Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
да ти кажам најискрено јас ДА! кога ми се родија децата седев дома, готвев, и ТРЧАВ по нив... и уште трчам... и пак би трчала...
ебати кариеристките во МК... па и каде и да е...

и не би работела ич. И супер ќе ми е! Не затоа што сум мрзлива, туку баш затоа што мислам дека кога веќе си мајка, треба да си дома со децата...

кажи кој ти се заканува... јас ќе средам! :violent1::violent1:

кажи кој ти се заканува... јас ќе средам! :violent1::violent1:
Само едно нешто кажи ми....Ти си среќна што ти се родиле деца(нека ти се здрави и живи). Но ти се родиле во период кога си сакала да се родат. Кажи ми како би ти било тебе, кога некој (не дај Боже) ќе те силува? Тогаш не е твоја одговорност дали ќе се заштитиш или не, нели? Тогаш нема да бидеш моќна да правиш што и како сакаш. Размислете малце како им е на оние кои биле силувани и кои затруднеле, без притоа да имаат шанса да го изберат начинот на кој би имале секс...
Не сум за абортус, но сепак, не секогаш можеме да кажеме дека НЕ СМЕЕ да се прави абортусот

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Инаку за наталитетот хммм не ми е баш економската ситуација прифатлива,затоа што и мајка ми за десерт имале по една лажица шеќер па баба ми успеала да подигне 6 деца(тука се крие нешто друго)кое сите по малку ни е јасно.
Да не не потече малку со муабетите како баба ти изгледала 6 деца? Само ова со лажицата шеќер за десерт е нешто ново... Види, многу деца на светот не знаат што значи поимот десерт, а дел од нив немаат со месеци видено шеќер. Што се тие криви и должни да се мачат? Ок, родителите им имале односи, не користеле кондоми, бла бла... Сексот е потреба, кондомите пукаат, јбг... се дешаваат пиздарии и ради тоа нешто мало и невино да пати затоа што немам што да му дадам да јаде? да ме колне што сум го родила? да гледа што имаат другите деца, а јас неможам да си дозволам да му го дадам тоа?
Или да ми се роди со триста деформации? не фала..
Подобро ќе абортирам, него нешто мало да се мачи цел живот

можеби тинејџерки, млади дами, потенцијални абортирачки, такви што полесно им е да кажат грешка беше, одколку да купат кондоми во зегин....
не се пронаоѓам во групиве ама ако само овие се залагаат за абортус дај сместите ме во некоја да не се мачам да погаѓам во која припаѓам

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Да не не потече малку со муабетите како баба ти изгледала 6 деца? Само ова со лажицата шеќер за десерт е нешто ново... Види, многу деца на светот не знаат што значи поимот десерт, а дел од нив немаат со месеци видено шеќер. Што се тие криви и должни да се мачат? Ок, родителите им имале односи, не користеле кондоми, бла бла... Сексот е потреба, кондомите пукаат, јбг... се дешаваат пиздарии и ради тоа нешто мало и невино да пати затоа што немам што да му дадам да јаде? да ме колне што сум го родила? да гледа што имаат другите деца, а јас неможам да си дозволам да му го дадам тоа?
Или да ми се роди со триста деформации? не фала
Што се буниш ти кога и така не сакаш деца?Како прво ако го имаш пробај љубов да му дадеш,а со љубовта и храна.Дали пукнал или останал цел тебе и така ти е сеедно...со тебе немам на што да дискутирам на оваа тема.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Што се буниш ти кога и така не сакаш деца?Како прво ако го имаш пробај љубов да му дадеш,а со љубовта и храна.Дали пукнал или останал цел тебе и така ти е сеедно...со тебе немам на што да дискутирам на оваа тема.
абе немала баба работа, си ја нишала портата...
друга работа:треба да им кажеш на етиопјанчињата дека можат да си ги наполнат стомачињата со љубов
трета работа: ти како вака загрижена мајка незнам како имаш толку време да се бесиш на интернет... јас као потенцијална абртирачка имам време да цепидлачам пош немам за што да му се секирам

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
St. Louis MO Barnes Jewish Hospital :smir: и во цела америка враќаат. за било каква виза за подолг престој (студентска, работна) бараат потврда дека си вакциниран и прават преглед за туберкулоза и сите тестови за заразни болести. и јас се насмеав, ама од мака.

Мене цело време ми се симнати розевите наочари,и точно знам колку се потребни средства за растење на едно дете,НО доволно знам и колку е едно дете ко дете вреднои колку вреди еден живот.

Инаку за тоа дека недават да македонци даруват крв ептен се насмеав :) Кај го имаш тоа слушнато или читано?Баш ме интересира дали е така :)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
абе немала баба работа, си ја нишала портата...
друга работа:треба да им кажеш на етиопјанчињата дека можат да си ги наполнат стомачињата со љубов
Може и ти тука да допринесеш,со по некое денарче отколку себично да го јадеш сендвичот мислејки ќе нема утре.
трета работа: ти како вака загрижена мајка незнам како имаш толку време да се бесиш на интернет... јас као потенцијална абртирачка имам време да цепидлачам пош немам за што да му се секирам
Тебе ич да не те засега јас колку се бесам на интернет и колку не.Ти какао дрско дериште би требало да се запрашаш колку твоите родители ти дале култура и воспитување,јас имам три прекрасни дечиња на кои можеш вода да им носиш во однесувањето.И да,кога тебе ти реплицирам ете по втор пат мислам за мили секунда го оправдувам абортусот (знаеш зошто да не се објаснувам) која чудна енергија ја вадиш :toe:

Б

Бат Елохим

Гостин
Само едно нешто кажи ми....Ти си среќна што ти се родиле деца(нека ти се здрави и живи). Но ти се родиле во период кога си сакала да се родат. Кажи ми како би ти било тебе, кога некој (не дај Боже) ќе те силува? Тогаш не е твоја одговорност дали ќе се заштитиш или не, нели? Тогаш нема да бидеш моќна да правиш што и како сакаш. Размислете малце како им е на оние кои биле силувани и кои затруднеле, без притоа да имаат шанса да го изберат начинот на кој би имале секс...
Не сум за абортус, но сепак, не секогаш можеме да кажеме дека НЕ СМЕЕ да се прави абортусот
значи, ако не примети, во моите постови... во сите до еден, критикувам мажени жени што абортираат, и девојки кои, како што кажав, полесно им е да абортираат, него ли да се заштитат......

