Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
не сум партиски член така да немам сопартијци.
Еј немој така. Еве Бојан си рече пред неколку дена дека не било забрането да доаѓаат опозиционери на протестот немало никаква врска тоа. Ама сепак на пример на форумов не можеш да ни да коментираш ако симпатизираш некоја партија. Ондак Бојан те тагира заокружува и те става на столбот на срамот. Истите методи кои ги критикува деноноќно тој ги применува. Има разлика?
Тоа што сум кажал значи дека сум искрен а не како 90% од овие овде што пишуваат у стил ја не симпатизирам ниедна партија ама овие шо направија никој не напраил.
Е ова е више мат у 3 потега, нема помош више тука.
@RickyLFC9 уште викаш дека само етикети сме лепеле ?

П.С. не сум братучед на синот на Фрчко, туку Фрчко лично и персонално ;)
П.П.С. @Brutus наведувал аргументи :pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Е па сега ти ако не разликуваш симпатизер од член не знам што да кажам. Не познавам нитусе дружам со некој функционер од било која партија а во штаб не сум влегол никогаш и најверојатно нема ни да влезам :)On the other hand, може не се разбираш и во шаховска терминологија така да можеш на тоа да се вадиш. Ајде сега кажи тука за што ќе одиш на протест, не лови вештерки(и вештери) за џабе Не троши залудно енергија на небитни работи кога има толку битни работи како солидаризирање со идни студенти ради недефинирани промени во високото образование.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Недефинирани се пошто ни тие што ги осмислија не можат да ги дефинираат, пошто се обични популисти а не некакви реформатори.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Само да те просвлетлам, очигледно дефинирани промени со оглед дека истите стигнале до факултетите. Кај и да е, ќе се излгаса како предлог закон на владина седница. А нели, ќе имаше јавна расправа/дебата...проблемот е што од МОН сакаат јавна дебата околу моделот на испитот, а Студентскиот Пленум е против секаков вид на екстерен испит (или екстерно оценување) како сакаш кажи го, истото е.

Ќе повторам уште еднаш. Немој да мислите дека ова е единствената причина поради која се протестира. Во моментов можеби, но незадоволството кај студентите кулминираше сеа, а тоа трае со години и години. Ако успееме да се избориме за ова, следно е подобрување на студентските домови и ред други ствари. Но, чекор по чекор.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Е па сега ти ако не разликуваш симпатизер од член не знам што да кажам. Не познавам нитусе дружам со некој функционер од било која партија а во штаб не сум влегол никогаш и најверојатно нема ни да влезам :)On the other hand, може не се разбираш и во шаховска терминологија така да можеш на тоа да се вадиш. Ајде сега кажи тука за што ќе одиш на протест, не лови вештерки(и вештери) за џабе Не троши залудно енергија на небитни работи кога има толку битни работи како солидаризирање со идни студенти ради недефинирани промени во високото образование.
Шо знам, тргна од тоа дека не си симпатизер и дека ова се твои лични ставови, до тоа дека си симпатизер и дека бар си признал па сеа ние нешто као треба тебе да те славиме, а на крај може ќе излезеш и основач на вмро...
Шо не е во ред со шаховската терминологија ?
Баш терминологијата си е на место ;)
Иначе глеаш опседнат сум со тебе, неам од дома излезено и цело време ти реплицирам па утре ќе излезам на маршов чисто воздух да ме фати ;)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Бар член да беше. Вака си нај бедното нешто што може едно човечко битие да биде, симпатизер на вемеро.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Бар член да беше. Вака си нај бедното нешто што може едно човечко битие да биде, симпатизер на вемеро.
Доволно глуп за да ги симпатишаш, а недоволно паметен за да те примат во друштво a ? :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Доволно глуп за да ги симпатишаш, а недоволно паметен за да те примат во друштво a ? :D
Ајде бојанчо без навреди. Штеди се утре треба да урлаш со Милчин.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Шо знам, тргна од тоа дека не си симпатизер и дека ова се твои лични ставови, до тоа дека си симпатизер и дека бар си признал па сеа ние нешто као треба тебе да те славиме, а на крај може ќе излезеш и основач на вмро...
Шо не е во ред со шаховската терминологија ?
Баш терминологијата си е на место ;)
Иначе глеаш опседнат сум со тебе, неам од дома излезено и цело време ти реплицирам па утре ќе излезам на маршов чисто воздух да ме фати ;)
Значи лажеш исто ко жто или лажат и манипулираат или се наивни поголемиот дел од пленум. Ти рече дека сум член јас реков дека не сум и уште стојам на тоа. Плус се читаш ли што пишуваш - дека ако некој е симпаитзер член или не знам што тогаш тоа не се негови ставови. Манипулирај брате ама барем знај како. Еве тру блу му покажав вика е добро де рекле државно ама грујо после се збунил на интервјуто и тоа било повод да протестираат аико изјавата негова беше дадена после протестот. Интересно. Исто пишуваше дека ќе биде за следните генерации ама пак некој манипулираше дека е за оваа генерација за на крај да се извади дека ова било од солидарност. Смешки.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Значи лажеш исто ко жто или лажат и манипулираат или се наивни поголемиот дел од пленум. Ти рече дека сум член јас реков дека не сум и уште стојам на тоа. Плус се читаш ли што пишуваш - дека ако некој е симпаитзер член или не знам што тогаш тоа не се негови ставови. Манипулирај брате ама барем знај како. Еве тру блу му покажав вика е добро де рекле државно ама грујо после се збунил на интервјуто и тоа било повод да протестираат аико изјавата негова беше дадена после протестот. Интересно. Исто пишуваше дека ќе биде за следните генерации ама пак некој манипулираше дека е за оваа генерација за на крај да се извади дека ова било од солидарност. Смешки.
Ја извадив твои постови во кои од онака обичен граѓанин никако партиски поврзан (значи ни член ни симпатизер) дојде до тоа кај што сам си признаваш дека си симпатизер (значи на некој начин поврзан) со вмро. Ајде еве ти цитирај ме кај што сум пишал дека си член на вмро.
А зошто овие твои постови не се ставови, а уште помалце аргументи не можеш да кажеш дека не ти се дадени од партија...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Сеа ми ги извртуваш зборовите. :D Кај сум рекол дека таа изјава на Грујо била причина да протестираме? :D Баш Грујо го чекаме да се јави за да протестираме. Он немаше ниедна изјава пред првиот протест. Тек неколку дена после протестот се јави со некакви чудни изјави, па уште зад студентите стоеле СДСМ и Сорос, глупости во боја. Па не можеа да се договорат дали е екстерен или државен испит (не дека има некаква разлика во оваа форма)

