- Член од
- 19 јуни 2009
- Мислења
- 156
- Поени од реакции
- 53
никој во моментот ништо не може да каже, турските Евреи се во конфликт со оние во Израел.Што значи болдираноот збор?
кренали во воздух
Дали сметате дека експлозијата е дело на Турци?

никој во моментот ништо не може да каже, турските Евреи се во конфликт со оние во Израел.Што значи болдираноот збор?
кренали во воздух
Тоа во болд е кренат во воздохот.Што значи болдираноот збор?
Ова е точно, но ете ние кои знаеме како е, најнезрело и дефектно би постапиле доколку ја повториме нивната грешка.кога имаше протест кај нас за „монитрани случаеви“ од страна на албанците бугарите ни праќаа тв екипи и ни фаќаа сеир... да не кажам си играа курот со нас... епа драги мои еве ви ги и кај вас истите проблеми.. не ви се на врата туку веќе дома ви стигнаа. повелете снајдете се а сега ние ке фаќаме сеир....
Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни. Поверуваj ми БГ знае многу добро што е терористички акт, па и сериja от такви.кога имаше протест кај нас за „монитрани случаеви“ од страна на албанците бугарите ни праќаа тв екипи и ни фаќаа сеир... да не кажам си играа курот со нас... епа драги мои еве ви ги и кај вас истите проблеми.. не ви се на врата туку веќе дома ви стигнаа. повелете снајдете се а сега ние ке фаќаме сеир....
Ништо заедничко?Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни.
не е насочен кон нив ама ви с случува кај вас во двор.. што правиме ако во автобусот имаше и бугари? муабетот ми е дека убијците ви играа у комшии вие се смеевте - сега ви играат и дома ама не е смешна ситуацијата нели?На многу места е имало, на аjродрома во Варна, на железничката станица во Пловдив, во воз, во курортот Св. Константин и Елена, имало е проби за отраване на водите во пловдивско со отрова, взривена беше црква во село Бенковски и многу други.
Относно терористичките акти во БГ, имало е уште во почетокот на XX век и тоа не е нешто ново, но винаги терористите са били казнувани наjтежко (смрт).
--- надополнето: 18 јули 2012 во 18:30 ---
Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни. Поверуваj ми БГ знае многу добро што е терористички акт, па и сериja от такви.
во кој свет живееш ти?Кај нас јас уште не верувам дека се работи за убиство од радикални исламисти.
Тие си имат други цели како оваа во Бургас на пример.
Не. Не е можно убивање деца на Велигден да има екстремно исламистичка позадина.Кај нас јас уште не верувам дека се работи за убиство од радикални исламисти.
Тие си имат други цели како оваа во Бургас на пример.
никој не рече дека се муслимани? а и да бидат такви не мислам дека тоа е на религиозна основа.Децата каде што беа убиени кај вас на велик ден (лесна им земја) не мислам дека беа убиени ниту од муслиманите ниту од Албанци. Во бугарија исто така има такви инциденти но малку не е можно да биде како кај вас, јас имам многу другари кои се мисулмани и се разбираме многу добро.Искрено, не сум го знаел ова. И у Благоевград ли ги имало бре? Да им се насерам на све...
Највеќе ме интересира какво ќе биде предоминантното јавно мислење во Бугарија, во врска со починителите.
Кај нас само оваа година Муслиманите опљачкаа повеќе цркви, од кои шест во само три дена. Пред тие три дена имаше повик од главниот Муслиман (како и да му се вика титулата). Во струшко запалија црква, исто и во тетовско. Во истото струшко село ги извадија крстовите од гробиштата и ги фрлија во дворот на црквата.
Имаше за неполни два месеца повеќе од 50 напади врз имоти и лица немуслимани.
Секако тука е и убиството на деца за Велигден и бесрамното бранење на убијците од страна на сите Муслимани, како и еден куп други дејствија од типот масовни собири со пароли "смрт на каури" и тепање баби по улица... но тоа се ситници.
Е сега, и покрај сето ние имаме силен слој на будалетинки, кој е готов да затвори очи пред било што, само за да го задржи колку толку комфорното лично статус кво.
Дали така ќе биде и кај вас?
(не верувам)
Тоа си е мое мислење вие мислете си што сакате јас пак мислам дека идеологијата на тие убиства не е вера туку нешто друго стои зад тоа.Не. Не е можно убивање деца на Велигден да има екстремно исламистичка позадина.
![]()
Не бе. Децата ги убија масоните што се претвараат у гуштери навечер коа никој не ги гледа.никој не рече дека се муслимани? а и да бидат такви не мислам дека тоа е на религиозна основа.Децата каде што беа убиени кај вас на велик ден (лесна им земја) не мислам дека беа убиени ниту од муслиманите ниту од Албанци. Во бугарија исто така има такви инциденти но малку не е можно да биде како кај вас, јас имам многу другари кои се мисулмани и се разбираме многу добро.
Честитки!Тоа си е мое мислење вие мислете си што сакате јас пак мислам дека идеологијата на тие убиства не е вера туку нешто друго стои зад тоа.
Пред тоа имаше стотици инциденти во Скопје и по автобуси и на дуги места кои не беа на Велигден.
Еве во Тетово последно што го убија човекот и тоа ли беше радикален ислам.
"починителите од која провиненција се" е нешто сосема друго од "туристите од која провинција се".Нема информациja от коja провинциja са. Туристи са били.
Терористички напади врз израелски државjaни се слочуват на многу места и терористичкиот акт е бил насочен точно ком нив.