- Член од
- 25 август 2010
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 23
Машко име Иларион што мислите ??? македонско првославно со два имендена 1+1гратис=2
а , бре ме изнасмеа со овие имињава. туку, сакав да те прашам, ако е женско дали ќе се вика Неонка????:icon_biggелектрик, на дедо му ламбе
Јас сум крстена по некоја стрина на мајка ми - Полјакиња и имам ретко и убаво име што некои тука го спомнувале како опција за своите деца (фино е чувството :winkЗа тие што имаат деца: Како ги добиле вашите деца имињата? Ги крстивте по мајка, татко, баба, дедо? Кумот го кажа името? Вие му предложивте некое име..? Можеби детето ви е родено на некој празник - па заради тоа го добило името? Родено е во мај - па затоа се вика Маја, родено е јули - па затоа се вика Јулија и слично. Ме сфаќате нели?
За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?
![]()
Абе православно е,ама ептен ми звучи монашки некако.А недај боже да се замонаши:smir:Машко име Иларион што мислите ??? македонско првославно со два имендена 1+1гратис=2
Тоа е работа на кумот, ама ти цел живот ќе си ги викаш некако децата...па дека сум роден биску до Свети Јован т.е два дена пред Свети Јован кумот предложил околу 5 слични имиња како Јовица,Јордан,Јован и незнам кои таму и мајка ми и татко ми го одбрале Јован (најдобро име не би смислил да ми било некое од тие другите предложени)
А за моите деца? па незнам како би ги крстил тоа е работа на кумот не моја![]()
добро сеа ако е глупо ќе му речам не може така сељачко е ЕТоа е работа на кумот, ама ти цел живот ќе си ги викаш некако децата...
Хмм, многу мразам кога поради желбаа на кумот, детето ќе го унакажат со некое глупо име![]()