Автобус со израелски туристи е кренат во воздух на аеродромот во Бургас

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Што значи болдираноот збор?
кренали во воздух
Дали сметате дека експлозијата е дело на Турци?
никој во моментот ништо не може да каже, турските Евреи се во конфликт со оние во Израел. :unsure: Бугарските служби имаа информации дека се подготват такви напади и спречиха еден пред 2 месеци

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
кога имаше протест кај нас за „монитрани случаеви“ од страна на албанците бугарите ни праќаа тв екипи и ни фаќаа сеир... да не кажам си играа курот со нас... епа драги мои еве ви ги и кај вас истите проблеми.. не ви се на врата туку веќе дома ви стигнаа. повелете снајдете се а сега ние ке фаќаме сеир....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што значи болдираноот збор?

Дали сметате дека експлозијата е дело на Турци?
Тоа во болд е кренат во воздохот.
Немам представа, шпекулира се дека е работа на "Хизбула",заштото во jaнуари Израел предупреди за атентат на аjродрома во Софиja.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.819
кога имаше протест кај нас за „монитрани случаеви“ од страна на албанците бугарите ни праќаа тв екипи и ни фаќаа сеир... да не кажам си играа курот со нас... епа драги мои еве ви ги и кај вас истите проблеми.. не ви се на врата туку веќе дома ви стигнаа. повелете снајдете се а сега ние ке фаќаме сеир....
Ова е точно, но ете ние кои знаеме како е, најнезрело и дефектно би постапиле доколку ја повториме нивната грешка.
Не гледам никаков ќар за нас (туку само штета) од фаќање сеир за вакви работи. Дотолку повеќе што станува збор за ист душман.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни. Поверуваj ми БГ знае многу добро што е терористички акт, па и сериja от такви.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Под итно да се пратат македонски ТВ екипи во Бургас и да се испита дали некој од починатите е од нашето национално малцинство.

Сочуство за настраданите.

Во моментот владарите на планетата го монтираат сценариото верска омраза.
Се е спремно за лудилото.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.819
Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни.
Ништо заедничко?

Починителите од која провиненција се? Да не имаат онака скроз на скроз случајно, иста идеологија?
:tapp:

"Дека немало погинати Бугари не било исто..." :tapp:

Тоа што немало погинати бугарски државјани е случајност!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
На многу места е имало, на аjродрома во Варна, на железничката станица во Пловдив, во воз, во курортот Св. Константин и Елена, имало е проби за отраване на водите во пловдивско со отрова, взривена беше црква во село Бенковски и многу други.
Относно терористичките акти во БГ, имало е уште во почетокот на XX век и тоа не е нешто ново, но винаги терористите са били казнувани наjтежко (смрт).
--- надополнето: 18 јули 2012 во 18:30 ---

Извини, но тоа нема абсолутно ништо обшто. Този терористички акт не е насочен врз бугарски државjaни. Поверуваj ми БГ знае многу добро што е терористички акт, па и сериja от такви.
не е насочен кон нив ама ви с случува кај вас во двор.. што правиме ако во автобусот имаше и бугари? муабетот ми е дека убијците ви играа у комшии вие се смеевте - сега ви играат и дома ама не е смешна ситуацијата нели?

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Кај нас јас уште не верувам дека се работи за убиство од радикални исламисти.
Тие си имат други цели како оваа во Бургас на пример.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.819
Кај нас јас уште не верувам дека се работи за убиство од радикални исламисти.
Тие си имат други цели како оваа во Бургас на пример.
Не. Не е можно убивање деца на Велигден да има екстремно исламистичка позадина.

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Искрено, не сум го знаел ова. И у Благоевград ли ги имало бре? Да им се насерам на све...

Највеќе ме интересира какво ќе биде предоминантното јавно мислење во Бугарија, во врска со починителите.

Кај нас само оваа година Муслиманите опљачкаа повеќе цркви, од кои шест во само три дена. Пред тие три дена имаше повик од главниот Муслиман (како и да му се вика титулата). Во струшко запалија црква, исто и во тетовско. Во истото струшко село ги извадија крстовите од гробиштата и ги фрлија во дворот на црквата.
Имаше за неполни два месеца повеќе од 50 напади врз имоти и лица немуслимани.
Секако тука е и убиството на деца за Велигден и бесрамното бранење на убијците од страна на сите Муслимани, како и еден куп други дејствија од типот масовни собири со пароли "смрт на каури" и тепање баби по улица... но тоа се ситници.

Е сега, и покрај сето ние имаме силен слој на будалетинки, кој е готов да затвори очи пред било што, само за да го задржи колку толку комфорното лично статус кво.
Дали така ќе биде и кај вас?
(не верувам)
никој не рече дека се муслимани? а и да бидат такви не мислам дека тоа е на религиозна основа.Децата каде што беа убиени кај вас на велик ден (лесна им земја) не мислам дека беа убиени ниту од муслиманите ниту од Албанци. Во бугарија исто така има такви инциденти но малку не е можно да биде како кај вас, јас имам многу другари кои се мисулмани и се разбираме многу добро.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Не. Не е можно убивање деца на Велигден да има екстремно исламистичка позадина.
Тоа си е мое мислење вие мислете си што сакате јас пак мислам дека идеологијата на тие убиства не е вера туку нешто друго стои зад тоа.
Пред тоа имаше стотици инциденти во Скопје и по автобуси и на дуги места кои не беа на Велигден.Тие идеолози според мене сакаа конфликт да предизвикат но не им успеа планот.
Еве во Тетово последно што го убија човекот и тоа ли беше радикален ислам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.819
никој не рече дека се муслимани? а и да бидат такви не мислам дека тоа е на религиозна основа.Децата каде што беа убиени кај вас на велик ден (лесна им земја) не мислам дека беа убиени ниту од муслиманите ниту од Албанци. Во бугарија исто така има такви инциденти но малку не е можно да биде како кај вас, јас имам многу другари кои се мисулмани и се разбираме многу добро.
Не бе. Децата ги убија масоните што се претвараат у гуштери навечер коа никој не ги гледа.
Вероватно се истите и во Бургас, тоа викам ја. а не дека се Муслиманите.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 18:47 ---
Тоа си е мое мислење вие мислете си што сакате јас пак мислам дека идеологијата на тие убиства не е вера туку нешто друго стои зад тоа.
Пред тоа имаше стотици инциденти во Скопје и по автобуси и на дуги места кои не беа на Велигден.
Еве во Тетово последно што го убија човекот и тоа ли беше радикален ислам.
Честитки!(y) Ти си идеален шаблон за ликовите за кои зборувам. Фала. (те имам, за да не морам да објаснувам)
--- надополнето: 18 јули 2012 во 18:49 ---
Нема информациja от коja провинциja са. Туристи са били.
Терористички напади врз израелски државjaни се слочуват на многу места и терористичкиот акт е бил насочен точно ком нив.
"починителите од која провиненција се" е нешто сосема друго од "туристите од која провинција се".

Kajgana Shop

На врв Bottom