Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Абортусот е Убиство!
Ние сме се родиле затоа што сме биле зачнати!
Приликом абортусот плодот се трга и не сака да биде абортиран!
Ние постоиме затоа што не сме биле абортирани!
Не го прави она што не ти го направиле на тебе!
Не те абортирале? - Постоиш? Тогаш не абортирај!
Фетус од неколку недели и не е баш некое убиство.
Поголемо убисто е да го родиш да го оставиш во некој дом па таму да не е згрижен да оди и да јади по кантите.
Тогаш тоа дете нема живот уништено е психички а сигурно во домот не бил добро воспитан или на улицата.Полошо е да го оставиш така да пати и да се мачи во животот и да не ја виде убавината.
Зарем убаво е да ги гледаш како се измачуваат деца од 5 години кога одат боси по снегот и молат да за парче леб?Кога влегуваш во својата кола и гледаш како некој излегува од кантата за ѓубре?
Тоа што јас ќе го родам детето на 15 години и потоа ќе го оставам на улица јас тогаш него не го спасувам туку само повеќе му го уништувам животот и тој сигурно ќе помисли дека никогаш и нетребало да се роди.
Да се разбереме јас НЕ го оправдувам абортусот и не викам дека треба да се се е*иш на 15 години и после да абортираш и дека нема гајле.Јас сум против абортусот но кога се работи за случај на 14 или 15 години мислам дека раѓањето на тоа дете не е разумна постапка.
А воопшто да не го спомнивам силувањето.Дали треба да го родам тоа дете?

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Абортусот е Убиство!
Затоа што сме биле зачнати од возрасни луѓе кои одамна го поминале периодот од 13-18 години и одамна им се завршени психофизичките промени. Не сме абортирани пошто не не правеле туку така, туку биле свесни дека сакаат и дека е време да подарат некому живот. Успешни луѓе кои ме извеле на прав пат и ме израснале во нормална средина.
Сум за абортусот. Подобро да абортираш, и да убиеш(иако не го сваќам како убиство) отколку да си ПРИЧИНА детето да ти посака да се самоубие.

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
нз зошто абортусот го поврзувате со мали и недозреани момички кои се сексале и не мислеле на последиците. зарем не знаете дека некогаш жената мора да абортира зашто постои опасност по живот? така да го поддржувам абортусот само ако е оправдан и неопходен, но никако не сум за тоа да се практикува како средство за контрацепција

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Абортусот е Убиство!
Точно така, се сложувам со nihilista дека Абортусот е убиство! Ако не планираш деца или ако сметаш дека немаш можности да ги одгледуваш не прави нешто за кое подоцна можеш да жалиш и нешто за кое подоцна можеш да сносиш тешки последици, Абортусот е опасна работа :uvo:

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Точно така, се сложувам со nihilista дека Абортусот е убиство! Ако не планираш деца или ако сметаш дека немаш можности да ги одгледуваш не прави нешто за кое подоцна можеш да жалиш и нешто за кое подоцна можеш да сносиш тешки последици, Абортусот е опасна работа :uvo:
Значи клецање до 30 јок! ? :)

А

Александра Д.

Гостин
Мислам дека Абортусот е Убиство! Сепак од една страна велат дека каков живот на пример ќе има тоа дете ако родителите немаат услови за чување на деца или не премногу млади. Но тогаш зошто не користеле заштита?? Никој не ги терал да направат дете. Што знам.....

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
нз зошто абортусот го поврзувате со мали и недозреани момички кои се сексале и не мислеле на последиците. зарем не знаете дека некогаш жената мора да абортира зашто постои опасност по живот? така да го поддржувам абортусот само ако е оправдан и неопходен, но никако не сум за тоа да се практикува како средство за контрацепција
Точно е ова, понекогаш возрасна жена која што на пр. родила 2 3 деца и патем останала трудна, можеби сака да си го искористи основното човеково право и да абортира зошто не сака повеќе деца, и што ќе мора да абортира во гнасни услови да добие инфекција и да умре и да остави 3 сираци позади себе само затоа што на некоја будала и текнало да прави измени во закон кој се применува во цела европа и да се прави паметен.
АБе луѓево пари за леб немаат еееј чукнете тоа тиквите.
што треба да раѓаме деца и по улица да ги оставаме да питаат за леб,
некој треба да мисли на отварање нови работни места наместо на глупости, абортусот е основно човеково право на жената да управува со својот живот и своето тело!!!!!!!!!
Никој нема право да и го скрати тоа право никој, жените со децении со векови се бореле за своите права и сме стасале до ова дереџе сега индија ќе стануваме овде.
Малце свестете се тие жени што сте против абортус да не ви дојде на глава зошто и мажени жени абортираат некогаш, ако абортирате кај нечисти бабици тогаш ќе си умрете од сепса и заслужено ќе ви биде така да знаете.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
моето мислење е дека родителите треба да одлучат за иднината на тоа дете. се случуваат грешки и понекогаш подобро е тоа дете воопшто да не дојде на свет. на пример како би го воспитала своето дете мајка од 16 години кога ни таа не стигнала да оформи карактер и личност? доколку тоа дете е посакувано нема да има абортус...крај и краева 21 век сме. абортусот постои уште во државите градови во атина и рим пред нашата ера... значи не е ништо ново и ништо чудно. ја сум за побројни семејства, меѓутоа кој има можност и кој сака...вака некако ако го забранат абортусот децава као натурени ќе ми дојдат.... :toe:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Точно е ова, понекогаш возрасна жена која што на пр. родила 2 3 деца и патем останала трудна, можеби сака да си го искористи основното човеково право и да абортира зошто не сака повеќе деца, и што ќе мора да абортира во гнасни услови да добие инфекција и да умре и да остави 3 сираци позади себе само затоа што на некоја будала и текнало да прави измени во закон кој се применува во цела европа и да се прави паметен.
АБе луѓево пари за леб немаат еееј чукнете тоа тиквите.
што треба да раѓаме деца и по улица да ги оставаме да питаат за леб,
некој треба да мисли на отварање нови работни места наместо на глупости, абортусот е основно човеково право на жената да управува со својот живот и своето тело!!!!!!!!!
Никој нема право да и го скрати тоа право никој, жените со децении со векови се бореле за своите права и сме стасале до ова дереџе сега индија ќе стануваме овде.
Малце свестете се тие жени што сте против абортус да не ви дојде на глава зошто и мажени жени абортираат некогаш, ако абортирате кај нечисти бабици тогаш ќе си умрете од сепса и заслужено ќе ви биде така да знаете.
Ако на некоја тиква и се згрешило да направи дете а не го сака тогаш има пилули кои делуваат 42 часа после сексот и не мора да го абортира најсветото нешто што постои и да направи нешто толку грозно-да одземи живот кој од незе зависи.Значи тие мажени жени немаат ама ни грам мозок па не сакаат деца ама ќе се пукаат онака без заштита и после ајде абортус а??

моето мислење е дека родителите треба да одлучат за иднината на тоа дете. се случуваат грешки и понекогаш подобро е тоа дете воопшто да не дојде на свет. на пример како би го воспитала своето дете мајка од 16 години кога ни таа не стигнала да оформи карактер и личност? доколку тоа дете е посакувано нема да има абортус...крај и краева 21 век сме. абортусот постои уште во државите градови во атина и рим пред нашата ера... значи не е ништо ново и ништо чудно. ја сум за побројни семејства, меѓутоа кој има можност и кој сака...вака некако ако го забранат абортусот децава као натурени ќе ми дојдат.... :toe:
Кога мајка ти имала 16 години си играла ластик пред зграда а ти викаш дека на 16 години дете да има.
Сега малку филозовски од мене...
Можеш да пушиш на 16,можеш да пушиш(цигари)на 7 години ама ако те фатат од дома тешко тебе така??
Можеш да пиеш алкохол на 16,можеш да пиеш и на 7 години ама ако те фатат од дома тешко теба така??
Можеш да пушиш трева на 16,можеш да пушиш и на 7 години ама ако те фатат од дома или ако не дај боже те фатат џандари ќе те прегрбават од ќотек.
Е исто можеш и да се сексаш на 16 ама ако разберат татко ти и мајка ти дефинитивно ќе те откажат преку весник...
Хех и нема да мораш да го воспитуваш детето...
И да имаш секс како што кажав погоре за пилулите.
Немој да се правите Џек Мевосек да ми кажувате трудна на 16 години затоа што ниту една нема да си дозволи такво нешто ако има грам мозок во тиквата зелена

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
секој има право на свое мислење нели? јас не реков дека сум во право но можеби така би постапила и сега на мој 22 години, не знам искрено недај боже и да треба да размислувам сега на тоа.... тоа си е мое право и мој избор, а тоа со 16 те год го реков чисто онака...брат ми има другарка од 16 год која е во 7 ми месец... што мислела не знам ама не ја личи...сеуште е дете...знам ќе речеш што мислела..ама ете и сега што?

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Значи клецање до 30 јок! ? :)
Од кај го ископа ова жити се дај објасни ми го секој збор кај скарлет о хара затоа што и јас сакам како тебе да сватам дека рекла до 30 години да нема секс.
Па во постот нема ниту еднаш спомнато збор секс.

секој има право на свое мислење нели? јас не реков дека сум во право но можеби така би постапила и сега на мој 22 години, не знам искрено недај боже и да треба да размислувам сега на тоа.... тоа си е мое право и мој избор, а тоа со 16 те год го реков чисто онака...брат ми има другарка од 16 год која е во 7 ми месец... што мислела не знам ама не ја личи...сеуште е дете...знам ќе речеш што мислела..ама ете и сега што?
Ме зезаш???
Па таа не била нормална да сум и јас татко ќе и го избијам детето низ уста од ќотек знаеш што ќе и направам...
Во дом ќе ја пратам бре нема да сакам да ја видам пред очи...

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Кога мајка ти имала 16 години си играла ластик пред зграда а ти викаш дека на 16 години дете да има.
Сега малку филозовски од мене...
Можеш да пушиш на 16,можеш да пушиш(цигари)на 7 години ама ако те фатат од дома тешко тебе така??
Можеш да пиеш алкохол на 16,можеш да пиеш и на 7 години ама ако те фатат од дома тешко теба така??
Можеш да пушиш трева на 16,можеш да пушиш и на 7 години ама ако те фатат од дома или ако не дај боже те фатат џандари ќе те прегрбават од ќотек.
Е исто можеш и да се сексаш на 16 ама ако разберат татко ти и мајка ти дефинитивно ќе те откажат преку весник...
Хех и нема да мораш да го воспитуваш детето...
И да имаш секс како што кажав погоре за пилулите.
Немој да се правите Џек Мевосек да ми кажувате трудна на 16 години затоа што ниту една нема да си дозволи такво нешто ако има грам мозок во тиквата зелена
Овој филозофскиов момент ми е спорен малку.
По тебе ако пушиш трева на 16 и имаш добри шанси на 30 да завршиш на некаква рехабилитација, ако претходно не си завршил со животот е поприфатливо за родителите, па ќе поминеш само со натепување.
Али ако на 16 се сексаш е тоа е дефинитивно нешто што не е простливо и заслужува да се "објави и обзнани" јавно и дури да се откажат преку весник. Родител ретко ќе се откаже од сопственото дете, ама сигурно не поради сексот на 16. Башка, родителите некогаш биле тинејџери и знаат што се` се поминува во тие години.
И на 16 многу може да затрудни без претходно да размисли кога и како легнува. Посебно ако ти е од категоријата што претходно ја наведуваш, онаа со тревата.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Овој филозофскиов момент ми е спорен малку.
По тебе ако пушиш трева на 16 и имаш добри шанси на 30 да завршиш на некаква рехабилитација, ако претходно не си завршил со животот е поприфатливо за родителите, па ќе поминеш само со натепување.
Али ако на 16 се сексаш е тоа е дефинитивно нешто што не е простливо и заслужува да се "објави и обзнани" јавно и дури да се откажат преку весник. Родител ретко ќе се откаже од сопственото дете, ама сигурно не поради сексот на 16. Башка, родителите некогаш биле тинејџери и знаат што се` се поминува во тие години.
И на 16 многу може да затрудни без претходно да размисли кога и како легнува. Посебно ако ти е од категоријата што претходно ја наведуваш, онаа со тревата.
Говорете македонски..
Не простлива тревата ама ако татко ти сака никој од пријателите нема да дознае.Ама кога ќе ја видат ќеркати со стомачина е тогаш незнам што е понепростливо-дали да уништиш свој живот или да посрамотиш и уништиш цела фамилија
Ајде паметњаковичу одговори???

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Говорете македонски..
Не простлива тревата ама ако татко ти сака никој од пријателите нема да дознае.Ама кога ќе ја видат ќеркати со стомачина е тогаш незнам што е понепростливо-дали да уништиш свој живот или да посрамотиш и уништиш цела фамилија
Ајде паметњаковичу одговори???
Ти мора да се шалиш со муабетов...

Kajgana Shop

На врв Bottom