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Иако длабоко во себе знам дека 90% од студентите и идните студенти се против овој државен испит или екстерно пошто концептот у него е срање и тоа нема да спречи нереално оценување ниту ќе го подобри квалитетот на високото образование, тоа не го менува фактот за големото политизирање на студентите во Македонија кои уште од средно школо дремат по штабови наместо да седат дома, читаат и имаат некое критичко мислење. Дури и студентските избори се политизирани.

Тоа е реалноста едноставно, се надеваат на вработување у иднина. Тоа е мотивацијата на просечен македонски студент. Студира, у слободно време дреме у штаб, на секои избори праи списоци на роднини и пријатели кои ќе гласаат за вемеро, и се надева дека ќе се вработи државно.

За нашиот премиер и неговото понижување на студентите немам зборови, такво понижување на иднината на државата нема никаде. Он дефакто ја лишува иднината на државата од правото да се има сопствено мислење
.
This!

Не сум видела некој толку очајно да се труди да го задуши гласот на сопствената младина како овие типови.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Иам приметено дека сите вмровци ја имаат истата реторика. Идентична! Незнам само дали се сите стварно толку глупи, или испрани, или пак работат по иста агенда од штаб дадена.. Ама пак не е ваљда дека им кажуваат шо да зборат у маалски муабети или небитни форуми?
Ако размислуваш, воопшто, автоматски си комуњар. Ако нешо а у, соросоид. Ако сакаш у ЕУ си предавник, ако неќеш, пак си предавник. Фактички или си вемеро или си "ништо" шо би рекол другар му на Амди.
Чудна е оваа работа..

Него настрана ова, со глупи луѓе да си немаш работа, сакам само да ве потсетам сите утре шо ќе се појавите на протест една ствар. А тоа е дека Они работат за Нас а не обратно! Не се Власт туку Наши Претставници, кои по дефиниција и секоја правна/политичка логика работат за Наши интереси. Така што нема што ја да аргументирам зашо неќам екстерно бе алооу! Едноставно Неќам и Тачка. Треба он мене да ме убеди а не ја него! Мнозинство сме? Сме. Готово. Бројката сама си збори, нема шо да пенам уста. Секое објаснување и аргументирање на нашиот став е само покажување добра волја и ништо повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom