Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Зарем неможе мајките кои незнаат што понатаму со детето да го родат и да го дадат на посвојување? Зарем не е тоа многу подобра варијанта за сите?
Мислам дека џабе се мачиш и ти и Наташа и било кои други кои се против абортусот..овој муабет е "пишање уз ветар"..поголемиот дел од луѓето денес се сметаат за хумани ако посвојат мачка или куче...посвојувањето деца е сега IN...па можеби затоа нешто се променило..а за абортусот..повеќето гледаат на тоа како на вадење заб...прават се за да постават граница(за која праша Викторгг) за душичката да им биде наместо..

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Болдираното... милијарда пати реков/ме... темата е за абортус а не за лоша едукација на младите како не се останува трудна. И уште две милијарди рековме, дека се сложуваме по тоа прашање. Едукација и информација пред се`...
Читав и во една исто на форум тема каде се предложува за дополнителни часови каде децата ќе се подучуват на се околу сексот па и последиците...90%беа против демек децата нема тоа да го сватат ко што треба...бла бла бла и тоа не чини,е после кога ќе затрудни една 15 годишна сите ќе го оправдуваме абортусот.

А за играчница...во темата каладонт да се префрлиме а?
Абортус/убиство...продолжи:blaa:...Наравно малку шала де:eek:d skulot ukradeno:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Мислам дека џабе се мачиш и ти и Наташа и било кои други кои се против абортусот..овој муабет е "пишање уз ветар"..поголемиот дел од луѓето денес се сметаат за хумани ако посвојат мачка или куче...посвојувањето деца е сега IN...па можеби затоа нешто се променило..
офф:

Ако Анџелина Личната и Бред Питата посвоија некое дете од Тунгузија не значи дека посвојувањето деца стана IN.

Напротив, сега IN е Ин-витро вештачко оплодување, фертилизација, замрзната сперма,сварена,динстана...сперматозоиди во тегла,во аквариум,во незнамтишо. :pos2:

И уште напротив, сите порадо се решаваат да се лечат и 10 години ако треба и да се спружат асолно солени пари за таквите перипетии(кои не само шо коштаат огромни пари туку и големи живци) место едноставно да поднесат барање за посвојување на дете.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
И уште напротив, сите порадо се решаваат да се лечат и 10 години ако треба и да се спружат асолно солени пари за таквите перипетии(кои не само шо коштаат огромни пари туку и големи живци) место едноставно да поднесат барање за посвојување на дете.
Што уште повеќе ја докажува човековата себичност. Жалосно.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
marcus напиша:
Мислам дека џабе се мачиш и ти и Наташа и било кои други кои се против абортусот..овој муабет е "пишање уз ветар"..
Реплика на ова веќе имам кажано на темава, и тоа во два мои постови на 36 и 37 страна.
Викторгг напиша:
Ова е како што кажа филмаџијка, работа на став. Да или Не. И никој никого нема да го убеди во спротивното... ... За да се докаже она што го реков од претходниот пост дека е работа на став (или си за или си против) докажува и добиената репуттација на тој пост. Добив точно едно зелено и едно црвено. Може да се убедуваме до задутре, ама глупави ќе бидат изговорите за јака медицина за вас, како што за мене ќе бидат уште поглупави тврдењата дека треба да се пази...
Дивајн напиша:
Не трчај во играчница, дај ми некоја разумна причина зошто мислиш дека не е на некој начин убиство и нечовечки чин абортусот. Тоа што го постирав пред малку, се работи напишани од доктори, значи не ги вадам од ракав. Ако се какви што се, зошто јас да грешам, а ти да си во право?
Мислам, на страна тоа дека секој за своето тело одлучува и бла бла бла ... само дали е човечки, доколку нема медицински причини, да се абортира?
Зарем неможе мајките кои незнаат што понатаму со детето да го родат и да го дадат на посвојување? Зарем не е тоа многу подобра варијанта за сите?
Добро, што е работава денеска? Ме цитираш за нешто наменето конкретно за друг член. Нема везе... не може на страна секој за своето тело одлучува, бидејќи е така... А во врска со твоите докторски факти, еве што имам јас кажано на 34 страна.
Викторгг напиша:
Оправдувам абортус. Од било која причина. Во модерната медицина повеќе не се практикува чекич у стомак, туку современ абортус. Шансите за губење на плодноста постојат сеуште, но искрено, попрво би абортирал на 18 и да немам никогаш, отколку социјалниот живот да го сведам на нула заради “грешка“. Едноставно немањето избор ме вади од кожа.
Наташа напиша:
Читав и во една исто на форум тема каде се предложува за дополнителни часови каде децата ќе се подучуват на се околу сексот па и последиците...90%беа против
Дај линк...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Добро, што е работава денеска? Ме цитираш за нешто наменето конкретно за друг член. Нема везе... не може на страна секој за своето тело одлучува, бидејќи е така... А во врска со твоите докторски факти, еве што имам јас кажано на 34 страна.
Се наоѓам во постовите што не се поистоветуваат со моите ... не ме карај, сакам да ти правам муабет па!:kiss:

Туку во врска со тоа што го имаш кажано, ако смеам да прашам ... добро, кој социјален живот го сведуваш на нула ако дозволиш за тоа дете да се грижи некој друг?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Се наоѓам во постовите што не се поистоветуваат со моите ... не ме карај, сакам да ти правам муабет па!:kiss:

Туку во врска со тоа што го имаш кажано, ако смеам да прашам ... добро, кој социјален живот го сведуваш на нула ако дозволиш за тоа дете да се грижи некој друг?
Социјалниот живот на онаа 17 годишњакиња која ќе абортира... Ако имаш 37 и абортираш, ваљда имаш добра причина за тоа. :toe: Ако немаш, со “мајката“ шо ја спомна прееска, спремна за лудница.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Социјалниот живот на онаа 17 годишњакиња која ќе абортира... Ако имаш 37 и абортираш, ваљда имаш добра причина за тоа. :toe: Ако немаш, со “мајката“ шо ја спомна прееска, спремна за лудница.
Вртиш, вреѓаш и пак не одговараш ... зошто наместо да се абортира тоа дете да не се роди и да се даде на други?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pro choice!!

My body, my choice!!

Абортус, да!!!!!

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Pro choice!!

My body, my choice!!

Абортус, да!!!!!
Your body, your choice.....your murder!
Добро бре луѓе, кога ќе сфатите дека веќе се створило нешто живо суштество (во најрана фаза од својот развиток), со абортусот се убива. И немој ве молам дека под дифолт мастурбирањето било геноцид! Секако дека не е! При мастурбирање јас не создавам нешто живо, кое би можело да расте и се развива, па да го убијам. Навистина би требало да се воведе сексуална едукација во училиштата. Уште не научи младинава бреееј... Пред да направите некоја сериозна "грешка", размислете двапати... "После ебаање нема каење"

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не убиство.

Плус јас немам испран мозок од попојте.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Не убиство.

Плус јас немам испран мозок од попојте.
Добро бре луѓе зошто погрешно сфаќате. Од каде сега попови? Абре Гарфилд, Гарфилд, мисли малку логично, не одма ко слеп за стап по религијата.......и џедаизмот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не бе, ама на темава имам разглабано и преразглабано зошто сметам дека треба да биде абортусот реална можност за секој, па ме мрзеше да дообјаснувам наново. Имам постови, на првите страници и така натака.

А она за попојте, дека има такви кои навистина се под влијание на попојте.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не бе, ама на темава имам разглабано и преразглабано зошто сметам дека треба да биде абортусот реална можност за секој, па ме мрзеше да дообјаснувам наново. Имам постови, на првите страници и така натака.

А она за попојте, дека има такви кои навистина се под влијание на попојте.
Се мислев дали да ти реплицирам,дека тупиш само со едно па едно...
Де кажи ми каква врска имат поповите со абортус?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Наташа, попојте се жалабајзери и се поголеми грешници од 90% од народов. Верувајте во Господ, во попој не верувајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom