- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.858
Да, имаше рефлекси. Башка беше 24 недела во прашање.личеше на човек?
А тоа е далеку од законски пропишаната рамка. Знаеш нели?
Да, имаше рефлекси. Башка беше 24 недела во прашање.личеше на човек?
Човеку.... си извадил слика од ГЛАМСТИКНе до 12-та. Законот дозволува абортус до 10-та недела, а после тоа (до 13-та недела) мора да биде одобрен од комисија. За Полска не важи ова, таму е дозволен до 20-та недела.
Тогаш изгледа вака... http://fotografija.com.mk/images/qfQJD.jpg
Знам. Дека никогаш немаш слушнато од жена која била повредена од абортус.
ок. Дали за тоа време мрда нешто на ехо преглед?
said the Grand Jury....Најбавната и најочигледната а воедно и најидиотската поента во обид на темава од 267 страни.
Ајде сега од почеток. Три, четири...Да, имаше рефлекси. Башка беше 24 недела во прашање.
А тоа е далеку од законски пропишаната рамка. Знаеш нели?
1. Не е вистина. Сум била сведок на абортус. Онаков, со 3 потписчиња. Оној кој ти го одобруваш.Видела на слика. Доволно е па ти.
Јас нема да навлегувам во тоа колку се издржани аргументиве на едната или на другата страна. Има триста глупости изнапишано меѓу аргументите. Мене една друга работа ми е симптоматична. Јасно ми е дека маж нема никогаш да сфати како е да си бремена и да го лишиш некого од живот, ама па не знам ни јас, нити Пума, нити Велвет. Во суштина зборувате напамет. А да не зборувам теоретски колку ви е смешна издржаноста. На што личат муабети од типот: мое тело, мое право, ако сакам ќе правам маникир, ако сакам абортус? До толку го девалвирате потенцијалниот живот што го изедначивте со маникир, кариера итн итн. Е кога ќе ви се фатат за таа девалвација, го вклучувате бојлерот и викате, ама ако жената е силувана, ако плодот не е во ред? Се е тоа во ред, речиси и да нема човек што не би оправдал абортус во такви случаи. Но, што со регуларните случаеви. Да видиме еден сосем прост пример. Дознавате дека сте бремена во брак таман кога ви ја нудат работата од соништата. Според она што го пишала Пумата, мажот кој го врти дали сака да го задржи детето, она ќе си го абортира пошто нели не сака да остане нереализирана. А пази тоа ви го зборува дете со 21 година, уште недошколувано, со став дека сите верници се дегени и треба да бидат хоспитализирани. Она битно уште сега се чувствува загрозена од потенцијален плот, да не случајно заради него остане нереализирана.
Мене ми е гајле со кој ниет си терате во животот, сите ваши мислења и постапки вас ќе ве чинат цена. Она што ми пречи е што толку ревносно го поддржувате абортусот, што речиси и да не видов да ги пишете контраиндикациите. Јас во семејството имам починато лице од несоодветно направен абортус, има луѓе кои останале стерилни заради такви процедури, психички се пореметиле итн итн. Форумов е место кое го читаат којзнае колку луѓе, некоја помлада недозреана личност, може да добие којзнае каква идеја ако се најде во ситуација да може да бира. Сфаќате дека може да поттикнете некого да се изложи на опасност, без притоа барем да му објасните кои се лошите последици од таквиот потег?
Јас сум за абортус само во исклучителни случаи. Тука подразбирам болен плод, силување, инцест итн итн. А дете да се аборитра заради кариера ми е тотален нон сенс. Таквите луѓе треба да се хоспитализираат.![]()
You are very boring. I am not interested.said the Grand Jury....
Ајде сега од почеток. Три, четири...
Не само тоа, туку и опасна, со силен потенцијал да метастазира кај неусвитени тинејџерски умови. Јас затоа и првично се вмешав на темава, оти во крајна линија дебатава не само што не е конструктивна, туку и се оди на тоа дека прифаќање на абортусот треба да се изедначи со одење по голема нужда, па како што никој нема право да ја прашува жената за тоа каква столица имала, нема право ни да и се меша во одлуката да абортира (а абортирала бидејќи многу мачнина ќе и стварал паразитот, па повраќања, чуда....)
Ова е иднината на милитантниот фенимизам.
Be afraid. Very afraid.
Мене ми е гајле со кој ниет си терате во животот, сите ваши мислења и постапки вас ќе ве чинат цена. Она што ми пречи е што толку ревносно го поддржувате абортусот, што речиси и да не видов да ги пишете контраиндикациите. Јас во семејството имам починато лице од несоодветно направен абортус, има луѓе кои останале стерилни заради такви процедури, психички се пореметиле итн итн. Форумов е место кое го читаат којзнае колку луѓе, некоја помлада недозреана личност, може да добие којзнае каква идеја ако се најде во ситуација да може да бира. Сфаќате дека може да поттикнете некого да се изложи на опасност, без притоа барем да му објасните кои се лошите последици од таквиот потег?
Јас сум за абортус само во исклучителни случаи. Тука подразбирам болен плод, силување, инцест итн итн. А дете да се аборитра заради кариера ми е тотален нон сенс. Таквите луѓе треба да се хоспитализираат.![]()
убаво прашање.....да не развлекувам - СЕ и сешто може да се случи(иако кај некого се поголеми шансите,кај други се минимални),но секако дека нема шанса да “оставам туку така МОЕ чедо така на улица“......ете ти запрашај се на пример дали сакаш нешто лошо да им се случи на твој близок роднина,па ќе го најдеш одговоротМорам да те прашам нешто.
Најхипотетички што може. Еве да речеме имаш девојка и останува бремена. И таа ти вика дека не сака да чува дете, ти и викаш, јас сум против абортус. На тоа таа ти одговара, „ Во ред, јас ќе го родам детето, ама ќе те напуштам една недела по раѓањето, и ке те оставам да го гледаш.“
Што ќе и речеш ти тогаш? Не абортирај?
Јас не зборувам откако ќе се роди. Јас зборувам веднаш откако девојката ќе дознае дека е бремена. Да речеме дека е 4 недела на бременост. Таа ти вели „или јас ќе абортирам или ти ќе бидеш самохран татко“убаво прашање.....да не развлекувам - СЕ и сешто може да се случи(иако кај некого се поголеми шансите,кај други се минимални),но секако дека нема шанса да “оставам туку така МОЕ чедо така на улица“......ете ти запрашај се на пример дали сакаш нешто лошо да им се случи на твој близок роднина,па ќе го најдеш одговорот
и што очекуваш да го повторувам постот и одговорот ?! со кого се јас реплицирамЈас не зборувам откако ќе се роди. Јас зборувам веднаш откако девојката ќе дознае дека е бремена. Да речеме дека е 4 недела на бременост. Таа ти вели „или јас ќе абортирам или ти ќе бидеш самохран татко“
Што ќе избереш.
Само без инаетење и идеализирање. Согледај ги сите последици од тоа.
Јок, не даде одговор. Демек, мое чедо, ќе си го чувам.и што очекуваш да го повторувам постот и одговорот ?! со кого се јас реплицирам![]()
Јас очекував ти да ја имаш увидено разликата меѓу ембрион од 4 недели и твое чедо. Затоа што ако гледаш така и генетскиот матријал во спремата е твое чедо, па имбецилно би било да не користиш контрацепција.и што очекуваш да го повторувам постот и одговорот ?! со кого се јас реплицирам![]()
мерак имаш да вадиш од контекст нечиј одговор само да си оправдаш нешто лично твое мислење или став или вотеверЈок, не даде одговор. Демек, мое чедо, ќе си го чувам.
Чедото не ти е родено, далеку е од чедо.
Имаш секс со некоја, онака у сабота навечер, на пијано.
Ти вика - јас деца нејќу, ако го сакаш, ќе ти го родам, и твое си е.
Оди лажи друг дека ќе и речеш - нема проблем срцка, само ти роди го, се останато е моја работа.
девојко каде гледаш инает,треба само да го прочиташ од неутрален агол мојот пост па да видиш што е напишано,проста математика 2+2Јас очекував ти да ја имаш увидено разликата меѓу ембрион од 4 недели и твое чедо. Затоа што ако гледаш така и генетскиот матријал во спремата е твое чедо, па имбецилно би било да не користиш контрацепција.
Немаш потреби од фејспалм, јас гледам со кого реплицирам, од фактот што толку брзо ми реплицира. Не ти требаа ни две минути. Тоа значи дека ни две секунди немаш размислено како би ти било да бидеш самохран тактко. Кои последици ги носи тоа во животот. А убаво те замолив да не ми се инаетиш.
мерак имаш да вадиш од контекст нечиј одговор само да си оправдаш нешто лично твое мислење или став или вотевер
одговорот е даден во првата реплика,а заради вакви постови ја натежнавте темата од преку 250 страници
--- надополнето: 2 април 2012 во 14:38 ---
девојко каде гледаш инает,треба само да го прочиташ од неутрален агол мојот пост па да видиш што е напишано,проста математика 2+2
Толку ли неразбирливо пишувам? Не ме разбирате ли што сакам да кажам? Да упростам ли? Било кој што има став по било која тема, посебно кога се работи за животно чувствителни прашања треба да ги постави двете страни на приказната. Јас како жена, не би можела да му сугерирам на некое девојче абортус, без притоа да и кажам про и контра тоа. Не може да поддржувате абортус, а да не кажете кои се лошите страни на тој избор. Зашто, избор е. Мислите дека секој е свесен за последиците? Дека секој е толку зрел? Ако ве чита некоја тинејџерка која е бремена, бидете сигурни дека таа зад грб на родители ќе го направи абортусот во којзнае каква клиника.Баш поради тоа што некој е свесен за можните последици кои бесусловно ги прифаќа кога се согласува на оваа процедура треба да даде до знаење колку е очаен некој за да го направи абортусот. И затоа што последиците од двата избора паѓаат на жената, затоа таа треба да биде онаа која ја носи одлуката. Во двата случаи мажот е само посматрач, ништо повеќе. Тој никогаш нема да почуствува низ што поминуваа таа жена.
јој љепото. Нормално дека ќе ја извадам од негде. Нема рачно да ја цртам, аман.Човеку.... си извадил слика од ГЛАМСТИКкои пак, ја извадиле од АБОРТУСНЕ
Не постои доволно голем фејспалм, за жал. Не зезај, имаш години, не треба да те учам што се овие два сајта и колку релевантни и точни информации можеш да добиеш од нив....