Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
The historian Raimund Lammersdorf considers Niemöller "an opportunist who had no quarrel with Hitler politically and only began to oppose the Nazis when Hitler threatened to attack the churches."
Каков автогол си даде со овој коментар.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Во своето толкување Ламерсдорф го опишува Нимолер како опортунист, при што таквиот опис се покплопува со дефиницијата која и самиот Нимолер си ја дал за себе во неговиот славен цитат, немал личен проблем со Хитлер и нацистите, не го интересирало што се случува во општествовто и со останатите граѓани, кога му зажежело и нему веќе било касно.

У твојот обид за некаква историска диксредитација на Нимолер, само го засили аргументот на оние кои и го користат тој цитат.​

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Следниов допис беше испратен до претседателите на подмладоците на политичките партии во Македонија

Сите да прочитате. Еве зошто Студентскиот пленум е надпартиски и наднационален!
Тие подмладоци,се дувла кои треба да се забранат.Уште не прооделе децава они ги зомбираат и од нив ствараат полтрони,робови,кодоши,продадени души..

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Дали е можно во среда да го употребат и последното и најбедно средство- контрапротести од други „подобни“ студенти, не би ме изненадило.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Во Фокус пријави МВР не ги бива :)
Абе ај коа више не си толку паметен па цело време споделуваш текстови од партија шо ти ги дале, бар духовит да беше...
И ако више ме посетуваш, потсети ме и нешто од сарказам да те поднаучам зошто многу ти е слаб...

Дали е можно во среда да го употребат и последното и најбедно средство- контрапротести од други „подобни“ студенти, не би ме изненадило.
Не очекувам контра-протест ама провокации еден тон...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Тие подмладоци,се дувла кои треба да се забранат.Уште не прооделе децава они ги зомбираат и од нив ствараат полтрони,робови,кодоши,продадени души..
Знам тоа, но овој допис на Пленумот е со цел уште еднаш, по милионити пат да се стави демант на шпекулативната реторика на одредени високи функциониери зачинето со текстчињата на партиските полтрони + да се повикаат јавно и тие бидејќи тие служат во корист на младите, а голем дел од младите се и студенти.

Знаеш зошто не очекувам контра-протест? Замисли ситуација протестираат 4-5 илјади против екстерното оценување (но, не само екстерното оценување туку силувањето на високото образование кое трае веќе со години и години од страна на владеачката гарнитура-било која), а од друга страна искачаат 200-300 контрапротестанти (и толку дали ќе се). :D :D

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Некој што не учел воопшто, прашање е дали воопшто ќе може да ги научи прашањата. Ако не може да ги научи и да го положи испитот, нема да земе диплома. Реално, не ја заслужува. Со тоа имаш предност ти, учената. Ќе завршиш пред него, ќе се вработиш пред него (lol), ќе го повториш материјалот за да не ти испари веднаш и тн.

Луѓе џаболебари, кои гледаат само да земат диплома и да почнат со лижење партиски газ, кога ќе видат дека за да земат диплома, мора да учат по 2000 прашања, дека не е толку едноставно да се земе, најверојатно нема да завршат факултет. Тука предност имаш ти, учената.

И пак ќе повторам, не можеш да тврдиш дека некој веднаш ќе ги заборави прашањата. Тоа зависи од поединецот.

1. Некој што не учел воопшто, нема да заврши факс. Освен со врски. Кои кога веќе ги има, ќе му завршат работа и на екстерното. Зборувај ми како така ќе се реши корумпираноста.
2. Луѓе џаболебари би вложиле во еден куп пари, време и енергија (во учење), за на крај 2000 прашања да ги обесхрабрат? Таквите воопшто не се џаболебари, а тие што се, чим нашле начин како да се шлепат, ќе го искористат (или слични) и на екстерниот. Повторно, како во оваа ситуација екстерното излегува продуктивно? На крајот на краиштата, зошто би чекале да завршат факултет за да „почнат со лижење партиски газ“?
3. Колку што ти можеш да тврдиш дека некому ќе му остане нешто в глава. Тој што се интересира, ќе памти, тој што не - нема, пред колку било испити испоставувај го.

како нема кога државата финансира студенти? Башка не може секој да отвори факултет. Каде со такви размислувања...
Државата финансира студенти. :vozbud:Кога високото образование ќе биде бесплатно (како и што би требало да е), тогаш зборувај ми за државно финансирање.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Абе, екстерните во основното и средните го зголемија знаењето и квалитетот на образованието? Само тоа прашајте се и ставете прст на глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom