Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Покахонтас ако е женско а ако е машко Џон. ^^
Шала на страна..уште размислувам па кога ќе решам ќе пишам :)

Член од
9 декември 2010
Мислења
68
Поени од реакции
13
Тетка ми и татко ми сакале да се викам Александра. Имало Камелија, Бисера, Драгица, Ава, Марија во списокот.
Јас за машко би сакала Константин, за девојче не знам, едно време се прскав дека ако иам ќерка некогаш ќе ја крстам Ехо :) (сеа кучето ми се вика така)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Крстен см Никола по тоа што мајка ми забременила на Св.Никола. И не и било дали ќе бидам машко или женско, ќе сум се викал или Никола или Николина и за среќа Никола...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Хм..женско Флорина или Мел саам. Ма може и Патриција. Ако е машко Фелипе. Филип неќу. :)

T

theTinule

Гостин
Poshto kje imam edno i kje mi bide mashko, kje se vika David.
Ako vo sluchaj mazh mi se vika taka, kje se vika Marko, ama se nadevam nema da sum baksuz i da se vika mazh mi David.
Ako mi se rodi zhensko, neznam sho kje praam :/

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Софија женско...машко врска неам како...

Член од
7 април 2007
Мислења
91
Поени од реакции
0
Бладодарение на мајка ми се викам Марко, а цела фамилија сакала да се викам Стама по дедо ми кој починал. А за детето: Јоан, ако е машко (Ioan) , Киара (не со ј) ако е женско

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
женско марина, машко александар

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Нека буде Пинки :D

Најбољи име за женско - Марија некако волшебно име

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Името го одбрала мама, плус и родена сум 2 дена после Голема Богородица, тато сакал да се викам како мајка му ама за среќа мама била инает, а ако се викав како баба ми ќе имав комплекс на нижа вредност до полнолетство :tapp:
Инаку убави машки имиња за деца ми се Габриел, Ренато, Михаил, Стефан... а женски Андреина, Алана, Христиана...

Kajgana Shop

На врв Bottom