Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Во ред, јасно тоа. Само, Бојан се прави некако наудрен, а знае дека ќе има повеќе луѓе на протестов. Ќе има и средношколци, студенти, пензионери, партиски потрчковци, газолижачи и тн. :D

Иначе, терајте си вие како што ви е планот, слободно.
И јас мислам дека ќе има повеќе, но не можам да тврдам. Зошто не можам да тврдам? Прво, се „амнестираа“ сегашните студенти од страна на претседателот на Владата дека нив нема да ги фати. Тука треба да игра солидарност, но и уште нешто. Доколку се избориме за ова, тоа може да покрене синџир на промени во кои верувам може да се подобри високото образование.
Второ, притисоците врз студентите од студентските домови. Јасно ни е тука.
Трето, притисоците врз членовите од одредени политички партии кои биле на првиот марш, а потоа биле на тапет кај надредените.

Е сега, средношколци ќе има да, колку, не би знаел да кажам.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не се прави наудрен, знаеш и самиот дека ќе има повеќе луѓе на протестот, пошто повикани се сите граѓани. Ќе има еден куп партиски потрчковци и газолижачи што газот би го дале за партијата. :D
И на претходниот марш беа повикани сите граѓани ако не се лажам.
А дали ќе има партиски потрчковци и газолижачи не знам, еве прашај го @Brutus кој конечно си призна дека е од вмро пратен.

П.С. нека ме цитира кај сум рекол дека сите мора да се сложуваат со мене и дека сите останати не смееле да коментираат ;)[DOUBLEPOST=1418071612][/DOUBLEPOST]
Во ред, јасно тоа. Само, Бојан се прави некако наудрен, а знае дека ќе има повеќе луѓе на протестов. Ќе има и средношколци, студенти, пензионери, партиски потрчковци, газолижачи и тн. :D

Иначе, терајте си вие како што ви е планот, слободно.
Од каде да знам дали и колку луѓе ќе има ?
Дај сподели ја магичната формула на предвидување на идните настани.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Бојан може ова како потпис да си го стаам "од ВМРО пратен"?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ми се допаѓа како студентите кои протестираат се нервираат кога некој ќе каже дека зад нивните протести стои некоја партија, а истите тие студенти на оние кои не протестираат им викаат дека се пратени од владеачката партија пошто одбиваат да им се придружат. Двоен аршин и хипокритие на тони.

Продолжете...

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
И јас мислам дека ќе има повеќе, но не можам да тврдам. Зошто не можам да тврдам? Прво, се „амнестираа“ сегашните студенти од страна на претседателот на Владата дека нив нема да ги фати. Тука треба да игра солидарност, но и уште нешто. Доколку се избориме за ова, тоа може да покрене синџир на промени во кои верувам може да се подобри високото образование.
Трето, притисоците врз членовите од одредени политички партии кои биле на првиот марш, а потоа биле на тапет кај надредените.

тру блу ај те молам прочитај го првиот пост од темата и кажи ми кој манипулира? Објавен на 3 октомври.

"Двете новини во високото образование се следни: државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски студенти. Државниот испит ќе важи за сите студенти во Република Македонија и од државните и од приватните универзитети. Испитот ќе се спроведува двапати, односно првиот кога ќе завршат втора година и ќе имаат прашања од сите предмети кои дотогаш ги полагале, и по четврта година со базен прашања од трета и четврта година. - Со ова сакаме да изградиме механизми за следење на квалитетот на високото образование и механизми, со кои диплома ќе добиваат само оние кои заслужиле и високото образование да не се сфаќа како бизнис, туку како наука. Сакаме испитот да биде двапати за студентот ако не положи по втора година да знае дека не може да продолжи понатаму, да не троши време, ниту пари, истакнал Адеми. Овој начин на проверка ќе биде различен од екстерното тестирање во оснивното и средното образование, а испитот ќе го спроведува тело кое ќе биде дефинирано со планираните измени на Законот за високото образование.

- Не знам дали ќе успееме од следната академска година затоа што треба да се формира посебно тело, односно центар, кое ќе ги реализира активностите, рекол Адеми, додавајќи дека е можно таа надлежност да му биде доверена на постоечкиот Државен испитен центар."

Значи интелигенцијо у подем, незавршен студенту, објасни ми зошто не успеа да прочиташ помалку од 500 збора? Еве ако те мрзи уште ти подцртав 3 реченици. Кој е тој што манипулира?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
И на претходниот марш беа повикани сите граѓани ако не се лажам.
А дали ќе има партиски потрчковци и газолижачи не знам, еве прашај го @Brutus кој конечно си призна дека е од вмро пратен.

П.С. нека ме цитира кај сум рекол дека сите мора да се сложуваат со мене и дека сите останати не смееле да коментираат ;)[DOUBLEPOST=1418071612][/DOUBLEPOST]
Од каде да знам дали и колку луѓе ќе има ?
Дај сподели ја магичната формула на предвидување на идните настани.
Претходниот само за студенти беше, други не беа други повикани.

Нема врска тоа што биле амнестирани, партиски војник си е партиски војник. Како ќе кажат во партија, така. На овој протест нема да видите вмровци, ама ќе го видите цело гласачко тело на опозицијата.

А тоа дека ве манипулираат, ве манипулираат и тоа многу. Некои навистина не гледаат, а некои се прават наудрени, пошто така им одговара, пошто се полтрони партиски и газолижачи.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355

Нема врска тоа што биле амнестирани, партиски војник си е партиски војник. Како ќе кажат во партија, така. На овој протест нема да видите вмровци, ама ќе го видите цело гласачко тело на опозицијата.

А тоа дека ве манипулираат, ве манипулираат и тоа многу. Некои навистина не гледаат, а некои се прават наудрени, пошто така им одговара, пошто се полтрони партиски и газолижачи.
Како да се тргнат тие партиски канџи зш на многуми им е јасно дека и едните и другите истото го права?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Грешка си :

А грешка си и дека на претходниот протест немало вмровци зошто бар ја знам еден што е во вмро, а беше на протестот.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ми се допаѓа како студентите кои протестираат се нервираат кога некој ќе каже дека зад нивните протести стои некоја партија, а истите тие студенти на оние кои не протестираат им викаат дека се пратени од владеачката партија пошто одбиваат да им се придружат. Двоен арши и хипокритие на тони.

Продолжете...
Не се нервираме веќе, навикнавме. :D Дали тебе ти кажувам дека си од партија? Не. На Брутус му кажувам? Можеби, но не заради тоа што нема да искочи, тоа е негово право, дали ќе искочи или не, но заради тоа што го зборува.

Кој тоа не' манипулира. Ај еве ќе ја искористам приликава и на @Brutus да му одговорам. Адеми во една изјава, после таа што ти ја стави рече екстерен испит, истото го рече и Тодоров, па после Груевски на Сител се збуни, дали екстерно или државен испит. Како сакаш кажи го, тоа е екстерно оценување бидејќи испитот не го спроведува Универзитетот, т.е. факултетите преку професорите туку надворешно тело, во случајов Одборот за акредитација. И она што го нарекуваа екстерен испит и државниот испит во ваква форма како што го најавуваат е истото. Само игра на зборови е.

Државен испит има пример во САД, доколку сакаш да работиш во државна администрација. Се полага мислам максимум 2 години по завршување на студиите, не ме фаќајте за збор.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Како да се тргнат тие партиски канџи зш на многуми им е јасно дека и едните и другите истото го права?
Не може да се тргнат. И другите да беа на власт, исто ќе беше.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ми се допаѓа како студентите кои протестираат се нервираат кога некој ќе каже дека зад нивните протести стои некоја партија, а истите тие студенти на оние кои не протестираат им викаат дека се пратени од владеачката партија пошто одбиваат да им се придружат. Двоен аршин и хипокритие на тони.

Продолжете...
Затоа што оваа будалаштина ги опфаќа сите студенти, тоа ти е исто како да дадеш мерка секое утро сите граѓани на МКД, по еден црнечки за појадок. Е сега трикот е ако си од власта, може полесно да поминеш т.е да не биде дигнат. Затоа протестот е за сите, затоа што ги засега сите студенти т.е единствено нешто што ги обединува е што имаат индекс

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не може да се тргнат. И другите да беа на власт, исто ќе беше.
Јасно де, многу јасно. У таа ситуација од УМС ќе се обидоа да извлечат политички поени, сега ќе се обидат од СДММ, но нема да дозволиме. Они ако сакаат можат да дојдат (дали дошле самоволно или по некаква си наредба, ние не можеме да судиме), но во моментот кога ќе ги прекршат правилата (извадат партиско обележје, па и национално/верско) ризикуваат да бидат остранети од групата.

@Brutus гледам дека почна да се нервираш, искулирај малце, гледам веќе почна полека да навлегуваш во лично препукување спрема мене. А не гледам потреба од тоа.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Секој човек на некој начин е партиски поврзан.
Ако партијата ОРГАНИЗИРА, значи користат партиски симболи, партиски канцеларии...тогаш протестот е партиски.
А овај што студентите си го организираат колку шо знам јас не е партиски, е сега дали тие главните во организацијата гласаат за опозицијата не е ваша работа, тие можат да гласаат за кого сакаат.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Секој човек на некој начин е партиски поврзан.
Ако партијата ОРГАНИЗИРА, значи користат партиски симболи, партиски канцеларии...тогаш протестот е партиски.
А овај што студентите си го организираат колку шо знам јас не е партиски, е сега дали тие главните во организацијата гласаат за опозицијата не е ваша работа, тие можат да гласаат за кого сакаат.
Само да те поправам, нема главни во организацијата. Иначе, ја погоди поентата. Можда ја гласам за владеачката партија, али сум против меркава. Можда некој гласа за СДСМ, а е „за“ меркава.

Kajgana Shop

На врв Bottom