тиквичка какви грешки бре? кога двајца водат љубов не заштитени, како може грешка да биде? пукнал кондом? тоа е сигурно најчест изговор, само што не е кондомот единствено средство за контрацепција. Не признавам изговор грешка беше! Каква грешка? печатна?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Може и ти тука да допринесеш,со по некое денарче отколку себично да го јадеш сендвичот мислејки ќе нема утре.

Тебе ич да не те засега јас колку се бесам на интернет и колку не.Ти какао дрско дериште би требало да се запрашаш колку твоите родители ти дале култура и воспитување,јас имам три прекрасни дечиња на кои можеш вода да им носиш во однесувањето.И да,кога тебе ти реплицирам ете по втор пат мислам за мили секунда го оправдувам абортусот (знаеш зошто да не се објаснувам) која чудна енергија ја вадиш :toe:
моите родители ми дале мн убаво воспитување... Искрено мн ми е жал за твоите дечиња.. кое ли само фашистичко мислење ке го имаат... секогаш да испаѓаат во право...

D

DeviL_32`

Гостин
Според мене е оправдано...еве на пример тие што не го оправдуваат абортусот (зборувам за женскиот пол) нека се замислат на 15 или 16 години трудни па кажете им на вашите родители мамо тате ја сум трудна и шо ќе ти речат? Браво ќерко алал да ти е уште на 15 16 години си трудна и да не си помислила со абортус?! Ајде малку размислете....Еве на пример готово ќе го поништат абортусот, НО ПАК ЌЕ ИМА ИЛЕГАЛНИ АБОРТУСИ!

Б

Бат Елохим

Гостин
Според мене е оправдано...еве на пример тие што не го оправдуваат абортусот (зборувам за женскиот пол) нека се замислат на 15 или 16 години трудни па кажете им на вашите родители мамо тате ја сум трудна и шо ќе ти речат? Браво ќерко алал да ти е уште на 15 16 години си трудна и да не си помислила со абортус?! Ајде малку размислете....Еве на пример готово ќе го поништат абортусот, НО ПАК ЌЕ ИМА ИЛЕГАЛНИ АБОРТУСИ!
хехехе а сакаат да се ебат а да не им влезе??? (вулгарно ама таква е фразата) искрено на 15 години да се ебаваш е многу лоша работа....
а и да... ако мислат дека се доволно возрасни да имаат сексуално односи, тогаш треба да се доволно големи да знаат дека се има последици.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
аботрусот е право на личен избор, не смее а се забрани дека на таков начин ќе се поттикне само илегалното абортирање кај некадри лекари.
Сега стварно се работи за живот, ама ако немаш со што и со кого да го храниш и чуваш,a недај боже да си 15-16 годишна кога животот е пред тебе тогаш тоа е единствен избор за жал
секако тоа зависи најмногу од карактерот на личноста, дали е спремна на таков чекор или не:toe:

Б

Бат Елохим

Гостин
браво :smir: мене не ми е целта на животот само да гледам деца :toe: сакам нешто и за себе да направам :pipi:
Твое право. ама во тој случај, немој да дозволиш да останеш трудна. оти грешки нема. да е нешто што го прави еден човек, ајде.. уреду... згрешил... ама кога го прават двајца... нема грешка.... испаѓа повеќе без мозок!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Сте се фатиле за поимот илегално абортирање кај некадри доктори, како слепи за стап. Но јас и за тоа имам прашање ... што мислите, колку млади девојки, а и жени, со книшка и картончиња под рака би пошле во болница легално да абортираат? Дали ако е дозволен абортусот ќе ги заштити жените и ќе ги натера посвесно да изберат кај ќе абортираат? Тука кај нас, во оваа наша средина?
Размислете барем два пати пред да ми одговорите.:pipi:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
нема, не се грижи :) постои нешто што се вика планирана бременост. и функционира во повеќето случаи. па добро, спомнав ли јас некаде грешка, еден, двајца, тројца? зашто кога ми реплицираш на мене се мешаат туѓи постови? :toe:
дивајн, може нема да одат со книшка и картончиња, ама ќе собираат пари за абортус во приватна ординација, која заради можноста да работи легално, ќе има доволно добри услови за да се изврши тој абортус како што треба. и да, има еден куп девојчиња кои отишле во болница легално да абортираат. тука кај нас, во државна болница.

Твое право. ама во тој случај, немој да дозволиш да останеш трудна. оти грешки нема. да е нешто што го прави еден човек, ајде.. уреду... згрешил... ама кога го прават двајца... нема грешка.... испаѓа повеќе без мозок!

Б

Бат Елохим

Гостин
нема, не се грижи :) постои нешто што се вика планирана бременост. и функционира во повеќето случаи. па добро, спомнав ли јас некаде грешка, еден, двајца, тројца? зашто кога ми реплицираш на мене се мешаат туѓи постови? :toe:
непромислено. извини :) :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom