секој одлучува сам за себе,немозе бре дете да роди дете,и двајвцата/тројцата да се осуден на пропаст цел зивотmaja напиша:Не го сметам абортусот за убиство.Некогаш за жал мора и да се изврши.Зависи од причините.Ако се работи за малолетна особа, ако се работи за девојка која нема егзистенција, после има х други прицини како здраствени итн.
Во Британија пробаа да протнат такво нешто во дополнението на новиот закон ама неуспешно. Сепак задолжително е да се направи пре-натална дијагноза за неколку болести. Ако се утврди државата ќе ја советува мајката за абортус и доколку се согласи ќе го плати абортусот.FortunE напиша:Дали некој знае дали и во кои држави со закон се предвидува задолжителен абортус доколку се утврди дека детето би се родило со ментално пореметување?
Прашувам бидејќи имам слична непотврдена информација.
Chandler напиша:ЗА абортус сум ако:
1. Несакана бременост (пукнал кондом)
2. Ако двајцата партнери не се согласуваат во ИМАЊЕ дете.
И ред други причини (болести, неправиле психо-физички развиј, СКРАЈА ДА Е )
3. Ако девојката не сака дете
4. и многу битно АКО ТИПОТ НЕ САКА ДЕТЕ!!!!!!
a bi rodila 5-6 deca a ?cyberlady напиша:Pa makar rodila i 2 deca.
vo potpolnost se soglasuvam !!! protiv sum za tie shto se vo brak,a abortiraat...e sega ako e od svalerot...bog da cuva....:icon_eek:Marija^^ напиша:Za abortus sum samo ako dvajcata roditeli se premladi za da snosat takva odgovornost,ako e plod na rodnini i ako e dete na siluvana devojka!vo nikoj drug slucaj ne opravduvam abortus.deteto e sveto nesto i grev e da go abortiras,so drugi zborovi ubies uste pred da se rodi!!!!!:pishtoldz