- Член од
- 25 август 2010
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 23
Машко име Иларион што мислите ??? македонско првославно со два имендена 1+1гратис=2
а , бре ме изнасмеа со овие имињава. туку, сакав да те прашам, ако е женско дали ќе се вика Неонка????:icon_biggелектрик, на дедо му ламбе
Јас сум крстена по некоја стрина на мајка ми - Полјакиња и имам ретко и убаво име што некои тука го спомнувале како опција за своите деца (фино е чувството :wink. Во средно и на факултет сите професори веднаш ми го запамтуваа името, па некогаш и не бев многу среќна заради тоа :nesvest:. Инаку мајка ми кога била бремена со мене, читала некоја книга па сакала да ме крсти по главниот лик- Анжелика... Кога ми кажа ќе паднев во несвест, ми звучи како старлета!За тие што имаат деца: Како ги добиле вашите деца имињата? Ги крстивте по мајка, татко, баба, дедо? Кумот го кажа името? Вие му предложивте некое име..? Можеби детето ви е родено на некој празник - па заради тоа го добило името? Родено е во мај - па затоа се вика Маја, родено е јули - па затоа се вика Јулија и слично. Ме сфаќате нели?
За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?
Абе православно е,ама ептен ми звучи монашки некако.А недај боже да се замонаши:smir:Машко име Иларион што мислите ??? македонско првославно со два имендена 1+1гратис=2
Тоа е работа на кумот, ама ти цел живот ќе си ги викаш некако децата...па дека сум роден биску до Свети Јован т.е два дена пред Свети Јован кумот предложил околу 5 слични имиња како Јовица,Јордан,Јован и незнам кои таму и мајка ми и татко ми го одбрале Јован (најдобро име не би смислил да ми било некое од тие другите предложени)
А за моите деца? па незнам како би ги крстил тоа е работа на кумот не моја
добро сеа ако е глупо ќе му речам не може така сељачко е ЕТоа е работа на кумот, ама ти цел живот ќе си ги викаш некако децата...
Хмм, многу мразам кога поради желбаа на кумот, детето ќе го унакажат со некое глупо име