паричката има и друга страна......
имам и јас една другарка која во втора година средно беше заљубена од глава до петици во еден психопат кој не го испочитува нејзиното НЕ и ја силуваше заедно со неговиот најдобар другар!!!!девојчето не можеше да се помири со фактот дека можело да и се деси такво нешто,се изолира целосно,не одеше у школо....и капак на се беше сознанието дека е трудна и дека не знае кој е таткото??!!!и наместо да си го доуништи животот или да се фрли во езеро-девојчето собра храброст и со безрезервна поддршка од нејзините родители-абортираше..... поминаа два-три месеци,раните се залечија колку-толку и таа беше пак онаа старата-девојка полна со живот!!!!моментално ги привршува студиите по право и е во срекна тригодишна врска со некој кој неизмерно ја сака!!!!
дали вреди да претпоставувам каков ке и беше животот сега доколку го родеше тоа дете за секогаш кога ке го погледне да ја потсетува на тоа што и го направија???
не вреди........:nenene:
...kaj si slatka Maco...
...nemam srce da napisham, neshto u vrska so gorniov sluchaj, megutoa ke kazam neshto...
...deka procentot na takvi abortusi i onie medicinski opravdani koa se raboti za malformacii kaj plodot, se zanemarlivi vo soodnos na tie pri koi sto se predizvikani od seopshto perdashenje i opushtanje vo tekot na pleskanjeto bez mislenje na posledicite...
...pa i druga rabota da dodadam...
...na vremeto se zimale pomladi nashive luge-dedovci i babi u Makedonija pa ragale po 5-6 deca pa bilo siromashtija, pa se snaogale pa zdravje boze izrasnale site vo zdravi i pravi individui od koi i nie deneska poteknuvame...
...megutoa nemalo ona ko sea, na 13-14 godini menjanje dechki i curi na sekoi mesec dena-zbesnatost de...
...ili ona-cekaj prvo shkolo, pa rabota, ma maz pa zena pa brak pa deca...eeeeeeeeee ne umri magare na zelena trava...nbiva familija od taka mislenki...jok-more...
...sakam da kazam deka tie raboti nemozat bash lesno da e isplaniraat od prosta prichina sto site deneska se na mislenje deka treba familijarniot zivot da go zamenat so ispolnuvanje na lichnite zelbi i potrebi(nemojte sea da kazete deka ne e taka)...pa si vikaat, cek ushte malce...da se poakam ja pa ke najdam posle neshto, ovaa/ovoj ima golemi ushi-nenosi dobri cipeli-nema ovo-ono... ama kako sto bilo recheno, nekoi raboti doagaat samo ednashka vo zivotot i nikogash poveke, zatoa sum protiv abortusite poradi nebriznost...
...i za na kraj, ja vezam tuka radi zabava najvishe i da ja razvlechkam temava, inache mi e mnogu jasno od poodavna deka ke ima se poveke abortusi i se pomalce deca...
...a ke vi kazam i eden primer od zena na eden moj drugar...
...rodi zena mu edno dete-kerka(da i e zdrava i ziva-bonbonche e malecko)
... i sea ja zezam ja i i vikam, ajde ushte edno na Makedonija i trebaat mashki deca...
...a ona mrtva ladna...na mene...
..."izvini Triks, ama jas mojata ljubov sprema ednoto moe dete nemozam da ja delam so nikogo drug"...
...iskreno... padnav u nesvest...:uvo:
...jebiga...toa e toa...neshto sum samo zadovolen od celata taa situacija...kao ke se rodi Makedonche...breeeeee sve lepotani se...e za toa mi se prai keif neviden...stvarno mozam da kazam deka u Makedonija u posledno vreme se ragaat ubavi deca, a ubavi deca se ragaat samo od golema ljubov na dvajcata partnera...
...toa...:baeh: