Џез музика

Каков Jazz слушате?

• Dixieland/Swing

Гласови: 29 24,4%
  • BeBop/HardBop

Гласови: 30 25,2%
  • Post-Bop/Fusion

Гласови: 40 33,6%
  • Avant-garde/Free/Experimental

Гласови: 46 38,7%
  • Vocal

Гласови: 33 27,7%
  • Acid/Electro

Гласови: 25 21,0%
  • World/Ethno

Гласови: 17 14,3%

• Вкупно гласачи
    119

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ti falat poeni na IQ skalata za da ja razberes jazz muzikata. Koga ke napravis level up, ke ti tekne.

Sent from my Intel Phone
Како што веќе реков еднаш во друга тема. Џезот е само алиби на глупите луѓе да глумат интелгиенција во друштво на попаметни од себе. Нешто слично на книгите од куељо.

Така да ако веќе некаде недосасуваат IQ поени тоа би бил одразот од огледалото во кое се гледаш.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како што веќе реков еднаш во друга тема. Џезот е само алиби на глупите луѓе да глумат интелгиенција во друштво на попаметни од себе. Нешто слично на книгите од куељо.

Така да ако веќе некаде недосасуваат IQ поени тоа би бил одразот од огледалото во кое се гледаш.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SMNX11y0dVo#t=245s

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.736
Поени од реакции
17.639
Јас лично сакам џез ме опушта многу но не сум некој си зависник. За музика нема IQ ( кој според мене не е мерило на колку си паметен и сл) нема паметен глуп има само вкус и дали те опушта а мене џезот некогаш во 50-60% ме опушта...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас лично сакам џез ме опушта многу но не сум некој си зависник. За музика нема IQ ( кој според мене не е мерило на колку си паметен и сл) нема паметен глуп има само вкус и дали те опушта а мене џезот некогаш во 50-60% ме опушта...
Јас пак мислам дека повеќето што слушаат џез се поинтелегентни од тие што слушаат турбо-фолк.А пријателот погоре не знае кој е Бил Бејли, очигледно. :pos:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас пак мислам дека повеќето што слушаат џез се поинтелегентни од тие што слушаат турбо-фолк.А пријателот погоре не знае кој е Бил Бејли, очигледно. :pos:
Ене ми го на ѕид менса сертификтот, и пак не сакам џез...ту бе мајката...ај еве за да делуем попаметен кај глупите ќе земам да слушам.

не ти знаеш кој е бил :pos:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Аман бе луѓе, и на музика ли најдовте да се препукувате...... туууу мајката.
Дајте споделете нешто музика и уживајте. Degustibus non est disputandum.
Еве нешто од минатата 2012 година.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Sea ne znam vo sto spagjaat Nina Simone i Etta James ali tesko deka ke se rodi nekoj bolji od ovie sustestva:))

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Џезерки и џезери, да пуштите некој линк за онлајн џез радио на кое се вртат Чет Бејкер, Малјс Дејвис, Џон Колтрејн ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom