Аватар - најскапиот филм во историјата!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Незнам дали да го глеам вака на суво или да се чувам за Ајмакс

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Незнам дали да го глеам вака на суво или да се чувам за Ајмакс
Глеј го сине, да видиш приказна и слични ствари, вториот пат со ефекти верувам дека уште поголемо уживање ќе ти биде.

П.с. Иди спиј, фрик.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Ај не го кудете многу филмов. Кај ви овозможуваат едно најмодерно високотехнолошко достигнување и доживување во филмската индустрија па уште и мани наоѓате. Се согласувам дека филмот има проѕирна приказна ама првенствено нели тој не е направен за тоа, туку за ефектите, анимациите. Сиот тој замислен свет, до тие чудни, интересни и разнобојни животни и растенија, Навите и се друго е прецизно смислено, обработено и има вложено многу труд. Па и самите ефекти и анимации денес се вистинска уметност. Верувам дека во 3Д е уште појако, штета што кај нас нема такво кино. Филмот е за да те орасположи, воодушеви, за момент да те однесе во еден друг, фантастичен свет. И УСПЕВА ВО ТОА! Мене лично ми се допаѓа, а кој сака добри приказни нека гледа Shawshenk Redemption (прв на ИМДБ!).

Се на се одлично, само заради “познатата приказна“ 9/10

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
IMAX ти се ултра-висока резолуција и платно 3 пати поголемо од обичното (како што сум информиран).

А 3D се кина со 3D ефекти, односно имаш два проектора кои ја проектираат снимката, како и 3D наочари кој ги носиш за да ги искусиш ефектите. Пиши на youtube "IMAX 3D", имаш фино објаснето за 3D-во, како работи и што "гледате" преку него.

П.с. Гледам ставиле HD верзија на Bit-HDTV...но ова е само скринер фатен со HD камера. :)
Стандартниот IMAX екран е 22м широк и 16м висок, тоа во Софиjа e 24м широк и 18м висок, штета само че филмот е за стандартен екран и во Софиjа има по 2 метра отстрани и отгоре без картина :). Инаку си заслужува 100% да се гледа на IMAX - посебно заради планетата Pandora и сите красоти дето можеш да ги видиш таму :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Глеј го сине, да видиш приказна и слични ствари, вториот пат со ефекти верувам дека уште поголемо уживање ќе ти биде.

П.с. Иди спиј, фрик.
Vidi, a i prikaznata, na vtoro gledanje, onaa underlying, e poveke od izvonredna.

Corporate mangling of a planet? Private security contractors (Blackwater and shit)?? Indigenous peoples in harmony with nature?? Preemptive strikes? Organized disarray in business?? Not research, just getting the precious elements with a total disregard for life, nature or morality and all under false pretenses??

I, filmot gledan na obicno platno, duri io vo 3D, ne e toa toa.
Treba na Imax, bidejki tehnikata za Imax e podruga od obicnoto platno. Inaku, efektite ne se nesto ako ne se tri D na Imax.
Ima moment kaj filmot koj te prenesuva skoro i vo duh no i kao fol fizicki tamu. Ne e ponekogas se kristalno, tuku kako niz covecko oko da e gledano, miopicno koga sobnceto ti sveti, koga se budi, itn itn.

P.S. Se pofali kletion tatar deka nivniot IMax e za dva metra pogolem od normalniot, hahahaha! A be tatar, a be more chuvash.
Znaes kojs e fali so goleminata??

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
Филмот е најдобар за 2009 година бре :vozbud: и приказната беше инетресна...па да не зборуваме за ефектите :vozbud:...мсм од мене 10/10 :smir:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

долго го чекав и најпосле го изгледав нашироко зборениот Аватар. Бев одушевен од ефектите но останав иритирачки разочаран од прикаските...Камерон како да не изигра на стара и веке видена прикаска, без грам фантазија и еден куп ефекти направи римејк...уживајте во трејлерот

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Некој ако знае да ми каже дали го даваат уште во кино Рамстор

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Дефинитивно филмот вреди за парите. Секој кадар од него беше стручно направен. Се поштуе

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
:pos2::pos2::pos2: Ме изнасмеја со трејлеров. додека го гледав една ме потсети на Покахонтас хахаха

Инаку:
Ефекти - одлични, мислам едни од најдобрите до сега :smir:
Содржина - веќе видено, малку оригиналност, типична американска приказна, не треба да си играме со природата и бла бла...

Многу очекувавме, многу малку добивме. :smir:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Интересна критика прочитав за филмов....
Smash together "Dances with Wolves" and "Pocahontas" and maybe some of the worst dialogue from "Last of the Mohicans",throw in a few props from "Star Wars" and "Ironman", mix in the color palatte of "My Little Pony" and you've seen Avatar
Па не би го гледал баш

Kajgana Shop

На врв Bottom