не пиши дали е увезена а ако е увезена многу тешко да се толку поминати

инаку колата е страшна
И двете се од увоз пред некое време донесени ... едната е 2.4 дизел, втората 2.0 бензинец на плин

Предницата ми е како со тесла делкана.... погрд дизајн има само новата Тојота Авенсис.
Тоа да немаат фаца некоја од напред ... а за останатото ? дизелот е подобар или бензинец (на плин) ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тоа да немаат фаца некоја од напред ... а за останатото ? дизелот е подобар или бензинец (на плин) ?
Не сум имал алфа до сега... Најискрено незнам која е подобра опција, и несакам грешно да те наведувам. Знам дека се плачеа од 2.4 литарскиот дизел кој се покажал како доста проблематичен, додека 2.0 бензин = ламја. За деловите, читни во темата за совети ќе видиш. Поскапи се и од французите.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
И двете се од увоз пред некое време донесени ... едната е 2.4 дизел, втората 2.0 бензинец на плин

ама тешко да имаат поминато само 100 000 км да беа од 2005 да речиш,а цените претпоставувам се до регистрација така?

Не сум имал алфа до сега... Најискрено незнам која е подобра опција, и несакам грешно да те наведувам. Знам дека се плачеа од 2.4 литарскиот дизел кој се покажал како доста проблематичен, додека 2.0 бензин = ламја. За деловите, читни во темата за совети ќе видиш. Поскапи се и од французите.
ова значи купи си Фолксваген (поскапи се од Алфа знам) ама деловите се поевтини

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Долго и широко е прашањето. Мислам што очекуваш да ти одговориме. Колку што е паметно толку и глупаво.

Друго дечки до 5000 еур што предлагате? Јас разгледав. Има добри коли ама не супер коли до 5000. Се некако ми се „мижи Асан да ти баам“. А тие што се добри нешто им фали (клима пред се).
Подобро клима да и фали него ли мотор :)))

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Подобро клима да и фали него ли мотор :)))
не би рекол.... подобро на клипови-карики и вентили потрошена одколку да и фали клима...од мој аспект (сам си сервисирам и средувам колите) ТРОДУПЛО поголема заебанција е да вградиш клима одколку да ремонтираш или освежиш мотор... за клима ставање подразбир и растурање на дел од моторот и комплетно демонтирање на шалт таблата.. пасега ти види си... зашто ремонт на кола се прави за 1 дена а клима на такви коли монтажата трае нај малку 2 дена? плус ако се иде на освежување на мотор кошта дупло поевтино одколку вградување на клима... сте прашале колку кошта да се вгради нова клима на ваква кола? ако не ај прашајте во салон за нова кола колкава е разликата помегу ист модел со и без клима, па додадете уште 50%, и ке ја добите цената за НАКНАДНО монтирање на клима...

п.с. алфите се ОГИН за одржување... мислам дека се нај скапи од сите... шлепер е поевтин за одржавање...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ова значи купи си Фолксваген (поскапи се од Алфа знам) ама деловите се поевтини
Не, тоа значи да се спреми психички, пошто еден лагер за тркало кој што за ескордот кошта 750-800 денари, за Алфа е 100 евра.

--- надополнето ---

За вакво мислење за тојотата на коли форумот добив жолт каротн :pos2:
За вкусовите не се дискутира... по нив се плука

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
ама тешко да имаат поминато само 100 000 км да беа од 2005 да речиш,а цените претпоставувам се до регистрација така?
Регистрирани се и двете на мк табли и мислам дека и двете не се од овој увоз туку од пред неколку години ... за километрите сигурно се враќани

Член од
4 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
0
ги враќаат километрите не само во Германија,секаде ги враќаат,јас земав од Австриа Golf III пишува дека има поминато 37.000 :)
Mozebi ima...ama po garazi i parkinzi na vleguvanje i izleguvanje.....pozdrav :helou:

--- надополнето ---

Имам јас информација и ке ти кажам.Можеби е забрането со закон ама ги вракаат километражите скоро сите и тоа на ангро што би кажале ние.Јас живеам во Шведска и до пред 5 години одприлика овде беше одличен бизнис да одиш во Германија купиш кола и ја продадеш овде.Све додека не отиде една новинарска екипа и направи емисија од типот на код со Снежана Лупевска и открија како дури и во автосалоните прават малверзации со сервис книшките и километражите упишани во нив и колите.Од тогаш па наваму германска или било каква странска кола е тешко да продадеш овде па макар и била на пола цена.За разлика од Германија ,во Шведска нема шанси да заебеш некого со километража , или можеш за многу малку тоа да го направиш али не ти вреди многу.Еве зашто.Во Шведска секоја кола кога се регистрира ,резултатот од регистрација излегува компјутерски и прво што пишува се поминатите километри на возилото.Освен тоа има отворен систем на интернет каде што моќеш да си провериш дали колата е продадена ов овде или е увезена од странство и колку газди има сменето.А кога ке ја купиш на самата таканаречена сообракајна го пишува и бројот и името и презимето на сите гази кои ја поседувале колата.Е сега овде колите се малку поскапи од германските ама знаеш што купуваш , коза лаже рог не лаже :wink:

Еве ви линк за цени и да знаете дека овде имате и коли кои се и 95 та година и со еко3 стандард
http://www.blocket.se/goteborg?q=&cg=1020&w=3&st=s&ps=&pe=&mys=&mye=&ms=&me=&cxpf=&cxpt=&gb=&fu=&cxdw=&cxc2=&ca=15&l=0&md=th
Imam edno prasanje vo vrska so ova GORAZDS. Gi vidov kolite i definitivno vredi da se napravi izbor za soliden avtomobil dokolku nekoj saka da vozi dobra polovna kola. Me interesirase kako e so VAT dali se vraka danokot ili dali ovie ceni se so vklucen VAT ili kako odi toa. I dali imas informacija kako se so cenkanje avto dilerite dali moze da se spusti na cena (najverojatno moze) ama kako i kolku odprilika i isto me interesira dali moze nekoj da mi ja donese kolata dokolku odberam nesto i dali ima nekoja ili nekakva garancija od toj sto ja nosi ili prodava kolata dokolku e diler. Ova go prasuvam seto posto ne znam kako se rabotite vo svedska a znam deka e zemja koja sto ima zakoni i funkcioniraat istite. Samo razmisluvav vo taa nasoka, pa ako imas informacii bi ti bil blagodaren da gi podelis so site. Pozdrav.

Kajgana Shop

На врв Bottom