Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Ме крстиле Јелена, по прабаба ми. Таа се викала Јела. Сега ми велат дека многу сум личела на неа, кога била на мои години.

Доколку имам ќерка, би ја крстила...хмммм...немам идеа како би ја крстила, ќе треба да помислам уште малку...За да и` одговара со моето презиме...:pipi:

Доколку имам син, би се викал Влад или Бојан.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Ме крстиле Сара оти имало некое детенце што се викало Сара и било многу слатко и палаво и + оти им се свиѓало тоа име, помислиле и Ема да се викам али вака е боље.
Ако е ќерка би ја крстила : Eма, Елени, Лариса, Барбара
А син : Јаков

LaDy D

All or Nothing
Член од
15 јуни 2006
Мислења
215
Поени од реакции
0
kjerka mi ke se vika isidora
a sin mi hmhmhm jovan

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Jas sum krsten po dedo mi ... i se gordeam sto se vikam onaka kako sto se vikam :)
Ednostavno, nemam nekoi posebni razmisluvanja na ovaa tema zosto nekoj da se vika onaka ili ovaka, iskreno bitna mi e licnosta, a ne imeto ... sepak, spored mene licnosta i karakterot go pravat covekot, a ne imeto.
Sin mi e krsten po tatko mi isto taka, sekako vo dogovor so kumot :)

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
мајка ми многу го сакала името Марија и им рекла на другите ”така ќе се викат и точка, вие да не ми се мешате" :)) да не била толкав инает сега ќе имав некое старско забегано име :))
иначе ако имам ќерка би сакала да се вика Андреа, Јелена или Миа, а за машко Виктор, Климент, Димитар или Мартин :)

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Ме крстиле незнам по кој им се свиѓало ваљда името мене лично Марјан не ми се свиѓа ама кој ме прашува :toe:
иначе ако имам ќерка незнам како да ја крстам, а ако имам син сакам да се вика Даниел

Член од
8 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
}I{BuTtErFlY напиша:
hehe Spoki:) :) :) :)
inace moeto e po cokoladnite bonboni:P Karolina-karolinki:) :) :)
p.s(mama mn gi sakala za vreme na bremenosta):) :) :)

Среќа што сакала каролинки замисли да сакала грисинки:back:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
моето име ми е од кумата дадено заедно уште се четири други, а татко ми го избрал ова. А за мојот син јас го дадов неговото име се разбира по свекорот и да Ви кажам секој што го слушнал името навистина вели дека му одговара на карактерот плус е единствено дете со такво име и во маало и во училиште:motor:

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Koga se porodiv rekov deka ne sakam obnova na ime. Kumot me prasa kako ke se vika kerkata a jas mu odgovoriv Bojana. A vo slucaj da da bese masko ke se vikase Bojan.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Синот по татко ми (желба на женката), ќерката по татко и нејзин (желба на женката), јас немам став, нејзин избор, да се само живи и здрави.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ако е женско сакам да се вика Елена
Ако е машко Саше:pos2:

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Simona, pa taka i si ja krstivme kerkata i bese zaednicki izbor ,a za sekoj slucaj ako nemam sin kumasinceto si go krstiv Filip!
SIMONA------FILIP

Kajgana Shop

На врв Bottom