Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Opravduvam samo vo neizbezni slucaevi. Mislam ako devojceto e epten malo, nema sredstva za izdrzuvanje na deteto, nema nekoj koj bi ja podrzil i slicno. No ako se pravi abortus samo zatoa sto ne vnimavale dvajcata dovolno, a se sposobni da cuvaat dete toa ne go opravduvam.
 

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
ragazza напиша:
Iskreno lesno e da opravdas ili da ne opravdash , ama nemate nikakvo pravo da sudite ili opravuvate .Ne e vasha odluka , nema vie da gi trpite posledecite ili sovesta da ve grizi taka da ovie strani se gola voda pisani dur nemate preziveamo eden abortus ili ste stanale roditeli bez da sakate .
Во ред ти е постов, доколку зборевме за прецизиран случај...но овде само се ставаме во туѓа кожа, односно дојде таква ситуација и кај нас, како би реагирале...барем јас така ја сватив темава..
 

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Protiv ubistvo na bebinja.
Za abortus sum SAMO dokolku se utvrdi deka deteto nema da bide zdravo , na primer so bolesno srce ili invalid , inaku sum goolem protivnik !
Slednive sliki mozebi kaj vas ke predizvikaat trauma , ali mislam deka podobro e da doziveete trauma otkolku smrt.


(сликите се избришани од администратор - одвратни се!
Стави линкови ако сакаш, не вака... Има луѓе со слабо срце)
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
леле гадни слики еј ми се згади животот дај бе не ставајте вакви слики....ставите линкови до нив бљак

бај д веј. фала што ги тргнавте
 
Член од
22 јуни 2006
Мислења
16
Поени од реакции
0
Uhhhh tesko prasanje...Protiv abortus sum...ama vo erava na seksualna sloboda stvarno polesno se vpustame u sexualni odnosi vo novata vrska otkolku sto bi se nafatile da gledame eventualno dete...ete od site kontraceptivni sredstva site se 99% sigurni, sto ako ti s edesi toj 1 %...a ti si dva meseci u vrska s coekot i gledas deka ustvari ke raskinuete...
Ke go osudis deteto da bide cel zivot zrtva na toa sto ne bilo ocekuvano i rasteno vo stresni okolnosti so karanici i finansiska nestabilnost...i zgora na se,...so eden roditel eventualno??? Mislam da ne prejudiciram...ima razlika od slucaj do slucaj...Medicinata i zakonot opravduvaat i predlagaat abortus na deca (embrioni) za koi na eho e utvrden telesen nedostatok...A psihickite traume se zanemarlivi mislite???
ne znam..generalno sum protiv, ama nekogas e popameten izbor otkolku da se izigrava rigidnost i principielnost pa cel zivot site da go jadat stapot!!!
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Штранга, можеш какви сакаш слики да ставиш т.е линкови, ама мислење никому (ретко, ептен ретко) нема да промениш бидејќи секој човек-своја судбина-свој ум, размисла и секоја планина-своја тежина.
 
Член од
19 јуни 2006
Мислења
152
Поени од реакции
1
Ja sum pprotiv abortusot i kje se nadovrzam na eden grafit u park koj veli "Ako abortusot e ubistvo, mastrubiranjeto e masakr "
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Штранга ме штрекнаа сликите!Неможам да се совземам!
И како човек може да се одлучи на таков потег лелееее немам зборови!Премногу жално!:(((((((((

 
Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Поарно абортус отколку после да ги фрлат бебињата у канта за ѓубре. Некои луѓе едноставно не за родители.
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
memberix напиша:
Поарно абортус отколку после да ги фрлат бебињата у канта за ѓубре. Некои луѓе едноставно не за родители.
Исто ти се фаќа!И двете се убиства дал тоа или тоа...
 

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Дали абортусот е убиство?

Го оправдувате или не? Дали абортусот е истото тоа што е и убиството на било кој друг човек? Дали родителите имаат право да одлучат за животот на детето пред да се роди? Зарем еден човечки живот ја нема истата вредност пред и по раѓањето?
 

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Го оправдувам 100% затоа што поарно нека си ги скрати маките и таа самата (мајката) и маките на детето што ке се роди во којзнае каква средина во тешка мизерија или уште полошо во опкружување со наркомани и неспремни родители, па после за се криво да е детето и бабите и дедовците да го чуваат оти мајката неможе да се помири со фактот дека неможе како што треба да си успее во живото. А за тоа дали се убива нечиј живот нема врска фетусот до третиот месец ни слуша ни гледа а најмалку мисли па да си прекратил нешто што сеуште нема да своја идентчност.
Дефинитивно сум за абортусот.
 

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Epa vaka.Prvo toa ne treba da se sluci ,sekoj treba da praktikuva maksimalna zastita za da ne dojde do takvi nesakani posledici!No ako veke i pokraj zastita toa se sluci a deteto e nesakano i neplanirano abortusot e pravo resenie!Toa ke se obavi uste dodeka ne e ziv plod, normalno,i voopsto ne e ubistvo.Moze da bide ubistvo na poveke luge(ne bukvalno)ponatamu ako se rodi ....bez ljubov,bez griza na nezreli nedorasnati roditeli,narkomani,promaseni licnosti....
Ajde stavete se vo situacija, bez razlika sto koristite zastita,se skine prezervativ,a na primer vie imate 15 godini ,i ......????????
 

Kajgana Shop

На врв Bottom