Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Државава никогаш нема да мрдне напред се додека не се разграничи партија и политика. Политика се сите процеси кои вклучуваат организирање на поредокот, па и општествениот живот, партија е организација која се труди да дојде до моќ за може да спроведува одредени мерки за да реализира политики кои таа мисли се најсоодветни.

Ама во државава се е хаос, се се изедначува и секој си користи термини и дефиниции како му одговара.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Утрешен Слободен печат: Студентите ќе водат, сите ќе марширамe!
Ќе биде забавно да видиме кој ќе води кој ќе маршира хихи. Ајде веќе нека дојде среда, едвај чекам бојанчо да рече У ПРАВО БЕШЕ!

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Комедии се тие што го подржуваат испитот. Ги читам подолго време и се прашувам кај им е заглавен мозокот. Исфустрирани се поради нереалното оценување и затоа сакаат државен испит. :aplauz:
Тие не го подржуваат испитот, туку ги фаќа паника од будењето на студентите, па очајно тролаат со надеж дека ќе ги обесхрабрат и ќе ги натераат да седат дома. Нема никаква врска со државниот испит.

http://brif.mk/?p=172072

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тие не го подржуваат испитот, туку ги фаќа паника од будењето на студентите, па очајно тролаат со надеж дека ќе ги обесхрабрат и ќе ги натераат да седат дома. Нема никаква врска со државниот испит.

бриф, жерновски, будење на студентите. ОК.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
бриф, жерновски, будење на студентите. ОК.
Еве на пример земете му ги како пример постовите на дотичниов.
Место да го дискутира напишаното, тој го дискредитира изворот.
Поочигледно дека не му е до испитот не може да биде.
Затоа, бркајте си работа и оставете ги овие очајни ликови нека си лаат, тоа им е работа.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
http://www.izlez.mk/?p=20548
Тоа е таа можност за дебата во Македонија
И ти прочита ли воопшто што пишува? Или како и другиве само наслов читаш и споделуваш? Составено на 31.10.2014. Во деловодна книга заведено на 5 декември (тогаш го примиле). На крај последната реченица прочитај ја "ќе се води јавна дебата помеѓу сите инволвирани страни". Самите се демантираат овие сттудентскиов пленум и после уште објавуваат вести као СЕНЗАЦИОНАЛНО. Трагедија. Не знам кој е посмешен студентите од курир или студентскиов пленум миленик на пљусинфо бриф и либертардс.[DOUBLEPOST=1418146027][/DOUBLEPOST]
Еве на пример земете му ги како пример постовите на дотичниов.
Место да го дискутира напишаното, тој го дискредитира изворот.
Поочигледно дека не му е до испитот не може да биде.
Затоа, бркајте си работа и оставете ги овие очајни ликови нека си лаат, тоа им е работа.
А како да дискутирам кога тоа што ти го споедлуваш е смешно. На бриф и на жерновски анонимно му се јавиле ученици да се жалат? И мене ми се јавија и се пофалија дека се е супер. Тие медиуми до сега сто пати споделија анонимни јавувања кои најчесто беа плод на нивната имагинација се со цел да направат манипулација (еве дури и рима направив). Во овој случај изворот е многу битен а веста не е воопшто вест туку манипулација.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163

Нели сме демократска држава каде секој има право на глас? Како тоа не смеат да протестираат средношколците кога тие први ќе бидат тестирани?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Сочуство до сите оние кои веруват дека во Македонија во последните 25 години се одржале и во наредните 25 години ќе се одржат департизирани протести. Народот е до толку партизиран што веќе не се ни свесни за тоа. Со кој и да правиш муабет првото што ти го вика е дека не бил партиски обоен а ставовите му се или курир или либертас средина нема. Тоа е тоа. За жалење се тие малку кои навистина мислат со своја глава. Истите и да сакат да организираат нешто веднаш ќе им се налепат политички хиени, после ќе им се изналепат етикети и тн. Во овие тн. „студенстки протести„ демоснстрира се живо и диво. Огромен дел од демонстрантите на никој начин немат допирни точки со студирање или идно студирање ама важно се протестира. Тоа е тоа.
Да бев ме нормална држава како што не сме , студентите ќе имаа независен синдикат кој ќе седне да преговара со владата. Сега вака од една страна имаме некоја организација која е директно подржана од опозицијата а од друга страна имаме студенстки сојуз кој место да ги застапува правата на судентите е исто така партиски раководен.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Се е тоа во ред, само авторот не знам зошто не си го објави тоа на својот сајт Плусинфо каде што е заменик уредник а се крие позади овој сајт? Е сега ме интересира дали овој наслов објавен денес од истата персона "ФОТО Откриен е предлогот за државен испит!" на плусинфо е факт, не е манипулаторски и сензационалистички?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Кога ќе биде штрајкот на студентите? И зошто и учениците се вклучуваат во штрајкот или сум грешка?

Инаку, подршка од мене. Ништо не губите, студенти, само може да добиете. И ќе добиете.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Се заебав, гледав вести на сител и тоа додека јадев, да ти ебам сителот. Она што ужасно ме нервира, е тоа што на секоја објава кажуваат дека студентите протестираат но не им е јасно зошто. Потоа наоѓаат партиски членови кои се професори, студенти или некои рандом дудлачи на позиција што изјавуваат како ова е добро за нас студентите и не треба да протестираме, како демек магично ќе ни ги признаат дипломите во цел свет ако го направиме тој државен испит. :pos:

Ова е вистински тест дали ќе се опорави некогаш Македонија или не. Ако ги мушнат испитиве тогаш стварно нема за што повеќе да се бориме, нека му дадат доживотна власт на Груевски и нека се прекрсти државава во Вмродонија, може ќе влезат во Европа така.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.337
Поени од реакции
4.659
Се е тоа во ред, само авторот не знам зошто не си го објави тоа на својот сајт Плусинфо каде што е заменик уредник а се крие позади овој сајт? Е сега ме интересира дали овој наслов објавен денес од истата персона "ФОТО Откриен е предлогот за државен испит!" на плусинфо е факт, не е манипулаторски и сензационалистички?
манипулатори се и едните и другите.
Само што едните се на власт, затоа се на удар и треба да бидат на удар кои и да се на власт, кога носат дебилни закони.
Колку што имаше дебата за законот за абортус толку ќе има и за овој

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Ова е вистински тест дали ќе се опорави некогаш Македонија или не. Ако ги мушнат испитиве тогаш стварно нема за што повеќе да се бориме, нека му дадат доживотна власт на Груевски и нека се прекрсти државава во Вмродонија, може ќе влезат во Европа така.
Е де, Македонија падна стотици побитни тестови во изминатите години.
Територијална поделба, министри терористи (читај Талат Џафери), секојдневно бодење со ножеви итн итн итн..

Јас искрено го поддржувам протестирањето и екстерново е тотална утка, меѓутоа нема да присуствувам.
Нема да бидам дел, затоа што кога јас и уште 200 луѓе протестиравме против Талат Џафери како министер за ОДБРАНА (вакво нешто кај соседите, цел град ќе гореше), цела оваа прогресивна револуционерна младина си седеше дома играјќи Кенди Краш и размислуваше каде ќе се начука вечерта.
П.С Луѓе ни се смееа од балкони тој ден.

А сега истите тие, за нешто што реално е 100 пати по небитно глумат авангарда и револуции.
Да за протестот, не за лупање во гради и глумење лудило.

Па уште и No Pasaran ! се пишува по евентот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom