Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
leeeeeej dimitar we aj ako ne ja sin mi kje go krstam neokom eventualno ankoch ebate
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
На мајка ми и текнало да се викам Александра,иако кумовите сакале да ме крстат Мартина.У секој случај,ќе сум имала прекрасно име :icon_lol:
 

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Jas sum krstena po baba mi, a ja koa ke imam deca... ako bide masko sakam da se vika Luka ili Simon a ako e zensko Natali ili Ivana....
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мистичен напиша:
Кога сум се родил така "ситен" со 4 кг. и 200 грама, дедо ми пошто е голем патриот запнал да се викам Гоце - демек силен ко Гоцета, асоцијација некоја патриотска му напраил бреинстормингот.

Мајка ми пратела мода у тоа време, и дошла до заклучок дека Дарко било метросексуалско име во тие години, па веднаш почнала да агитира по роднини. И, и успеало.
:icon_lol: :icon_lol: Јас сум родена пак поситна од тебе 4 кила и 650 грама(одма пораснето бебе)само за срека не ме ставиле ибе паликука:kez:


Шала на страна,требало да се викам Митра(одма ке сум менела)по покојниот ми чичко,но кога сум се родила мојот брат(фала богу)одел од кука до кука и викал:Јас си имам сестричка и се вика Наташа„абе паметно било детето и така сите одлучиле да се викам Наташа.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Ќерка ми се вика Сара.Крстена е по договор меѓу мене и мајка и,без влијанија од роднини по ниедна линија.Инаку,злите јазици околу мене велат дека сум си крстил детето по колата(Ксара),ама жими мене,нема врска тоа.Сара дојде како опција кога пред да се роди една вечер со мајка и го гледавме календарот на МПЦ и гледавме по имињата од црковно потекло,и го одбравме тоа име,оти е македонско,а и интернационално.Ако беше машко ке беше Андреј или Кристијан
 

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Женско: Теа или Сара
Машко: Давид или Симеон
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сакале да ме крстат Маја затоа што сум родена во мај, ама единствено за што сум му благодарна на татко ми е тоа што сакал да се викам Адријана. Среќа што не ме крстиле на мајка му зш ќе требаше да убивам некого.

Не би сакала да ми се мешаат баби и дедовци за избор на името на моето дете, тоа најмногу ме нервира. И кумот нема што да се меша, а ако сум кума секако би ми било задоволство да дадам предлог за име:)
Не знам, ми се допаѓа женско име од онака постарите Трена, па Анастасија, Софија, Фросина и други не ми текнува сега.

Машки имиња ми се допаѓаат: Марино, Андреј шо знам други не ми текнуваат.
 

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
FortunE напиша:
Машки имиња ми се допаѓаат: Марино, Андреј шо знам други не ми текнуваат.
Марино не е машко име, тоа е приградска населба на скопје.
 

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Ako go slushale mojot kum kje sum imala nekoe cvetno ime..ama majka mi ushte kako pomlada sakala ako ima zensko dete da se vika Aleksandra i i se ispolnila zelbata..a cista koincidencija e shto tatko mi se vika Aleksandar..sho znaci ne sum krstena spored nego tuku po zelba na majka mi:)
A inace ako me prasha nekoj mene..u nikoj slucaj ne bi go osakatila deteto so nekoe staro losho ime samo za da bide spored baba ili dedo..kje bide po dogovor so muzot mi..ja kje insistiram na Demijan(teshko da mi se ispuni zelbava) a za zensko poima neam
 

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Па ако нејќеш да го осакатиш тогаш сигурно нема да инсистираш на Демијан
 

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Epa nema da go osakatam so nekoe antika ime.. a inace znam deka na nikoj ne mu se svigja imeto Demijan...ama mene me potsekja na eden mnogu dobar lik:)
 

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Крстен сум по дедо ми (плус и на ист ден сме родени)
А ќерка ми ја крстивме Анастасија, во договор со жена ми и со моите. Ги прашав да не сакаат да биде крстено внучето по некој од нив, ми рекоа да си бираме име што нас ни се допаѓа и така по верското календарче баравме, бараввме и ја најдовме Анастасија.
Од машки имиња ги сакам Дамјан и Давид,
а од женски Анастасија, Евгенија, Петра и Борјана.
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Јас сум крстена по Катја Зајцингер.:icon_lol: Татко ми е човек со спортски дух, башка и таков факултет има и ја обожавал Катја Зајцингер. Уште додека мајка ми била бремена, на сите им викал ќе имам ќерка Катја шо ќе се вика.:icon_lol: И така сум го добила името, кое е доста ( да не речам ) уникатно + руско :je: си го сакам:icon_lol: .. кумот сакал да се викам Стојна ( Стојна бе еј! ќе се убиев така да се викав!!:lud: ), а мајка ми Ружа ( :zid: ). Ах, да не беше татко ми ќе ми се смееше пола форум .. ако имав некое од овие имиња.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Како ќе ми се викаат децата ќе видиме .. :kajg:
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Krstena sum Anastasia po ruskata princeza ;) Sestrami Tatjana se vika po nekoja ruska balerina sto tatkomi ja bendisval na vremeto i ne receto posle deka ne bese razvien kumunizmot:)
Bukovec konecno vo nesto da se slozam so tebe , EVGENIJA mi e epten ubavo ime , ama libeto nokni mori faka od imeto:))) Inace Natalia , Andrea, Nathaniel , Ivan , Simon se iminja koj mi se dopagaat i Dejan normalno ;) A decata ne znam voopsto kako ke se vikaat , ke vidime togas...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom